Sadržaj prepelica u posebnim stanicamaDanas sve više i više ljudi odabire za sebe život u privatnoj kući, koji nenamjerno gura na odluku da se uključi u održavanje korisne stoke na farmi. Najmanji predstavnici ove ogromne obitelji su prepelice. Uzgoj kod kuće je sasvim nepretenciozan, koji odgovara na brigu o pticama, čak i za novake.

Skuhani, pečeni gljivama i biljem, punjeni prepelice poslužili su stolovima plemstva u srednjovjekovnoj Europi i Rusiji. Ali, ako u starim danima nekoliko desetaka lešina su opremljeni prepelica lov, danas ti vrlo male ptice uspješno uzgajaju i dvorište, te u velikim farmama peradi.

Ekonomske aspekte uzgoja uzgojnica

Interes za prepelice od ljubitelja peradi uzrokuje:

  • beznačajni troškovi za kupnju jaja za inkubaciju;
  • jednostavnost držanja peradi;
  • brz povrat uloženih snaga.

Kako početi uzgajati prepelice kod kuće početnicima poljoprivrednicima peradi? Koje su poteškoće čekali i što treba uzeti u obzir prilikom izrade svoje minijaturne farme?

Ptica se uzgaja za dvije svrhe:

  • radi prehrambenih jaja, hranjivih svojstava, sigurnosti i brojnih drugih pokazatelja koji prelaze piletinu;
  • za dobivanje natječaja niske masnoće mesa.

Ovo bi trebalo uzeti u obzir kod odabira specijalizacije budućeg uzgajališta i utvrđivanja s uzgojem pasmina.

Quail u ljetnom kavezuMala krda prepelice može u potpunosti osigurati sedam jaja. Ali je li to isplativo ili ne uzgajati prepelice kao posao? Ako usporedite upute za meso i jaje, prvi su trupovi do 300 grama s relativno malim brojem jaja, do 200 komada. U drugom slučaju, masa ne prelazi 200 grama, ali iz prepelice možete dobiti do 300 jaja, težine oko 10-12 grama godišnje.

Već mjesec i pol dana nakon rođenja prepelice spreman za pomicanje, a od polaganja jaja u inkubatoru prije no što je piliće pili, to je samo 18 dana. Ova proročanstvo “ne sanja” pilića, koja izravno govori o ekonomskoj isplativosti uzgoja prepelica kod kuće.

Uvjeti za održavanje prepelica kod kuće za početnike

Ako kokoši, patke, guske i druge ptice u samostanu je jednostavan za naučiti i može se uzgajati s pašnjaka ergeli je prepelica je izuzetno teško pripitomiti. Stoga ova vrsta ptica se čuva u kavezima.

Related  Prečo sliepky nemajú sliepky, čo robiť a čo kŕmiť?

Kovačica treba svjetlosni dan od 17 satiProstorije za održavanje prepelica na dači odabrane su suho, prozračeno i toplo, ali istodobno pouzdano zaštićene od skica koje ptice ne mogu podnijeti. Da bi aktivno razvili i održali jajašanje ptica, trebaju osvjetljenje. Optimalno se može smatrati trajanjem od 17 sati dnevno svjetlo:

  1. Ako dulje osvjetljate stanice, u početku će se broj jaja povećati, ali ptica se brzo iscrpljuje.
  2. Kratki dan svjetlosti, bez upotrebe dodatnog osvjetljenja, neće dati željene rezultate od kokoši i mladih. U mraku, ptice se nerado hrane, što dovodi do uštede hrane, ali istodobno sprečava rast.

Nepretencioznost ptice, mali prostor zauzetost stanica i brzi povrat prehrambenih proizvoda – to su razlozi za popularnost održavanja prepelice u zemlji, u privatnoj kući ili čak u stanu.

Međutim, uzgoj velikog broja ptica u stambenim prostorima je nepoželjno:

  • zbog rizika od razvoja bolesti, opasnih za ptice i ljude;
  • složenost stvaranja odgovarajućih uvjeta za osvjetljenje i ventilaciju;
  • zbog neposredne povrede pravila za korištenje stanova u stambenim zgradama.

Vikne jajaU ljetnoj rezidenciji ili na vlastitoj farmi perad-seljak može razviti nekoliko generacija prepelica tijekom jedne ljetne sezone i dobiti korisna i ukusna jaja od njih. Jedina stvar koja može uzrokovati dodatne troškove je uzgoj i održavanje prepelica zimi, no video o organizaciji procesa pomoći će razumjeti nijanse sprječavanja čak početnika poljoprivrednih proizvođača peradi da čine pogreške.

