Kada kunići jedu svu svoju hranu, oni se cedirajuNovice uzgajivači u procesu suočen s brojnim pitanjima i nesigurnostima. U želji da biste dobili maksimum iz ženske potomke trebaju znati kako i kada se nanese na kunići zeca, ne povrijediti mlađe učenike. Oni zasađuju zečeve na različite načine. Sve ovisi o tehnici uzgoja zečeva.

Najčešće se koriste dvije metode uzgoja kunića:

 1. 28 dana odstranjivanja stelje od majke.
 2. Odlazak na dan 35-40.
 3. Odvajanje u trajanju od 40-45 dana.
 4. 56 ili 60 dana odgađanja od majke.

Odlazak 28 dana

NovorođenčadMjesečni zec najbolje je ostaviti zečevima. Njihov probavni trakt upravo se počeo prilagoditi hranidbenoj bazi farme. Konzumiranje zečevi na dan 28. samo u slučaju kada je muškarac pokriven zeca na dan nakon porođaja. Ograda na dan kao što je ovaj što je potrebno za obavljanje 2-3 dana su relaksirajuće zeca za sljedeću legla. Ova opcija je manje korisna kod uzgoja zečeva. U ovoj dobi, normalno razvijene mladi trebali imati težinu od ne manje od: sebična i niz stijene – 350-550 g mesa i sebične pasmine – 450-650 g, pasmina – 500-700 g Dok je francuski ovaca smatra normom, te 650 g čak i više.

I premda su novorođeni kunići gol i slijepi, već već 17. do 20. dana zečevi već pokušavaju vegetativnu hranu. Dojenje traje ženama oko 12 tjedana. Zato morate voditi brigu o mekoj hrani u hranilicama žene. To je zbog činjenice da kada zečevi počnu napustiti gnijezdo, oni će, nakon imitiranja majki, jesti iz hranitelja. Do istog razdoblja, oni se hrane isključivo na mlijeku. A trideset dana gastrični enzimi još nisu počeli pravilno funkcionirati. Zato se ne preporuča oduzeti kunić u ovoj dobi. Također postoje velike metaboličke troškove kod žena.

Na 24-dnevni dan života, kunić organizam je samo 50% ovisan o kunićevom mlijeku. Dan 35, beba zec ovisi samo 5-8% zečjeg mlijeka.

Odvajanje u 35-40 dana

Mjesečni novozelandski crveni kunićAko je pohranjena na 35-40 dana, ovdje su prednosti takvih kunića prije 28 dana pljačkali zeca nije toliko.

Related  Hrana za male svinje i odrasle svinje

Prvo, morate pratiti prije 35 dana starih zečeva ne prejedati sljedećih nekoliko dana. Inače će doći do kvarova u trbuhu, a pojavit će se proljev. Slijedom toga, sljedeći dio hrane dajemo nakon što je prethodno jeli potpuno.

Drugo, ženka je pokrivena 10-20 dana. Kasnije, više će se opustiti od odvedenih zečeva.

Odvajanje u trajanju od 40-45 dana

Bijeli divovski dob 45 danaBez obzira na raspored dojenja, telad od sise odbijeno u prvih 10 dana uvelike smanjuje kiselost u želucu. To je posljedica smanjenja snage sokova i razvoja katarhalnih pojava u mladom probavnom traktu, koji se tek počinje naviknuti na grubost.

Zato je najoptimalniji razdoblje odbića za 40-45 dana. Kunići su bolji u korištenju povrća i drugih namirnica. Prvo, daju hranu na način na koji su hranili svoje majke posljednji put prije sadnje. Postupno prenesite na novi feed. Osobito se odnosi na zelenu krmivu.

Posebno skrupulozno je potrebno brinuti se za kuniće u prvih 1,5-2,5 mjeseci nakon odvajanja od majke.

Uzgoj broilera

Kunići kalifornijske pasmineKada možete uzeti kunić iz zeca za meso?

Broilarsko uzgoj zečeva obavlja se na 56-60 dana. U takvim slučajevima, odmah ih ubiju kada odstrane. Također možete rasti još 15-20 dana prije klanja na hrani bogatu bjelančevinama.

Francuski težina kunića za 2 mjesecaTakvo uzgoj zečeva kod kuće najprikladnije je za mesne pasmine zečeva. Na primjer, za kalifornijsku pasminu ili francuski ovni. Uzgajivači kunića primjećuju da takvi trupovi sadrže više proteina i masti u usporedbi sa zečevima starim 4 mjeseca, koji su uzgojeni uobičajenim metodama. To je zbog činjenice da kada se kunić izvuče iz zeca u ovom dobu, povećava se sadržaj proteina u tijelu novorođenih zečeva.

Metode zavarivanja

Sadnja se vrši na sljedeće načine:

 • odmah izraditi sadnju svih potomaka;
 • otozhennyh zečevi su periodički dopušteni zecu nekoliko dana;
 • prvo biljke snažne zečeve od kunića, a kada je trebalo 2-3 dana da oduzme slabe, a bolesnijim zečevima čuva se s majkom i dulje.

Related  Učenje samostalno liječiti kokcidiozu u pilićima

Svi kunići su jednaki u težini i visiniTreća mogućnost je povoljna kada postoji obilni prinos mlijeka u ženki. Ostatak legla štenaca imaju više vremena za sisanje majku i time u usporedbi s prvim razvijati. Jaki kunići, koji su prvi put oduzeti, ostavljeni su plemenu u budućnosti, a potonji su zaklani za meso.

Jednadžbe kunića iz istog legla, po masi, tu je veliki znak jedinstvena sve mliječne žlijezde kod žena. Prema tome, ako rastu različitom potomaka, znači slabiji otsazhivayut dozvoljeno blizu povremeno i kasnije majka ako je to potrebno.

Što radite kad sadiš?

Sadnja zečeva, od kunića, izvagati bebe. Zatim podijelite u skupine prema težini i spolu. Ovakvim razvrstavanjem kunića moći će ih sve rasti.

Prijenosni kavez s kavezom za lov mladih životinjaKavezi za jigging imaju 3-5 glava. Manje od 7. Možete presaditi 10-15 zečeva u skupine klanica. Ne preporučuje se stavljanje u potomstvo iz različitih stanica. Ako se to ne može izbjeći, ponovno presadivanje iz ostalih legla obavlja se u nepoznatom kavezu za oba pilića. Ako postoje borbe, tada borci sjedaju sami.

Trećeg mjeseca uzgajivačnice su posađene jedna po jedna po kavezu, uzgojne ženke – 2-3. Svi ostali zasađeni su na 6-8 na kućištima i 2 – u kavezima za osnovno stado.

Dakle, pitanje: “Kada biljka kunića iz zeca?”, Ima nekoliko odgovora.

Ukratko ih sažmite:

 1. 28. dana odvikavanje se obavlja samo ako je muškarac bio sljedeći dan nakon upisa.
 2. Dan 35-40, mladi su posadeni za češća proizvodnja potomaka od proizvođača.
 3. U razdoblju od 40 do 45 dana odvajanje je najpovoljnije. Budući da su kunići dobili imunitet od majke i lakše je prenijeti prijelaz na stočnu hranu.
 4. Punjenje broilera za 56 ili 60 dana mladog rasta daje veliku težinu kod zečeva. Ako je potrebno, 15-20 dana se može koristiti za povećanje težine mladih životinja s miješanim hranom.

Related  Inkubator Blitz – izbor iskusnih poljoprivrednika peradi

Stoga, na vama je do koje dobi da se zeca izvadi od kunića i za koje potrebe.

Isušivanje kunića – video