Razvrstavanje pasmina kunića i fotografija s opisima

Kunići su meso, krzno, divovi, ukrasniUzgojni zečevi privlače mogućnost dobivanja ranog potomstva, brzog mnoštva i dobre kvalitete krznene kože. Postojeće pasmine zečeva su uobičajeno podijeljene na meso, krzno ili krzno i ​​ukrasne.

Po masi, domaći zečevi mogu biti:

  • velika, težina odraslog muškarca prelazi 6 kg;
  • težina takvih životinja uglavnom je u rasponu od 3-6 kg;
  • mali, to je mala životinja, teška od 2 do 3 kg;
  • patuljak, težine od 1 do 2 kg.

Kunići se razlikuju po dužini i kvaliteti kose, boje, stopi rasta i broju zečeva u potomstvu. Nakon proučavanja opisa zečjih pasmina, fotografija najboljih predstavnika uzgojne osobitosti, možete dobiti ideju o izboru i pronaći najbolje životinje za svoju farmu.

U uvjetima uzgoja kućanstva najčešće se uzgajaju pasmine kunića. Takve životinje brzo stvaraju masu mišića i, kada klanje, imaju dobar prinos prehrambenog mesa. Dio životinja ističe se doista ogromnim veličinom.

Zecite bijelog diva

Zecite bijeli divMeđu div zec je najpoznatija vrsta je porijeklom iz Njemačke i Belgije, gdje je uzgajivač prije prošlog stoljeća uspio dovesti životinje, ističe se ne samo potpuno bijela gusta krzna, ali i iznimno veliku veličinu. Mješanac kunića Bijeli div davno došao na teritoriju Rusije, au posljednjih deset godina je prilagođena rastu u teža nego u uvjetima zapadne Europe.

Odrasli uzorak dobiva živu težinu do 7 kg, a stoka se uzgaja ne samo za meso, već i za kvalitetne kože.

Nakon rezanja trupla, kunić uzgajivač prima oko 3-4 kg mesa s malo masnoća. Na farmi ova pasmina kunića dobro se uzgaja. Obično u potomstvu ima do 11 kunića koji su spremni za meso nakon 2-4 mjeseca nakon rođenja.

Zec ili belgijski diva

Zec ili belgijski divaAko jedna stara, ali nije izgubio relevantnost danas zečevi pasmine – Flandres ili belgijski div. Iako su životinje razlikuju atletski graditi, a ona pripada pasmini mesa, ali zahvaljujući prijateljskom rasporedu životinja divovskih kunića često drže u kući kao pratilac i kućni ljubimac.

Povijest zeca, prikazana na fotografiji, starija je od četiri stoljeća. I ne možete točno nazvati preci tih životinja. Ali tijekom proteklih stoljeća, rad nepoznatih uzgajivača iz Flandrije nije izgubljen ili izgubljen, već se aktivno koristi u Europi, SAD-u i Rusiji. U suvremenim velikim gospodarstvima i privatnim poljoprivrednim gospodarstvima uzgaja se nekoliko redova belgijskih zečeva divova.

“Najmanji” su životinje koje rastu do 6 kg, a uistinu divovski predstavnici pasmine mogu težiti do 10 do 12 kg.

Rodoljubne životinje mogu imati različitu boju, ali kaput je uvijek zvuk, gusta, s gomilom duljine do 30 mm.

Kunići Riesenove pasmine

Kunići Riesenove pasmineVeliki zečevi iz Belgije bili su poznati i uzgajani diljem Europe, no krajem XIX. Uzgajivači u Njemačkoj bili su u stanju govoriti o izgledu vlastitih zečeva divova. Tako je stvorena pasmina Risen zečeva, što znači “diva”.

To su danas najveće od postojećih životinja. Težina muškarca može dosegnuti 12 kg i više, a ne samo meso, nego i gustu kratku krznu različitih boja. Uzgoj životinja ima velike uši, široke šape i masivno tijelo. Zbog težine kunića, Uskrsne pasmine su prilično spore, ali su dobre naravi i pametni.

