Blommande buskar är min sjukdom. På dacha finns det nästan inget ledigt utrymme, även längs trädgården var tvungen att ta remsan för mina husdjur. Jag har inte planterat det ännu, jag planerar att plantera hortensior där. I år hade jag inte tid att köpa plantor, jag var tvungen att skjuta upp till nästa säsong. Berätta för mig, när är det bättre att plantera en hortensia och om den är lämplig för en lätt penumbra? Den fria sajten ligger strax under de gamla gamla träden, solen går dit, men bara på morgonen.

hydrangea planteringInnan den häftiga skönheten av hortensia är det inte lätt att motstå. Lush buskar med stora blomställningar av den mest mångsidiga färgen pryder trädgården tills hösten. Planterar oftast lövformiga växter, men det finns också vintergröna sorter, som även på vintern blir ljusa med ljusa löv mot bakgrund av snöfall.

Den blomstrande busken har en aptitlig karaktär och när den planterats korrekt kommer det att vara minimal. Hur kan detta göras och när man planterar en hortensia så att det kommer att glädjas med sin blomning?

Planteringstid

De flesta hortensior planteras i jorden på våren, i början av maj. Bland blomsterhandlarna finns det en åsikt att vårplanteringen gör att du kan få en starkare och friskare buske. Under sommaren växer han upp och växer upp, grenarna blir lignifierade och kommer lätt att bära övervintra.

Men om plantorna är friska och har ett välutvecklat rotsystem, kan de planteras på hösten. Men det borde ske senast i september, annars kommer buskarna inte ha tid att bosätta sig innan stabil frost börjar.

För plantering är det bättre att välja plantor med en ålder av minst 3 år. Ju mer unga hortensia rotar extremt motvilligt och är oftare sjuk.

Var att plantera?hortensia

Hortense är en av de växterna som växer ännu bättre i ljus nyans än under den ljusa solen. Den östra eller västra sidan av platsen längs huset eller uthus är det mest optimala alternativet för plantering av buskar. Där kommer han inte att lida av brännande solstrålar och ett utkast.

Related  Funktioner av odling av vinbär i Sibirien

Vilken typ av mark gillar hortensia?

Till marken av växten ett krav: det måste vara surt. När en blomma växer i en alkalisk eller neutral mark börjar den lida av kloros och utvecklas dåligt.

Utgående från detta är det strängt förbjudet att införa ask eller kalk i marken under plantering.

Om marken på platsen är svagt sur kan du lägga till en av följande komponenter före plantering:

  • sågspån;
  • brun torv;
  • barrträd.

Hur man planterar?hur man planterar en hortensia

När plantering är nödvändigt att beakta att hortensia växer starkt, så att avståndet mellan dem måste göras minst 1 m. Gräva ett hål till ett djup av 50 cm och med samma diameter. Lägg till lite humus och sand i detta land och häll det tillbaka i hålet och bilda en höjd i mitten. Placera en fröplanta på den, sprida rotlötterna och strö jorden så att rothalsen något skjuter ut över marken.

Video om vårplantningen av hortensia