Kako posaditi prepelice?

Kućna farma za kućne ljubimce započinje kupnjom tjednih starih pilića ili samoinubacijom mladih. Nastupljeni prepelice trebaju posebnu brigu i uvjete pritvora. Prije podizanja prepelice, za sitne piliće gradi ili kupi kavez zaštićen od nacrta, opremljen rasvjetom i grijanjem.

Pilići koji gnijezde u inkubatoruMala prepelica u prvom tjednu života mora održavati povišenu temperaturu zraka od 35-36 ° C. Zatim u brooderu zrak se postepeno ohladi do kraja drugog tjedna, dovodeći do 30 ° C. Grijanje male prepelice kad je razrijeđen u kući, važno je organizirati tako da se temperatura stanica varira glatko, bez skokova, prijeteći brzo slabljenje i smrt mladih životinja.

Related  Ako zorganizovať včelárstvo pre začiatočníkov

Tučnjava jaja i pilićiUz toplinu, prepelice u prva dva tjedna ostavljaju oko sat vremena osvjetljenje. Ova metoda omogućuje poticanje aktivnosti ptice, često dolazi u hranilišta i razvija se brže. Od pilića od 3 tjedna postupno se prevodi u 12-satnu rasvjetu. Od dobi od 1,5 mjeseca, kada se prepelica počinje nositi, ptice se stave u kaveze s 17-satnim svjetlosnim danom.

Ljeti se ptice mogu prevoziti u zrak, ali ne postoji otvoreni prepelica za prepelice. I ovdje su sadržane u mrežastim stanicama.

Kod držanja prepelica kod kuće, početnici peradi poljoprivrednici trebaju obratiti posebnu pozornost na prehranu i prehranu režima, kao i čuvanje stanica čistim. Za vođenje isporučena manja gnjavaža stanice i onaj koji razmišlja za djecu opremljena dvostrukim dnom i izrađen je od materijala koji se lako čitanje putem kao suhim i vlažnim higijenskim postupcima.

Priprema stanica za prepelice

Za hranjenje ptica na mjestima zatočenja, dobivaju se prikladne posude za piće. Za mlade, dizajn vakuum tipa su vrlo poželjni. Za ptice odrasle možete ostaviti postojeću opremu ili instalirati bradavice koje ne dopuštaju prepustanje vodi. Kao rezultat toga, pijenje vlage uvijek će biti čisto, a prepelica neće patiti od hipotermije.

Sadržaj prepelica u višeslojnim stanicamaBroj alkoholičara i hranilice u uzgoju prepelica u kući se izračunava na temelju broja stoke, tako da je u vrućem vremenu ili tijekom masovne obroka ljubimaca nije zadovoljan svađe oko hrane i gazi slabe. Za piliće u broodu, instalirajte ladice za papir. Kako sazrijevaju, oni se mijenjaju u flaute strukture izvan stanica.

Sadržaj odrasle prepelice

U dobi od tri tjedna, pilići su smješteni u odrasle kaveze. Ženke se pripremaju da postanu kokoši nesilice, a mužjaci se sortiraju za uzgoj i tov na mesu. Do tog vremena, postoje promjene u prehrani.

Dodane su komponente bogate proteinima za hranjenje prepelica kod kuće. Kokošiće će pomoći povećati proizvodnju jajnih stanica, a mužjaci prepelice brže dobivaju težinu. Do pola i drugog mjeseca mlada je populacija podijeljena po spolu i oblicima roditeljskih grupa ili obitelji, a iskusni poljoprivrednici peradi savjetuju osam parova da uzmu par muškaraca. U tom slučaju odabrani pojedinci odmah se smještaju u jedan kavez. Nakon toga, bolje je ne mijenjati mužjake, jer su pilići vrlo osjetljivi i mogu čak uništiti pridošlicu.

Related  Hnačka u brojlerových kurčiat: liečba a prevencia

Sadržaj odrasle prepeliceAko se grupa formira samo od slojeva, onda ih, po potrebi, može pričvrstiti jaki aktivni muški. U ovom slučaju, lakše je kontrolirati koje su ptice prekrivene, a produktivnost jaja s pravilnim nadzorom veća je.

Uzgoj prepelice i selekcije pasmina – video