Лепиња за вештачко храњењеЗаједнице зечева су заинтересоване за питање: “Како хранити зечеве без зеца?”. На крају крајева, приликом размножавања потомака, често се сусрећу са чињеницом да жена из било ког разлога одбија потомство или му не може пружити адекватну исхрану. Тешко је хранити зеца без самог зеца.

Бебе без мајчине моке су осуђене у првим данима живота. Али не очајавајте, правилна брига и вештачка исхрана ће им помоћи да их ставе на ноге. Као резултат тога, јачи и здрави зецеви ће вам одговорити захваљујући – лепом изгледу.

Зецеви: брига у првим данима живота

Зец је бацио новорођене бебеДеца рођена потпуно голи и слепи, мало маље почиње да покрије тело тек након 5 дана, очи су отворена само на 10. дана живота. тежина животиње рођење је само 90 грама, али након недељу дана са правилну негу и исхрану, они почињу да расту по величини и добијају на тежини. Стога, одбацивање мајке потомства може довести до непоправљиве последице – смрт потомства.

Шта да храните зечеве у овом случају за њихов пун и благовремени развој? Један појединац, зависно од узраста, пије 5-10 мл смеше дневно. Након неког времена, пораст се повећава на 20 мл. Новорођенчад треба хранити до 4 пута дневно, јер још увек немају вештине за јело.

Вештачко храњење зечева: како замијенити млеко женске?

Вештачко храњење ће помоћи да се узгајају зечевиАко новорођенчад нема прилику да прими мајчино млеко, онда можете пробати неколико других опција:

  1. Козје природно свеже млеко, слично у саставу зеца, али благо инфериорно у садржају масти.
  2. Вештачке смеше за храњење животиња, садрже све неопходне хранљиве материје и витамине.
  3. Можете користити смешу за бебе, која је представљена у широком спектру апотека у мрежи.

Related  Пролећни рад у пчеларству (видео и опис)

Хранити бебе

Брига за бебе након њиховог рођења

За снабдевање снагом, шприца или пипета је савршена. Топ узгајивачи препоручују сестра зец 20 грама шприц опремљен на крају гуменим врхом пипете са малим отворима. Брига за зечеве у првим данима живота треба да буде трајна. Боље је да деца сиротиште буду у топлој удобној соби.

Зец активно сисао млекоКада храњење зеца пажљиво узимање руке и стављање у уста шприц полако убризгава или млека мешавина, загрејану на 37 степени, тако да се не угуши. Ништа се неће догодити ако први покушај не успе, како желите.

Млади у почетку навикну да примају храну на тако необичан начин. Немојте давати више од 1 мл хране, стомак новорођенчета не би требало да прелије. Ако је покушај неуспешан, поновите поново, а ускоро ће млади научити да једу у праву. А питање: “Како да храните зечеве зечеве без зеца?”, Више вас неће занима.

Пре него што почнете да се храните, третирајте туморе мекан материјал који је навлажен у топлој води, али уопште не притискајте на њега. Морате почети од пупка глатким прелазом на задње шапе. Ово се ради како би очистили зечеве из фекалија, јер се не могу лизати, чини их све женским.

Вештачко храњење зечева захтева посебан приступ. Припремите смешу у чистом контејнеру. Након завршетка носа, не заборавите да обришете меком крпом.

Одрасли зечеви једу избалансирану хрануАко напуштени зечеви трају 20 дана, шта их је хранити чак и није вредно размишљати, јер од тог доба већ једу. Као врхунска обрада можете користити сено, хранити се у гранулама, шаргарепу. Али млеко не треба искључити из исхране, већ би требало да буде присутан до краја првог месеца живота појединца.

Related  Расе меса и пилића од јаја

Шта храните зечеве и учесталост храњења, зависно од узраста

Заједнице једу травуКако појединац расте, количина мамца и њених волумена се мења:

  1. У првих 7 дана живота – 2 мл за храњење. Дајте препоручену дозу неколико пута дневно. Ако је љубимац јољ много мање, потребно је 3-4 пута пити потребну количину млека.
  2. У доби од 7-14 дана: 5-7 мл неколико пута дневно. Пре исхране и после лагане масаже стомака ради бољег варења хране.
  3. 2-3 седмице живота, 7-13 мл смеше 2 пута дневно. Али сада можете постепено увести чврсту храну – сено у облику гранула и лемљења једноставним водом.
  4. Зец 20 дана него да се храниш? Сва истог млека, али повећање дозе је већ до 13-15 мл.
  5. По 6 недеља, појединац се одваја од брадавице. Животиња почиње да постепено прелази на пуну исхрану. У овом тренутку, потребно је посматрати како љубимац доживљава једну или другу храну, а не заборављајући на његову варење.

Шта да храните зечеве за месец дана?

Пет старији, јачи и стеченог снагу, сада напустити млеко или смеше и наставити са чврстом високог степена хране – гранула, зелени мамац, Оатмеал листиће, сено, који би требало да буде увек суво и свеже, без гљива, као што су плесни и трулежи . Клинац треба увек имати приступ чистој води.

Како хранити зечеве без зеца? Будите стрпљиви, јер се бринете за бебе захтева пуно времена и знања.

Како хранити зечеве зечеве – видео

Дио 1

Дио 2