Домаћи инкубатор у радуДа бисте унајмили кућне љубимце, морате купити индустријски уређај или направити инкубатор сопственим рукама. Друга опција је погодна, јер је могуће монтирати уређај одговарајуће величине и потребан број јаја. Поред тога, јефтини материјали као што су полистирол или шперплоча се користе за стварање. Сви радови на револуцији и подешавању температуре могу бити потпуно аутоматизовани.

Шта треба да направите само-направљени инкубатор

Инкубатор из фрижидераОснова било које врсте апарата за узгој пилића је тело. Он мора добро да садржи топлоту унутар себе, тако да се температура јаја не оштро мења. С обзиром на значајне скокове, вероватноћа појављивања здраве појаве је знатно смањена. Да би тело кућног инкубатора могло бити израђено од рама и шперплоче, пене, тела са телевизора или фрижидера. Јаја се постављају у дрвене или пластичне посуде, са доње стране носача или решетке. Постоје аутоматске тацне са моторима, који сами претварају јаја. Тачније, они се одбацују на страну након времена означеног на тајмеру.

За загревање ваздуха у инкубатору, састављеним сопственим рукама, најчешће се користе жаруље са снагом од 25 до 100 В, зависно од величине апарата. Контрола температуре се врши помоћу обичног термометра или електронског регулатора температуре са сензором. Да би се осигурало да не постоји стагнација ваздуха у инкубатору, потребна је природна или присилна вентилација. Ако је уређај мали, онда само направите рупе близу дна и на поклопцу. За инкубатор, израђен сопственим рукама из фрижидера, потребно је уградити вентилаторе, и одозго, и одоздо. То је једини начин да се обезбеди потребан ваздушни кретање, као и равномерна дистрибуција топлоте.

Да бисте осигурали да процес инкубације није прекинут, потребно је да правилно израчунате број лежишта. Растојање између жаруља и жаруља са жаруљем мора бити најмање 15 цм.

Исти растојање треба оставити између осталих лежишта у инкубатору, састављеним сопственим рукама, тако да је кретање ваздуха слободно. Такође између њих и зидова треба бити најмање 4-5 цм.

Инкубатори из фрижидера у процесу радаОтвори за вентилацију су направљени у величини од 12 до 20 мм, у горњем и доњем дијелу инкубатора.

Пре полагања јаја проверите да ли су вентилатори правилно постављени и да ли је довољно снаге сијалица да се инкубатор равномерно загреје. Овај индикатор не би требало да прелази ± 0,5 ° Ц у сваком углу уређаја након пуног загревања.

Како направити инкубатор од полистирена својим рукама

Самостални инкубатор направљен од пластике од пенеСтиропор је један од најпопуларнијих материјала за стварање инкубатора. Није само приступачан, већ има одличне термоизолационе особине и ниску тежину. За производњу ће бити потребни следећи материјали:

 • плоче од пене пластике 2 ком. дебљине 50 мм;
 • лепљива трака, лепак;
 • жаруље са жарном нити 4 ком. 25 вати и кертриџи за њих;
 • Вентилатор (погодан и онај који се користи за хлађење рачунара);
 • терморегулатор;
 • касете за јаја и 1 за воду.

Пре него што почнете сакупљати инкубатор сопственим рукама, требате направити детаљне цртеже димензија.

Корак по корак инструкција:

 1. Лист експандираног полистирена се пресеца на 4 идентична дела. Они ће се користити за бочне зидове ограде.Величина четири дела
 2. Други слој експандираног полистирена први је подељен на пола, а онда је једна од половина подељена на два дела. Ширина од једног би требала бити 60 цм, а друга 40 цм. Дио плоче величине 40к50 цм постат ће дно и поклопац 60к50 цм, тако да домаћи инкубатор затвара чврсто.Димензије дна и поклопац инкубатора
 3. У поклопцу се отвара рупа за инспекцијски прозор димензија 13к13 цм. Потребна је и за вентилацију, затворена је стакленом или прозирном пластиком.
 4. Од резања првог листа за бочне зидове оквир се лепље заједно. Након што се лепак очврсне, дно је лепљено. Робови плоче (величине 40к50 цм) су замазани лепком, а сам лист се убацује у оквир.Спајање инкубаторског оквира
 5. После тога, кутија је лепила лепком да би се побољшала његова ригидност. Прво, дно је покривено преклапањем на зидовима, а потом и свим зидовима.
 6. Да циркулишу ваздух и равномерно загреју, лежиште са јајима треба ставити у врх траке. Такође су исечени од пене. Широка је 4 цм и висока 6 цм, а на дну леже дуж дугих зидова (50 цм).
 7. У кратким зидовима (40 цм) 1 цм од дна, 3 рупе за бушење су бушене на истој удаљености једне од других, пречника 12 мм. Стиропор је лоше посечен ножем, јер се цркава, па је боље сагорећи све рупе помоћу лемилице за лемљење.
 1. Да би се чврсто држао поклопац на инкубатору сопственим рукама код куће, стубови од стиропора, величине 2 к 2 цм (максимално 3 к 3 цм), лепљени су дуж ивице. Растојање од шипки до ивице плоче би требало да буде 5 цм, тако да улазе у унутрашњост кутије и чврсто стане на зидове.
 2. Даље потребно је поправити кертриџе за жаруље са жарном нити. Може се обесити на тракама мреже.
 3. На поклопцу кутије је постављен спољни термостат. Сензор је монтиран унутра, око 1 цм од јаја. Рупа у поклопцу за њега је пробијена помоћу оштре шл.
 4. Инсталирање лежишта, потребно је провјерити да је растојање између њега и зидова 4-5 цм, у супротном ће се вентилација узнемиравати.Опрема за инкубатор из пластике од пене

Related  Poďme zistiť, čo kŕmiť nosnice pre

1 – контејнер за воду; 2 – контролни прозор; 3 – пладањ; 4 – термостат; 5 – сензор термостата.

