Polaganje jaja za inkubacijuPrisutnost kućnog inkubatora je prava prilika za dobivanje jake zdrave stoke za perad. Međutim, kvaliteta i broj izrezanih pilića u mnogočemu određuje ispravno polaganje jaja u inkubatoru kod kuće. Ovaj važan postupak prethodi strogom izboru jaja namijenjenog povlačenju, kao i proučavanjem osobitosti inkubacije određene ptice.

Budući da oznaka i svi kasniji procesi imitiraju prirodnu inkubaciju, posljednja je okolnost najvažnija. Ovisno o tome koje jaje ptica ulazi u inkubator, to ovisi:

 • temperatura i vlažnost u inkubatoru;
 • uvjeti inkubacije i progib;
 • značajke ventilacije i hlađenja;
 • Metode postavljanja;
 • vrijeme dodatnih prozirnih jaja na embrij.

Najpovoljnija je pažnja odabira visokokvalitetnih jaja, a potrebno je kontrolirati rast i formiranje zametaka ne samo u preliminarnoj fazi, već i tijekom procesa inkubacije. Jaja bez znakova razvoja uklanjaju se kako bi se spriječio rast patogene mikroflore i ne ugrožavaju preostala jaja.Posljednja faza inkubacije je povlačenje pilića

Koje jaja mogu staviti u inkubator? Kako prepoznajete neizdržljiva jaja u izgledu i druge znakove i uklonite ih iz inkubatora na vrijeme?

Kako provjeriti jaja u inkubatoru na fetusu?

U početnoj fazi, odabir jaja provodi se vanjskim znakovima. Prije polaganja jaja u inkubatoru razvrstavaju se po obliku, veličini i kvaliteti ljuske.

Školjka mora biti cjelina, razina, bez izraženih progibnih ili neformiranih područja. Jaja s mikroskopom ili neobičnim, mramornim razvodom na površini ne bi trebali pasti u inkubator.

Ispitivanje jaja prije inkubacijeNajčešće se takvi nedostaci teško mogu detektirati vizualno, tako da se otpadaju pomoću jaja pomoću ovoscopa ili svjetiljke kućanstva. Osvjetljavanje jaja prije stavljanja u inkubator omogućuje:

 • Odredite neobuzdane, dugotrajne i već nestabilne jaja;
 • vidjeti sve najmanji nedostatke u ljusci;
 • Odredite mjesto i dimenzije zračne komore potrebne za pilić posljednjih dana prije peepinga.

U jajima prikladnim za uzgoj, dobro oblikovani žumanjak je jasno vidljiv na pozadini prozirne, bez stranih ukrasa, zamračenja ili mutnih mrlja proteina. Žumanjak je u središtu jajeta, a kad se tresući i okreće lagano pomaknuto sa svog mjesta.

Related  Napájacie misy pre králikov z rôznych materiálov sa vyrábajú vlastnými rukami

Ispitivanje jaja uz pomoć ovoskopaKad se vizualno pregleda i lumen ljuske ne bi trebao imati nikakvih grešaka. Marbling je osobito opasan, jer patogene bakterije, virusi i plijesni mogu prodrijeti kroz loše formirane zakrpe.

Komora za zrak nalazi se ispod tupog kupole u njegovom središtu ili nešto niže. Ako je volumen zraka unutar ljuske velik, to može biti znak da je jaje već dugo čekalo da ga se šalje u inkubator, a njegov sadržaj je imao vremena da se osuši. Takva jaja odbijena su na jednakoj osnovi s nefertiliziranim i neizrazitom žumanjkom.

Jaje se gnijezde i razvija embrijKako provjeriti embrij jaja u inkubatoru? Pored početne kontrole kvalitete jaja, 1-2 više takvih postupaka provodi se tijekom cijele inkubacije s intervalom od otprilike tjedan dana. U roku od 5-6 dana nakon polaganja jaja provedenih u inkubatoru, kod kuće pomoću candling lampu ili uobičajeno snažan možete vidjeti mrežu krvnih žila koje prodiru bijelu i tamnu embrija mjesto.

