Gvadnjaci u dvorištu majstoraEgzotična ptica podsjeća na izgled piletine i purice. Nespretni guinea ptica je lako uzgajati i držati kod kuće. Kraljevska ptica ima posebne zahtjeve za stanište, ali to je moguće. Dodatne informacije o njezi prekrasnih korisnih ptica pomoći će vam da izbjegnete pogreške početniku.

Ono što privlači gvinejce

Kakva vrsta ptica je divljak ptica u divljini? Velika lijepa ptica školovanja, koja živi u šumama Afrike, u Madagaskaru. Kasnije su ptice odvedene u drevnu Grčku. Jato se pokorava vođi, ptice spavaju na drveću.Gvozji ptice u divljini

Rijetka pasmina ptica za suvremenu Rusiju oduvijek je bila ukrašavanje bogatih ljudi u Europi i domovini. Lijepa velika guinea ptica grabljivana je na zelenim travnjacima i rubovima, neprestano se vraćajući u hranilišta u satu obroka. Ukupno ima 25 vrsta egzotika, ali samo domaća siva gvazita je pogodna za uzgoj.

Sposobnost ptica da ne štete usjevima koriste poljoprivrednici, pokreću stado da ubode Colorado kolaca, insekata i gusjenica u vrt. Feather guinea ptica služi za izradu lažnih trepavica.

Ptica voli slobodu, prostrano hodanje. U zatvorenoj petlji bez štete zdravlju može biti 2 osobe po kvadratnom metru. Gvozji ptice su loše majke. Razdoblje inkubacije je 29 dana. Roditeljsko stado može se sastojati od 6 ženki i jednog Cezara. Parenje se odvija samo na tlu. Inseminirana žena 20 dana nosi oplođena jaja. Prikladnost za polaganje jaja u inkubatoru s pravilnom pohranjivanjem je 2 tjedna.Gvadarska ptica

Kod kuće uzgoj i održavanje guinea ptica je povoljan:

 • Jaja guinea ptica su hipoalergijska i cijenjena su na tržištu pet puta skuplje od pilića;
 • Pojedinac je veći od piletine i meso sadrži više hemoglobina;
 • rok trajanja jaja s pravilnom pohranom – godinu dana;
 • Olovke ptica koriste se za izradu ukrasnih i umjetničkih predmeta.
 • Egzotična ptica je dragovoljno i skupo kupljena za održavanje u zemlji nekretnine.

Kako organizirati održavanje guinea ptica u farmi

Održavanje četinjača kod kućeZa produktivan uzgoj biserke u kući mora biti kupljen čistokrvne ptice. Popularno u domaćem uzgoju Sibirski bijela i bijelo-grudi biserke Zagorje. Za 3 mjeseca, mladi već dobivaju 1,3 kg težine. Odrasle osobe dobivaju do 2 kg tjelesne mase, a ženka je teža od muškarca.

Related  Zanimljivo je znati kako pčele čine med

Podizanje guinea ptica kod kuće za početnike je dostupno iz više razloga:

 1. Za održavanje jata nema potrebe za grijanom prostorijom. Ptice su u stanju izdržati hladnoću do -55 C, ali nemojte stvarati ekstremne uvjete.
 2. Ptice dobro poznaju svoje stado, zadržavaju se u skupinama. Oni razlikuju gospodara i ne preziru ga. Kada se pojavljuje na polju gledišta, vikao je autsajdera, čuvajući dvorište.
 3. Caesarok se može pustiti da pase u vrtu, ne rake zemlju, ne pljunuti lišće, tražiti kornjače i crve na površini zemlje.
 4. Nije skupo hranjenje, jer je pola dnevne stope zeleno, kuhano korjenasto povrće, tikvice, krastavci, bundeva.
 5. Održavanje u neprikladenim prostorijama sa suhim posteljama s opremljenim gnijezdima.

Temeljem uvjeta držanja guinea ptica kod kuće, njihovo uzgoj je dostupan čak i na dasci.

Ptice mogu ići na slobodno ispašu u obližnjim šumama. Ako ih noću ne privlači ukusna hrana, ptice peradi organizirane su za noć na stablima, postupno zbunjujući.

Uvjeti uzgoja

Pilići za pilićeObično dobivaju dnevne piliće i rastu u brooderu, koji zamjenjuje majku kokoši. Od prvog dana okretni pilići su spremni letjeti i odmah ih odsiječe krila njihovih krila.

Mnogo je zanimljivije da dobijete vlastito piliće guinea ptica i nježnošću promatrati obitelj kad majka vozi djecu. Međutim, među gorskih ptica, dobre majke su rijetke, a kod kuće za proizvodnju guinea ptica bit će potrebno koristiti inkubator.

Roditeljsko stado mora se sastojati od više žena i muškaraca.

No, poteškoća je kako razlučiti žensku od muškog guinea ptica. Oni su slični, a samo malim znakovima možete naći muškarca. Ako uzmemo u obzir da u roditeljskom stadu, on mora biti najstariji u dobi, trebao bi biti odabran među pilićima prethodnog porijekla.