Zecovi sivi div

Zecovi sivi divKunići belgijskog diva pojavili su se u SSSR-u nakon rata i poticali nove uzgojne linije ruskog uzgoja. Lokalna se stoka koristila za dobivanje nepretencioznih, izdržljivih i brojnih potomaka, a prekomorska posjetiteljica dala je veličinu i težinu zečevima. Kao rezultat toga, zabilježena je još jedna pasmina goveđih divova zečeva. To se dogodilo 1952., a od tada ruski zečevi aktivno koriste uspjehe znanstvenika.

Kod dostojnog uzgoja životinja ove pasmine masivni izduženi prtljažnik, jake šape i velika glava. Prosječna zečica odrasle osobe teži od 4 do 7 kg.

Nap se ne može nazvati gustom, stoga ova pasmina zečeva ne koristi se za dobivanje krzna. Boja je siva, na leđima je tamnija nego na trbuhu.

Kuniće kalifornijske pasmine

Kuniće kalifornijske pasmineStare vremena testiran vrste su kalifornijski kunići. Dobivene na jugu SAD-a početkom prošlog stoljeća, ipak pokazuju dobre rezultate i uzgojeni u industrijskoj skali, te u osobnim gospodarskih objekata. Krzno zeca meso pasmina je razvijen na temelju složenih parenje činčile, bijeli zečevi iz Novog Zelanda i Ruske hermelin pasmine. Nova pasmina kunića isticao ne samo svijetle bijele boje s kontrastnim mrlje na ušima, njušci, šape i rep, ali i odličan debljanje, plodnost i debljina. U kratkom prtljažnik i harmonijski prosječne okosnicu California mase stijena zec dođe do 4.5-5 kg.

Bijeli Novi Zeland zec

Bijeli Novi Zeland zecPovijest pasmine bijelih novozelandskih kunića više od stotinu godina. Za čisti bijelo meso životinja koje se koriste predstavnici Bijele Div i lokalne albino životinja. Pasmina, čak i uz relativno male mase životinje, raste do samo 4,5 kg, a danas zadržava svoju popularnost zbog visoke kvalitete nemasno meso, niske održavanje i rani razvoj velikog broja mladih u legla. Uzgajati sadržanu Bijeli novozelandski kunić su: čista, bijela, bez ikakve naznake krzna mrlje, savršen ugriza, široke noge i leđa, srebrni podlake i crvene oči.

Crveni Novi Zeland zec

Crveni Novi Zeland zecOsim bijelih zečeva na Novom Zelandu, postoji crvena vrsta, koja se također koristi za proizvodnju krzna i mesa. Težina jakih, dobro hranjenih životinja do pola metra ne prelazi 4,5 kg, ali relativno mala težina trupla nadoknađuje visoki ukus, plodnost i izdržljivost pasmine.

Posebnost ove mesne pasmine kunića je svijetla neobična boja koja se može kretati od opeke od crvene sjene do bogate crvenkaste boje.

Lijepa krzna, dlakave šape, kompaktna tjelesna tkanina – sve to omogućava rast crvenih Novozelandskih zečeva na otvorenom, čak iu prilično oštrim uvjetima.

Leptir zec

Leptir zecRuski zečji uzgajivači zečji leptir s izvornom bojom, dao je pasminu ime, potpisan je više od dvjesto godina. Bilo je u našoj zemlji da su najbolji rezultati postignuti uzgojnim radom. Danas zečevi ne tegaju tri kilograma, već gotovo dvostruko više nego u vrijeme dolaska iz Britanije. Osim toga, oni su bolje prilagođeni sadržaju u lokalnim uvjetima.

Ako pogledate njušku životinje, možete vidjeti veliko mračno mjesto, u obliku moljca s širenim krilima. Ovo mjesto je pasmina zečeva na slici na fotografiji zbog svog imena. Ostala mjesta, već proizvoljnog oblika, mogu se vidjeti na tijelu, oko orbite i na ušima. Uz kralježnicu je također tamna crta. Kandže i rep svjetlo. Mjesta na zečju mogu biti različite nijanse od crne do vrhnja.