Kako jaje jaja u inkubatoru?

Dok se jaja ne stavlja u inkubator svih vrsta, ptice bi trebale biti hladne. Ako se odmah prenesu u posude i stave u grijanu komoru, kondenziranje će početi oblikovati. Kao rezultat toga, mikroklima je razbijena, plijesni će se razviti i embrij može umrijeti.

Stoga, prije polaganja jaja ili jaja druge peradi u inkubatoru, čuvaju se na temperaturi od 25 ° C u sobi zaštićenom od pripreme 8-12 sati.

Tijekom tog vremena, temperatura izvan i unutar ljuske je poravnata, nakon čega jaja mogu se postaviti na pladnjeve. Položaj jaja u stanicama ovisi o njihovoj veličini, količini, io raznolikosti ptice.

Postavljanje načina rada temperature inkubacijeKako postaviti kokošja jaja u inkubator? Pilići su najčešći stanovnici kućne kokoši kućanstva, stoga sve nijanse inkubacije njihovih jaja uvijek uzbuđuju iskusne i osobito početke poljoprivrednika peradi.

Pileće jaje – ne najveće, pa se može postaviti na pladnjeve, kako u vertikalnom tako i vodoravno, ako nema nedostatka slobodnog prostora. Ako je potrebno uzeti piliće veće ptice, preporučljivo je, zbog ekonomije, “staviti” jaja na šiljastom kraju ili lagano naginjati. Međutim, najbolji rezultati za povlačenje su kada su jaja horizontalna, koja se zagrijava bolje, je manje gužve i lakše je pratiti.

Related  Kupujeme správne vitamíny pre kurčatá

Značajke polaganja i njege jaja tijekom inkubacije

Povlačenje pilićaUzgajivači peradi na jednoj ladici pokušavaju postaviti jaja blizu veličine. Istodobno, ne smiju polagati jaja različite vrste ptica jedna uz drugu, čak i ako su potpuno identična težini, veličini i obliku. Ako se istovremeno učvrste jaja pilića, gula i druge peradi, potrebno je uzeti u obzir različite uvjete inkubacije i, prema tome, različiti uvjeti u svakoj fazi.

Najprije treba stići najveće posude, a zatim, kad se veličina smanjuje, polažu se srednja i mala jaja. Prosječni interval između oznaka iznosi četiri sata.

Slično dolaze kada inkubiraju različite vrste ptica. Tako je moguće kontrolirati prosječne pojmove iz knjižne oznake prije ciklusa pilića:

 • 17 dana za prepelicu;
 • 21 dan za piliće;
 • 26-28 za purice;
 • 26-34 dana za različite pasmine domaćih pataka;
 • 28-33 dana za guske.

Kod kuće su jaja smještena u inkubator ručno. Uređaj se predgrijava na unaprijed određenu temperaturu, jaja se tretiraju s antiseptičkom otopinom ili uz pomoć ultraljubičaste svjetiljke. Operite i mehanički očistite školjke kategorički ne!

Početak proizvodnje gljivaSva jaja u inkubatoru trebala bi se ravnomjerno zagrijati i provjetravati. Stoga, neki modeli pružaju mehanizam za automatsko okretanje jaja. Ako takva funkcija nije osigurana, perad 10-12 puta dnevno okreće jaja u inkubatoru vlastitim rukama. Ova metoda će osigurati ne samo zagrijavanje, već i ispravnu poziciju embrija.

Tjedan dana nakon polaganja jaja, preporučuje se provjeriti fetus na vrijeme kako bi uklonili one koji su se prestali razvijati i izuzeti bakterijske infekcije od pogačenog jaja. Nakon još 6-7 dana, postupak se ponavlja.

Za početnike poljoprivrednike peradi korisno je pogledati video o tome kako položiti jaja u inkubatoru. Budući da je uspjeh inkubacije – 80% dobro provedenom odabiru jaja i njegovu karticu, onda je znanje svim nijansama značajki će oprati izbjeći mnoge pogreške koje prijete uništiti piliće.

Related  Колико млека даје коза дневно?

Polaganje jaja u inkubatoru – video