Gvardijska ptica s pilićima na šetnjiTraženje mužjaka u stadu ptica odraslih može započeti određivanjem težine svakog pojedinca. Češće ženke su znatno teže, više veličine. Ovo je prvi, ali ne i jedini znak:

 1. Struktura glave i kljuna ptica se razlikuje po spolu. U ženki, kljun je mali i elegantan, drži glavu ravno. U muškaraca, kljun je gust, s dobro označenim rastom, vrh je preklopljen, izgleda masivan. Glava na kratkom vratu uvijek se pruža prema naprijed.
 2. Mužjaci Volge pasmine bijele i Volga krema imaju lakši obod.
 3. Da biste odredili spol pilića, morate pažljivo uzeti pilić, nježno otvoriti cloaca, gdje ćete naći malu čekić. Ovo je žena.
 4. Naušnice ispod kljuna mladih guinea ptica su nježne, au mužjaka su mesnate i velike. Tijekom godina, guinea ptice rastu velike naušnice.
 5. Cesars, poput cocks, ističu se u skupu držanja. Hodaju, važno je podići rep i glavu, a žene skromno podrhtavaju i traže hranu. U ovom slučaju, mužjaci ispucati za svaku prigodu, a ženke izgovaraju: “y-a”.

Related  Zašto kokoši nisu kokoši, što treba raditi, što hraniti?

Mladi muškaracDakle, našli smo muškarca, izabrali su 5-6 produktivnih žena u drugoj godini života, a mi im moramo pružiti parku. U zatvorenom prostoru, ove ptice ne pate. Nakon što je organizirala roditeljsko jato potrebno je pohraniti jaja na okomito, s tupim krajem neba. Oni bi trebali biti čisti, jer prljavština začepljuje pore i embrij se ne može razviti. Potrebno je prikupiti kvačilo do 12 sati poslijepodne.

Ako je među zamorcima bilo kokoš, to je dobro. Ako ne, jaja se u 29 dana inkubiraju u tehnologiji. Za uklanjanje pilića, potrebno je osigurati povećanu vlažnost u inkubatoru.

Razvoj guinea ptica od izvaljivanja do kokošjih kokoši

Hladne kokoši izlegle su u inkubatoruSjediti i uzgajati tsesareat može jesti piletinu ili puricu. Oni su više brige prema djeci od guinea ptica. To može biti s plijenom, ali u slučaju kiše ili opasnosti, samo se brine o sebi. Ako je pticu pripisana ptici, onda je potrebno organizirati vrtić. U sredini skloništa stavili su privremenu kuću – sklonište od lošeg vremena i noću za obitelj. Tu su roosts tamo, oni hrane tamo. Majka i pilić čuvaju prvih nekoliko dana dok cezareci ne postignu refleks stada i odrede učitelja kao vođu.

Ako se bebe čuvaju u brooderu, potrebno je organizirati ispravnu rasvjetu, hraniti se i osigurati toplinu. Prva 3 mjeseca pilića hranjena je posebnom prehranom. U zdjelu vode uvijek treba biti slatka voda, a šljunak i školjke u odvojenom hranilištu ili u labavom obliku.

Obitelj guinea pticaTemperatura u brooderu mora biti:

 • prva 3 dana – 360 C;
 • od 4 do 10 dana – 30 C;
 • od 11 do 20 dana – 27 C;
 • kasnije ne manje od 18 godina S.

Do tri mjeseca, rasvjeta bi trebala biti oko sat, a zatim svaki tjedan, skratiti dan za sat, do 5 mjeseci. Zatim ponovo dodajte tjedno sat vremena, bez obzira na doba godine, osvjetljavajući u peradnoj kući 17 sati.

Jaja gorskih ptica posjeduju jedinstvene osobine. Protein ima antibakterijska svojstva, se koristi u sastavu lijeka za oči, gastrointestinalne bolesti. Meso sadrži 95 aminokiselina, te je koristan za trudnice, trudnice i osobe oslabljenog bolešću.

U takvim uvjetima, ženke postaju spolno zrele u dobi od šest mjeseci. Vrijeme aktivnog zidarstva proporcionalno je biološkom ciklusu reprodukcije potomaka.

Related  Celodenné kŕmenie moriek od prvého dňa – kľúč k úspechu

Jaja goveđih pticaGvozji ptice počinju aktivno nositi jaja kad postoji povoljno vrijeme za uzgoj potomaka.

Počinje polaganje u veljači, ali muškarci počinju parenje samo u ožujku. Vrhunac aktivnosti se događa pri temperaturi zraka od 17-20 ° C C i trajanje prirodnog svjetla od 14 sati.

Nije teže uzgajati stado zamoraca od druge peradi. Meso je guinea ptica cijenjeno, prosječni trošak kilograma iznosi 400 rubalja. Proizvodnja je bez ikakva otpada, čak se u umjetničkim radionicama koristi i pero guinea ptica, a ne za punjenje jastuka.

Video o kraljevskoj ptici