Садржај кокошке кокошкеПочетни фармери живине, размишљајући о узгајању препелица, често постављају питање: “Како одржавати кокошке кокошке код куће, и дуго чекати на појављивање првих дијеталних јаја на столу?”

Домаће препелице се разликују од њихових дивљих предака у величини и јачу постављању јаја, али истовремено су у потпуности сачували рекорд за рану зрелост живине.

Стопа раста зависи од одређене расе, али већина јајних препелица је спремна да уђе у зрелост већ у доби од шест месеци.

Када се препелице почну журити?

Већ у доби од 2 месеца, препелица почиње да се помераУ којој доби препелице почињу да журе? Ако су млади раздвојени временом на основу пола, пружите птицама добро збрињавање и пуну исхрану, а затим од два месеца жене у пуној снази снабдевају корисне и укусне производе од јаја на сточићу фармерице.

Када посадите домаће препелице, морате знати да све птице дају једнако квалитетне производе. Али интензитет и трајање периода везивања јајета директно зависи од избора расе. Велико месо препелице трчи за 30-40% мање од јаја. Осим тога, раса меса не мора да чека дуго враћање, док урођени слојеви не успоравају током целе године.

Колико јаја може довести препелице?

Колико је јаја дневно? Јајца јаја у току једне године могу пружити фармеру са три стотине дијететских јаја која не утичу на узрочник салмонеле, не узрокују алергију и препоручују се чак ни дојенчадима. Ако бројите овај број за један дан, број ће изгледати мало, али са популацијом од више од 10 птица, просечна породица неће остати без препељених јаја.

Али како да буде, ако постане копнено стадо, живинара види да његови одјелови не брину или је број јаја донет далеко од планираног? Разлози због којих нема препелица или у потпуности не оправдавају наде људи могу бити неколико, али сви они леже у карактеристикама држања и храњења птице.

Related  Како лијечити краву ако се открије маститис?

Грешке у храњењу и негу – разлоге за пад производње јаја

Основа доброг постављања јаја је компетентно одабрана исхрана која је у стању да подржи тјелесно тело кокошке, а да се то не пусти испразнити пре времена и обезбедити правилан квалитет јаја.

Упитано на питање: “Зашто не прескачу препелице?”, Живинара најпре треба да анализира састав хране и онај који дневно прима препелицу.

Јајцање се смањује ако птица није правилно храњенаИскусни узгајивачи препелица кажу да је најбољи избор уравнотежена храна која садржи све што вам је потребно за раст и постављање јаја. Они узимају у обзир све потребе птица у протеинима, масти, угљеним хидратима, елементима у траговима и витаминима. Ако се из неког разлога раскида равнотежа, на пример, састав смеше се мења, птица се пребацује на пашњак или обрнуто, у јесен, у кавезу, то неизбежно утиче на број јаја.

Након оштре промене у исхрани, производња јаја се враћа за неколико недеља, али боље је не дозволити, посебно за постепено увођење хране, лакше је пратити реакцију и предузимати благовремене мере.

Када препелица почиње да се носи, храна за њих припрема се узимајући у обзир растуће потребе организма и служи се само свежом. Добијање неуравнотеженог или лошег квалитета хране у исхрани може проузроковати најнепредвидљивије реакције и алармантне симптоме.

Квети у летњем ћивоту на травиНедостатак калцијума доводи до крхкости јаја. Недостатак калорија и храњивих састојака доводи до чињенице да препелица брбља, напуштајући све снаге. Уколико не предузмете хитне мере, у првом случају, породица живине ће пропустити производњу, ау другом – птици угрожавају рапидно погоршање тела.

Подстандардна, превише груба или ферментисана храна негативно утиче на варење малих птица, слабљење, боловање и одбијање.

Прије ношења кокошака код куће, птице су спремне да буду заштићене од гурања и изненадних промена температуре. Нажалост, многи новонастали фармери добијају мање јаја само због лоше осмишљеног дизајна ћелија или неуспешно изабраног места за њих. Узимајући у кревет, препелице могу изгубити перје и чешће су болесне.

Related  Choroby včiel: znaky, lieky na liečbu a preventívne opatrenia

Избором одговарајуће просторије за препелицу, ћелије покушавају да ставе на стално место тако да више не узнемиравају. Свака интервенција у животу, без обзира да ли је пребачена кућа или се населила у нове сусједе, изазива анксиозност код кокошака. Такође негативно утиче на број јаја.

Садржај препелица у кавезуЗбог разлога зашто препелица није журба, јесте ли садржај у превише мокра, нехвалификоване просторије, као иу кавезима где је птица превише гужва. Међутим, прекомерно сушење ваздуха, недостатак воде за пиће, чување на врућини или на хладном, представља разлог за препелицу да одбије давање јаја.

Пољопривредници перади требају запамтити да свако кршење услова притвора подразумева погоршање здравља препелица и чекајући да слаба или болесна птица има добро постављање јајета је погрешна!

Природни пад производње јаја код птица јајних пасмина постепено се одвија на годину дана. Познавајући ову функцију, потребно је унапред припремити нову генерацију слојева.Иаитсеноскост препелица је смањена у доби од 12 месеци

Како подржавати и повећати препелицу за постављање јаја?

Како не би мучили питање: “Зашто не прескачу препелице?”, Почетни узгајивач живине треба стриктно да се придржава правила за држање слојева, не дозвољавајући гужву у кавезима или, обратно, једно насеље у кавезима:

  1. У просјеку, мора бити најмање 180 центиметара површине по једној плажи.
  2. Птица би требала имати приступачан приступ хранилицама и пијанцима.
  3. Температура у кунићој кући се одржава на 20-22 ° Ц.
  4. Оптимална влажност ваздуха је 60-70% са обавезном вентилацијом.
  5. Светлосни дан за кокошке ноћи је 16-18 сати, за ноћне часове препелице се остављају са “дужином” тамне светлости.
  6. Ћелије се свакодневно подвргавају темељном чишћењу, дезинфекцијом хранилице, чашама за пиће и палетама за легла.

Храна за слој укључује биљне и животињске протеине, витамине и минерале. Ако знате и придржавате се правила која прописују како држати кокошу код куће, неће бити проблема са отказом птица или драстичним падом броја јаја.

Related  Teľa sa nevráti na nohy, čo robiť, ako pomôcť?

Садржај препелица код куће – видео