Jag är nybörjare, jag har lite erfarenhet hittills. Jag skulle vilja förbättra jordens tillstånd lite, särskilt eftersom det finns kycklingar på gården. Fråga, hur korrekt applicerar och planterar en kycklinggödsel för att gödsla en köksträdgård?

Bland organiska gödningsmedel tar kycklinggödsel den första platsen. Den innehåller sådana användbara ämnen som koppar, zink, mangan, magnesium, fosfor och andra som gör jorden mer näringsrik. Till skillnad från mineralgödselmedel, som endast fungerar under säsongen, matar fågelavfall jorden i ca 4 år, och resultaten av deras ansökan är synliga på en vecka.

Fördelar med kycklinggödsel före andra typer av gödselmedel

kycklinggödsel

Som ett resultat av införandet i jordavfallet av fåglarnas liv uppstår följande:

  • i 7-10 dagar accelereras tillväxten och mognad av grödor;
  • nästan dubbelt så mycket deras utbyte;
  • Komponenterna i kullstrycket och koppar ökar plantans motståndskraft mot svamp- och bakteriesjukdomar;
  • torkmotståndet ökar.

Sätt att använda kycklinggödsel

Befruktning med slöseri med fåglar är utfört på följande sätt:

  1. Gör en torr droppings i jorden.
  2. Använd den när man gör humus eller kompost.
  3. Använd flytande övre förband med infusion från kull.

I fräsch form rekommenderas inte kycklinggödsel på grund av det höga innehållet av urinsyra, vilket orsakar brännskador i alla grödor som odlas på sängen.

Jordgödning med jord

markansökan

Torrkull appliceras på sängarna på hösten, jämnt fördelas över platsen. På 1 kvm använd 1 kg torkat gödselmedel. Erfaren lastbilsbönder som använder denna fertiliseringsmetod rekommendera att de gräver i trädgården inte direkt efter ansökan, men omedelbart före vårplantningen.

Användningen av gödsel i kompostering

kompost

När man lägger kompost kan kycklinggödsel användas som en extra komponent eller kompost kan beredas direkt från kullen med tillsats av ömt sågspån eller halm. För detta läggs ingredienserna i lager av ca 20 cm och bildar ett komposthöft på 1,5 m högt. Täck högen med en film ovanifrån. Två månader senare kommer kompostet av kross och sågspån att vara klart för användning.

Related  Gödsel för krukväxter från äggskal

Flytande gödselmedel från kycklinggödsel

lösning

För flytande dressing förberedelse:

  1. Snabb lösning, som används omedelbart efter beredningen (en del av torrförtunning utspätts med 20 delar vatten). Toppklädsel efter vattning eller regn, undviker att slå bladen. En vuxen busk behöver 1 liter lösning, för unga skott, normen minskar med hälften.
  2. Koncentrerad infusion, som är förspädd (kull och vatten blandas i ett förhållande 1: 1 och insisterade i värmen i minst en vecka). Sådant koncentrat lagras säkert under säsongen. Före användning måste spädaren spädas i en hink med vatten och ströms i mellanröret, utan att påverka sängarna med växter.

Hur man förbereder och applicerar en lösning av kycklinggödsel – video