 1. Ако је пожељно или потребно, вентилатор је уграђен, али на тај начин да проток ваздуха удара у сијалице, а не и јаја. Иначе се могу исушити.

Топлина унутар инкубатора, прикупљена ручно од пене, биће још боље ако су сви зидови, дно и плафон покривени топлотном изолацијом изолацијом фолије.

Инкубатори са аутоматским или ручним превртањем јаја

Да би процес инкубације успео, јаја морају бити константно окренута 180 °. Али ово ради ручно потребно пуно времена. У ту сврху користе се спојнице.

Постоји неколико типова ових уређаја:

 • мобилна мрежа;
 • ротација ролета;
 • нагиб нагиба је 45 °.

Уређај за аутоматско ротирање јајаПрва опција најчешће се користи у малим инкубаторима, на пример, пластичној пени. Принцип рада је следећи: мрежа помера полако са једне стране на другу, због чега се јаја која леже у ћелијама прелазе. Овај процес се може аутоматски или ручно извршити. Да би то учинили, довољно је причврстити комад жице у мрежу и извући га. Недостатак овог механизма је да се јајце једноставно може превући и не прећи. Мање уобичајено коришћена у самобрађеним инкубаторима са аутоматским ротирањем јаја је ротација ваљка, пошто је за његово креирање потребно много округлих дијелова и чаура. Уређај ради са ваљцима прекривеним мрежом (комарац).

Ћелије у инкубатору за јајаТа јаја се не спуштају, оне су у ћелијама дрвене решетке. Када трака почиње да се креће, сва јаја се окрећу.

Окретни механизам, који нагиње посуде, користи се у великим инкубаторима, на пример, направљеним од фрижидера. Осим тога, ова метода обавља свој задатак боље од других, јер у сваком случају је свако јаје нагнуто. Постоје аутоматске плочице за окретање јаја. Укључени са њима су мотор и напајање. Постоји неколико мањих у једном лежишту. Сваки се ротира засебно кроз корисничко подешено време.

Related  Učenje rasti i skrbiti za goslings kod kuće

Како направити апарат за уклањање пилића из фрижидера или шперплоче

Инкубатор из старог фрижидераПре него што почнете да правите инкубатор сопственим рукама, морате нацртати цртеж и дијаграм повезивања свих елемената. Из фрижидера се извлаче све полице, укључујући замрзивач.

Корак по корак инструкција:

 1. У плафону, из унутрашњости су бушене рупе за жаруље и оне за вентилацију.
 2. Зидови домаћег инкубатора из фрижидера се препоручују да буду завршени проширеним стиропорним плочама, а онда ће задржати топлоту дуже.
 3. Стари полице за полице могу се претворити у плочице или ставити на њих нове.
 4. На врху споља на фрижидеру је постављен термостат, а сензор је уграђен унутра.
 5. Ближе дно, бушене су најмање 3 рупе за проветравање ваздуха, димензија 1,5к1,5 цм.
 6. За бољу циркулацију, можете инсталирати 1 или 2 вентилатора на врху сијалица и толико на поду.

Да би било удобније пратити температуру и јаја, рупица за прозор прегледа треба да се пресеца на вратима. Затвара се стакленом или прозирном пластиком, прорези се пажљиво замазују, на пример, са заптивачем.

Видео приказује инкубатор ручно из фрижидера.

 

Ако нема фрижидера, онда је оквир израђен од дрвених греда, а зидови су направљени од шперплоче. И они би требали бити двослојни, а између њих је постављен грејач. До плафона су причвршћени меци за сијалице, у средини два зидова су постављене шипке за постављање лежишта. На дну се налази још једна додатна сијалица за боље испаравање воде. Размак између њега и лежишта треба да буде најмање 15-17 цм. Поклопац има прозор за прегледање са клизним стаклом за вентилацију. Близу пода дуж дугих зидова су бушене рупе за циркулацију ваздуха.

Related  Hodanje u dvorištu patke Favorit

Исти принцип често чине инкубатори из ТВ случајева за мали број јаја. Процес претварања јаја у њих се најчешће рађа ручно, пошто је потребно мало времена. Посуде се могу израђивати од заобљених решетки. Таквом инкубатору нису потребни вентилатори, пошто се вентилација дешава сваки пут када се поклопац отвара да би се окретала јаја.Израда властитог инкубатора

На дну било којег инкубатора, постављен је контејнер са водом како би се створио оптимални ниво влаге потребан за јаја.

Да бисте изашли из врло мале групе пилића (10 комада), можете користити 2 инвертирана базена. Да би то учинили, један од њих се претворио у други и осигуран са једне ивице помоћу надстрешнице намештаја. Најважније је то што се не могу преселити једни с другима. Носач сијалице је причвршћен за плафон изнутра. Песак се улива у дно, који је прекривен фолијом и сеном. У фолији мора бити бројних отвора пречника 3 мм, тако да кроз њега пролази влага. Да бисте подесили температуру користите шипку са степеницама, која се убацује између умиваоника.

Да би се пециво истовремено закачило у било који инкубатор, јаја морају бити исте величине, а читав простор апарата мора бити равномерно загрејан.

Двокоморни домаћи инкубатор – видео