храњење свињеСелективни рад за повећање бројности свиња се успешно спроводи. Ниво лактације је исти, суво млеко за прасад је потребно за храњење многих потомака. Потпуно заменити млеко материце када је храњење немогуће. Свеже кравље млеко се користи у домаћинству ако постоји крава у јединици. Често се користи дехидрирано млеко, након узгоја постаје природни производ.

Добијање и састав МЗМ-а

проктитисВише од једног века за конзумирање хране, направљене смеше сувог млека, у посебним пећима уклањају до 85% влаге из млијека. Суво млеко за прасад може се припремити додатком витамина, названом мешавином ЗТсМ – заменом целог млека. Основа свих формула сувог млека су природни производи – цело млеко, сурутка, сурутка. Ако изгубите воду, производ постаје лак, не погоршава се у року од 8 месеци. Пре употребе смеша се разблажи водом у правим размерама.

Састав млека у праху за прасад треба да садржи:

 • млеко са ниским садржајем масти;
 • серум;
 • буттермилк;
 • лактоза.

Било која мешавина више од половине мора се састојати од млечних састојака, јер су гастроинтестинални прасади досад једнаки само за асимилацију материног млека. Свиња своје храњење храни више масти него кравље млеко, иначе је слична композиција.

сијати са прасадиМајчинско млеко у малом броју прасади треба да прими.

Узгајивачи успевају да повећају бројност свиња. Постоје особе које доносе више од 30 прасади годишње. Повећајте број брадавица и количину млека, тако да има довољно брода, не ради. Вештачко храњење омогућава уштеду примљене стоке.

Међутим, сушено млијеко за прасад у саставу блиском природном, економски је непрофитабилан. Потребно је наћи састојке са којима ће ЗТсМ бити ефикасан, али јефтинији производ. Смеша се прави у процентуалном омјеру од 1 кг:

 • сува млечна сиротка – 60;
 • масти за сточну храну – 7,0;
 • белина – 5,0;
 • рибљи оброк – 7,0;
 • соје брашно – 12.0;
 • глутен из кукуруза – 6,4;
 • монокалцијум фосфат – 1,1;
 • премикс П 51-1-1.

Да би заштитили сисаре у млеку у праху, 18 г биовит-80 и витамини А, Д. се дају прасади.

Ова композиција је идеално избалансирана за снабдевање протеином и енергијом.

Утицај компоненти ЗМЦ на развој прасади

храњењеСастав се користи као замена за природно млеко утеруса:

 • пре одскочења, када плодна материца нема свој производ за храњење;
 • након одвајања прасади – да се смањи стрес у трајању од 3-5 дана, испирање за прасад врши се у складу са упутствима.

Уље за сточну храну у облику палмовог и биљног уља у “Профату” је извор енергије. Коришћење неколико биљних протеина покрива недостатак свих хранљивих материја у млеку материце, стварајући стање равнотеже између антагониста лизина и метионина + цистина

Потреба за угљеним хидратима је покривена серумском лактозом. Микроелементи се уводе са премиксом. Развијена мешавина млека највише одговара физиологији млека.

Представљена композиција није једина. Развијене су и формулисане млијечне формуле за храњење сисанчких животиња.

Употреба смеша сувог млека

млеко у прахуАко користите целокупно млеко у праху, природни састав се добија при концентрацији разређивања од 20%. Употреба таквог производа је неекономична. У којој мери желите да направите млечни прах за прасад, како постићи равнотежу између предности и користи? Било је профитабилније производити мешавине за узгој, користећи 10-15% сувог праха. У литру таквог сјебања замјењује се пола литра млека материце. Када испаравање, можете повећати јединствену запремину додавањем струје.

Опорављен од посуђеног млека у праху, производ може бити 20%, неће бити масноће, али ће остале компоненте прасади добити потпуно. Свака смеша млека у праху за прасад има упутства за узгој.

Свиња након фарбе је под стресом. Она треба да пружи удобност и мир. У бесу свиња може да једе потомство.

Млеко и формулисане смеше су биолошки природни производ. Ово се обавезује да посматра санитарни режим, не дозвољава репродукцију микроба у остатке производа. После сваког храњења, сва посуђа темељито се опере. Како исправно разређити млеко у праху за прасад, написано у упутствима. Неки адитиви током разређивања не могу се растворити ни у топлој води. Заједничко свима је једно правило – у топлој води, не сме се раздвајати.

Неопходно је прах прво пршити до кашнице без грудвица у малој количини течности, а затим постепено додати топлу воду и равномерно мешати теглу до жељене запремине. Квалитетне мешавине без стајања и сивења могу трајати до 2 дана, али можете користити само свеже. Припремите млеко за будућу употребу.

Како дати млеко праху прасади – видео