Polaganje jaja puretina u inkubatoruUzgoj peradi moguće je čak iu malim kućanskim kućama. Nije moguće održavati odraslo stado, vlasnici poljoprivrednih gospodarstava koriste domaću proizvodnju purana u inkubatoru.

Oblikovanje i razvoj embrija počinje unutar tijela kokoši. Kada se jaja sruši, daljnja stopa rasta budućih pilića u potpunosti ovisi o vanjskim uvjetima.

Značajke inkubacije u Turskoj i priprema za to

Jaja za inkubaciju ptica uzimaju se svakih sat vremena i odmah se prenose u skladište. Jaja na posudama postavljaju se s oštrim krajem, što štedi prostor i stvara sve uvjete za pomicanje zračnog leća u gornji, tup, dio.

Kako na vrijeme do inkubator svi embriji su bili na istom stupnju razvoja, a izlaz je uključen maksimalno prijateljski, jaja su pohranjeni u cool na konstantnoj prozračivanje i vlage.

Najprikladniji uvjeti za to:

 • temperatura 10-15 ° C;
 • vlažnost unutar granica od 60-89%.

Izgled prvih pilića u inkubatoruTreba imati na umu da čak iu najboljim uvjetima vrijeme nije najbolji prijatelj uzgajivača peradi. Što je dulje oplođeno jaje, manja je vjerojatnost da embrij mora postati snažna održiva puretina. Optimalno, ako će inkubacija purana započeti najkasnije 4-5 dana nakon pojave jaja. Ako uzgoj purana prođe prirodno, jaja se grije vrućinom kokoši.

Savršeno prilagođen ovim izazovnim misije ptica bolje nego bilo koji automatski inkubator nositi s održavanjem potrebne temperature i vlažnosti, su do 50 puta dnevno i preokrenuti zakotrlja jaja, na cijelu pandži desetak jaja grijao ravnomjerno.

Takav je rad najvažniji u prvoj fazi razvoja embrija. Tada sami jaja postaju izvore topline, a ovdje purani su više vjerojatno da će doći do njezine buduće djece dobiti dovoljno zraka u gnijezdu nema opasnosti za razvoj plijesni i gljivica.

Atmosfera u inkubatoru za uzgoj purana kod kuće

Za početnike poljoprivrednike peradi, pitanje je uvijek aktualno: “Koliko će dana purani prolaziti na svjetlo?”

Od trenutka označavanja inkubacije izlaska pilića iz jaja, prolazi prosječno 28 dana. Ovo je nekoliko dana prije zaključka gusata. No, takvo je vrijeme relativno, jer u određenom razdoblju istodobno utječu nekoliko čimbenika:

 • dimenzije i početnu kvalitetu inkubiranih jaja;
 • podudaranje stvarnih i specificiranih u uvjetima temperature tablice za purice;
 • sukladnost s drugim uvjetima za njegu jaja, uključujući prozračivanje i održavanje potrebne vlage.

Način inkubacije jaja purana

U pravilu, prvi znakovi izgleda pilića mogu se vidjeti 26. dana. Štoviše, pluća pluća izlučuju se prije njihove velike teške braće.

Kod kuće, u inkubatoru izlaz turske je od prvog pecking do posljednjeg pilić je pušten iz ljuske, to traje do dva dana. Odgoda rokova signalizira moguće probleme.Tablica početaka i kraja izlaza purana

Odabir jaja za puricu za inkubaciju

Namijenjeno inkubaciji jaja za puretinu, jaja su unaprijed odabrana na takav način da je obećana parcela jednako homogena i kvalitativna. Kriteriji za selekciju jajnih pasa poljoprivrednika vjeruju:

 • veličine, unutar premalih ili velikih jaja, ponekad postoje slabi ili nevidljivi zametci;
 • oblik koji utječe na položaj embrija, njegov razvoj i uspjeh povlačenja;
 • kakvoća ljuske, koja mora biti glatka, bez mikročvrste, progib, mrlja i drugih nedostataka.

Pažljiv odabir jaja ključ je za dobivanje zdrave stokeMeđutim, izgled ne može jamčiti da je jaje oplođeno i nema unutarnjih, nevidljivih nedostataka na prvi pogled.

Za kontrolu stanja embrija koriste se mirages – translucencija. Ova metoda pomaže identificirati pukotine u ljusci, hvataljke embrionalnog razvoja, istražiti opseg i mjesto zračne komore, koji koristi pilić disati dok Pipping.

U ranoj fazi i prije inkubacije žumance postaje predmetom proučavanja. Kvalitetno jaje, pogodno za uzgoj purana u inkubatoru kod žumanjka:

 • na mirovanju nalazi se u sredini;
 • ima nejasne nejasne granice;
 • kao rezultat okretanja jaja se kreće unutar volumena, ali zatim vraća prethodni položaj.

Kada odabrano jaje ulazi u inkubator, također se ne zanemaruje. Ocijenite razvoj embrija je još uvijek barem dva puta, ali bolje to učiniti svaki tjedan, na primjer, osmi, petnaesti dan, u vrijeme prijenosa jaja na nasad ladice. To je učinjeno 25. dan nakon početka inkubacije.

Kako ide kod uzgoja purana u inkubatoru kod kuće?

Aktivacija embrija nakon ulaska u inkubator nastaje uslijed porasta temperature i vlage. Umjetno stvoreni uvjeti oponašaju inkubaciju jaja s puretinom. Ali ako u prirodnom okolišu glavna briga pada na pticu, a onda kod kuće, kada se purica izvuče u inkubator, osoba preuzima vodstvo.

U inkubatoru je potrebno održavati određenu temperaturu i vlažnost zrakaGlavni zadatak je održavanje i pravodobno ispravljanje temperature i vlažnosti. Da biste to učinili, prikladno je koristiti gornju tablicu temperatura razvijenih za jaja purana u inkubatoru. U ovom slučaju potrebno je:

 • redovito nadgleda status knjižne oznake;
 • dok prijenos do izlaza 12 puta okrenete ladice;
 • prema preporukama, ventilirajte;
 • počevši od 9. dana da ohladi zidanje, postupno povećavajući vrijeme od 5 minuta do pola sata dva puta dnevno;
 • pratiti vlagu i dnevno, a dvaput dvaput, prskajte jaje toplom vodom.

25. dan, jaje se prenose na izlazne ladice i povećavaju ventilaciju. S pojavom masivnog izgleda purana, važno je pratiti stanje i gnjevnih nestlings i one već spremni za samostalan život.

Pilić je samo izlegao i treba sušitiŠest sati nakon povlačenja ptica ispituju se i razvrstavaju.

Inkubacija purana je uznemirujući posao, koji zahtijeva vještinu i iskustvo. No, s određenom žarom i pažnjom prema potrebama ptice, prvo piliće će biti zadovoljno i brzom dobitkom težine i zdravljem.

Iskustvo proizvodnje purana u inkubatoru – video