Francuski zečje ovce

 

Francuski zečje ovcePojava pasmine zečeva, ovaca, ljudi su dužni spontanu mutaciju, zbog čega su uši izgubile uobičajenu vertikalnu poziciju i sagged, čineći životinje nalik janjadi. Promjena izgleda primjećena je i fiksirana selekcijom. I danas kunići zečevi su popularni ne samo kao poljoprivredne mesne životinje, nego i kao kućni ljubimci.

Predaka suvremenih pasmina zečeva s lepršavim ušima postala je engleska fold. Prve kopije kunića francuskog ovna pokazale su se sredinom stoljeća prije posljednjeg u Francuskoj. Neobične velike životinje prvo su se radoznalo širile u svojoj domovini, a zatim su se preselile u susjedne zemlje. Veliki utjecaj na uzgajalište dali su uzgajivači Njemačke koji su, zbog dugog izbora, primili vrlo produktivne uzgojene životinje. Prosječna težina odraslog muškarca je više od pet kilograma, a ženke su samo malo lakše.

Osim izvanredne građe i izvrsnom stanju tijela, klempave uši kunića pokazuju visoku kvalitetu krzna, paleta boja je dovoljno širok da se samo povećava interes za uzgoj ovaca i klempave uši kunića se može vidjeti u sve većem broju gospodarstava.

Jedina stvar koju vlasnicima takvih neobičnih životinja treba znati jest negativan utjecaj mutacije na okosnicu zečeva. Isti gen koji uzrokuje ispadanje ušiju, dovodi do koštanja i oslađivanja hrskavice kroz kostur. Kao rezultat toga, ženke nakon jedne godine često ne mogu dati potomstvo, kod odraslih životinja problemi zglobova su moguće.

Angora zec

Angora zecOsim mesa životinje popularnih pasmina kunića s debelim, dugi ili kratki krzna uzgajaju za dlake ili krzna. Angora zečevi su tanke. U životinja, debele tanke hrpa od 15 do 25 cm, a duljina takve evidencije se održava gotovo po cijelom tijelu, dakle, između prstiju na nogama su česte duge pramenove kose, četke su također dostupne na velikim kunić uši. zečevi boje mogu biti različiti. Zbog obilje meda životinje pojavljuje velika, u stvari, angora kunića rijetko teži više od 3,5 kg, na koje on raste u sedam mjeseci života.

Prve informacije o neuobičajenoj pasmini dosegle su Europljane početkom osamnaestog stoljeća. Domovini dugotrajnih životinja Turska, odakle su neobični zečevi pogodili prvi u Stari svijet, a potom u Ameriku. Ako je izvorno prikazano u slikama, zečevi pasmine Angora bili su rijetki kućni ljubimci, danas su njihova dolina naširoko korišteni za proizvodnju toplog pređe, tkanine od nje i gotove odjeće.

Bijeli pljesak kunić

Bijeli pljesak kunićSlijedeća pasmina zečeva rođena je u SSSR-u sredinom prošlog stoljeća. Zahvaljujući prijelazu francuske Angore i lokalnih životinja, došlo je do univerzalne bijele pahuljice. Kunići ove pasmine uzgajaju se za meso i za dobivanje mekog svilenkastog krzna.

Danas se selekcija nastavlja, a na raspolaganju uzgajivačima kunića životinje se nisu pojavile samo kao bijele, nego i plave, crne, pušeće životinje. Životinje su postale trajnije, prilagođene rastu na otvorenom, a težina je povećana na 4 kg. Ako je ranije duga hrpa angora zečeva bila vrlo hirovita i lako pala, gubeći kvalitetu, tada je u sadašnjim životinjama krzno mnogo elastičnija i praktički ne mijenja svoj izgled ni u kakvim uvjetima zatvaranja.

