Pileća jaja u inkubatoruU vrijeme dolaska proljeća, vlasnici kućnih kućica žele dobiti mladi rast i ažurirati broj pilića, koristeći u tu svrhu poseban uređaj – inkubator. Važan parametar je temperatura u inkubatoru za kokošje jaja, budući da su rezultati uzgoja i zdravlja kokoši ovise o njoj, a time i kvaliteti vlastitih jaja.

Pripremni stupanj

Provjera jaja za gnojidbuUklanjanje peradi može biti učinjeno od bilo kojeg poljoprivrednika koji uopće nema iskustva u tom pitanju. Uostalom, pojava malih pilića u svijetu nije samo ugodan događaj, nego i dobra materijalna podrška. Ako želite, povećavajući broj slojeva možete zaraditi prodajom jaja.

Da bi pripremne mjere bile uspješne, potrebno je pratiti temperaturni režim u inkubatoru za kokošje jaja. Kvaliteta prikupljenog potomstva – njegovo preživljavanje i zdravlje ovise o kvaliteti prikupljenog materijala i sukladnosti s uvjetima toplinskog režima, vlažnosti, kao i poštivanju ventilacije i okreta.

Jaja od kokoši pojavio u večernjim satima i noću (od 20.00 do 8.00), nisu pogodne za uporabu u inkubatoru, oni su vjerojatno da će biti oplođena. Bolje je odabrati jaja koja su postavljena u podne ili vrijeme ručka.

Selekcija kokošjih jaja za inkubaciju ne razlikuje se od pravila za odabir jaja od guske, patke i purice.

Poštivanje režima

Da bismo razumjeli značajke spremanja jaja u inkubatoru i da promatramo optimalne uvjete, važno je obratiti pažnju na takav parametar kao i temperatura u inkubatoru za kokošje jaja. Tablica u nastavku sadrži vrijednosti optimalnih parametara koji pridonose zdravih punopravnih potomaka.

Inkubacija kokošjih jajaProces inkubacije uvjetno je podijeljen u 4 faze, trajanje svakog od njih je od 1 dana do tjedan:

  1. U prvoj fazi (od 1 do 12 dana) nastaje budući piletina.
  2. Na drugom – sljedećih 4-5 dana proces formiranja.
  3. Treća faza počinje 18. dana i traje do pojave bebe.
  4. U zadnjoj fazi (20-21 dan), bebe se aktivno proviru kroz površinu školjke.

Related  Карактеристике избора, састава и цијена хране за кокошке

Razvijanje embrija pilećeg jajaU svakoj od ovih faza, vrlo je važno održavati odgovarajuće temperaturne parametre koji će vam omogućiti da promatrate režim inkubacije. Ovisno o stupnju formiranja pilića, mijenjaju se parametri temperature, vlažnosti, kao i osobitosti ventilacije.

Prije polaganja u ladice jaja se zagrijavaju do + 25 ° C, ova sobna temperatura. Tada će temperaturni režim postupno mijenjati. Slika prikazuje promjene u uvjetima inkubacije kokošjih jaja po danima.Radni plan za inkubaciju kokošjih jaja

Prva faza

Slika je 37,6-38 ° C (u prvih 3-5 dana je još više – + 38,3 ° C, a onda počinje postupno smanjivati) u suhom žarulja i mokro na ovoj slici mora biti + 29 ° C, veličina vlažnost – manje od 65-70%. U ovoj fazi jaja treba rotirati svakih nekoliko sati. Pod prirodnim uvjetima, piletina to samostalno. Neki modeli inkubatora imaju ugrađenu opciju skretanja.

Postupanje takvih postupaka je neophodno kako bi se izbjegao rast embrija na zid, to će dovesti do smrti.

U ovom trenutku, embrij treba najudobnije “vremenske” uvjete, kako se tijelo embrija razvija, a njegova se cjelovita formacija odvija. Ne trebaš zračiti jajašima.

Druga faza

Hladna jajaprikaz temperature inkubator za jaja, malo niže – 37,5 ° C rotirati i pomicati jaja treba barem nekoliko puta na dan, vlaga padne na 55%. Jaja se kuhaju u ovom trenutku 2 puta dnevno, 5 minuta.

Treća faza

Tijekom tog razdoblja, svi procesi su pod pokroviteljstvom cirkulacije zraka, budući da postoji povećan metabolizam i plinovi. U ovom trenutku, cijeli prostor unutar jaja je ispunjen embrijom, a iznutra se već može čuti cvrčanje. Temperatura inkubacije kokošjih jaja u inkubatoru trebala bi biti + 37,5 ° C. Ventilacija se provodi 2 puta dnevno, svaki put 20 minuta.

Četvrta faza

Na njemu je potrebno stvoriti sve uvjete za posljednje razdoblje uzgoja pilića. Temperatura se lagano smanjuje na 37,2 + C na mokroj temperaturi indikatorske termometrom u inkubatoru kokošjih jaja treba biti 31 ° C indikator vlage se podesi na 70%.

Related  Sme vyrobili pitnú misku pre kurčatá s vlastnými rukami z improvizovaných materiálov

Počeo je zaključak pilićaIzlaz topline treba povećati, ako je moguće, potrebno je maksimizirati ventilaciju. Jaja bi trebala ležati na njihovim stranama, uz poštivanje određenog prostora, nema prevrtanja. Pilić proizvodi mirni monoton zvučni signal, koji upućuje na njegovo normalno stanje. Odzračivanje se provodi 2 puta dnevno, tijekom 5 minuta.

Povlačenje pilića

Pileći otvorInkubator temperatura u derivaciju pilića treba imati iste indikatore temperature, a treba biti od 37 ° C do 37,5 ° C pilićima nakon sušenja je uklonjena i jedan vlastiti izravan dovod cijev za prvi i daljnjim zagrijavanjem.

Ono što je važno znati

Mjerenja se provode svakih 2-3 sata na površini jaja. Za mjerenje potrebno je pričvrstiti živčanu kuglu u blizini nugata gdje se nalazi embrij. Na temelju tablica morate usporediti njihove podatke s onima koje ste primili. Ako se opaža pregrijavanje, potrebno je smanjiti temperaturne indekse što je prije moguće, jer u suprotnom embrij neće preživjeti.

Posebna pažnja posvećuje se u drugoj polovici razdoblja inkubacije, kao u ljeti temperatura može doći do + 30 ° C ili više, postoji velika opasnost da će jaja pregrijavanja. U tom slučaju, potrebno je hlađenje zraka pušenjem, ali jajašca ne treba izvući iz inkubatora. Trajanje postupka je do 40 minuta dok se na površini ne postigne željeni parametar.

piletinaInkubator kućne temperature za kokošje jaja je učinkovit uređaj koji će vam omogućiti da dobijete broj pilića u optimalnim i prirodnim uvjetima.

Idealan način inkubacije kokošjih jaja – video