Rabbit Rex

Rabbit RexDrevna njemačka pasmina zečeva Rex ističe se iznimno debelim kratkim krznom, ostavljajući dojam plišane ili sheave visoke kvalitete staklenih koža. U SSSR-u povijest pasmine započela je oko stotinu godina. Rabbit Rex, unatoč zabrani dijela njemačkih vlasti, potajno je izvezen iz zemlje, odrastao i davao potomstvo već u SSSR-u.

Poznati mekani baršunasti kunići daju i fino meso. Odrasla osoba raste do 4-5 kg. I s dovoljno laganim kostima, značajan je prinos mesa slabe masti.

Za rodoslovne značajke zečeva Rex uključuju veliki izduženi prtljažnik, male okrugle uši, kratke, uvijene brkove. Danas postoje mnoge monotone i uočene boje koje razlijevaju krzna od zečeva.

Zec od pasmine Činčila

Zec od pasmine ČinčilaPredstavljen na fotografiji pasmine zečeva, Chinchilla je dobila ime po maloj životinji s iznenađujuće mekim krznom izvorne boje. Kao rezultat uzgoja kod domaćih zečeva, moguće je ponoviti izgled ovog krzna, dobivajući gustu srebrnastu sive hrpice s tamnom podlogom, svijetlom, gotovo bijelom prugom u sredini kose ili crnim vrhom.

Pasmina zečeva Sovjetski činčil, dobiven u SSSR-u prošlog stoljeća, od predaka francuske krvi naslijedio je vrijednu krznu, ali postao je teži, nepretenciozan i plodan.

Kunić stabilno dovodi do 8 zečeva, a odrasla životinja teška do 5 kg. To su jake, velike životinje s dobrim zdravljem i brzo dobivanje na težini.

Dekorativni kunići

Dekorativni kunićiPosljednjih godina, ukrasni zečevi dobivaju popularnost, koji se razlikuju od onih koji se uzgajaju za meso i krzno, manja veličina, prijateljstvo i izrazito atraktivan izgled. Zato mnoge životinje imaju dodirnu “djetinjastu” vrstu njuške i tjelesne strukture, inherentne zečju, ostaje tijekom života.

Domaći zečevi su uobičajeno podijeljeni duž duljine kaputa, veličine i boje. Danas u urbanim apartmanima mogu se naći kao obične velike životinje, na primjer, kunić kunić Baran ili predstavnik pasmine Angora, kao i miniature ili čak patuljaste životinje.

Duge kose dekorativni kunićOd Belgije u našoj zemlji pao patuljasti kunići, zbog neke vrste šiške zaslužili su ime lavlje glave. Izdužena mekana hrpa je prisutna na vrhu, kruni, prsima i obrazi, a ponekad i na stražnjim nogama, stvarajući bujne “hlače”. Životinje imaju gustu tjelesnu težinu koja ne prelazi 1,7 kg i savršeno je prikladna za unutarnji karakter.

Patuljasti zec RexPatuljasti kunići Rex razlikuju se od velikih kolega samo po veličini i težini. Minijaturne životinje su prekrivene kratkim mekim krznom, malim zavijenim brkovima i težinom ne više od pola kilograma. Kod kuće su dekorativni zečevi lako naviknuti, pametni i obrazovani. Patuljasti kunići Rex mogu biti monofonični ili šareni.

Patuljak zeca uzgaja ovnaNeobična pojava patuljastih kunića pasmina ovaca izazvala je nevjerojatnu popularnost među ljubiteljima kućnih ljubimaca. Životinje zadržavaju izvorni oblik ušiju i čvrsto nakupljenu kralježnicu, ali je puno manji od uobičajenih predstavnika francuskog ovna. Slatki zrnasti kunići imaju mirni karakter, ne prelaze 30 cm duljine i teže oko 1,5 kg. U novorođenim zečevima, uši su uspravne, mijenjaju oblik tek nakon nekoliko tjedana. Među bojama patuljastog zeca: činčila, bijela s plavim ili crvenim očima, plava, uočena.

Mesne pasmine zečeva – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector