Elegantan cvijet flamingoU ljudima, anthurium se često naziva flamingo cvijet. Ova je usporedba potpuno opravdana. Graciozne cvjetnice na dugim pedunkama doista izgledaju kao egzotične ptice i nitko ne ostavlja ravnodušnim. Zanemaruju se ne samo cvjetni sorti anthurija, tako i biljke s ukrasnim listovima svih oblika, veličina i boja.

U Južnoj Americi, koji je dom anturium, ove biljke često rastu kao epiphytes, mastering gornje katove tropskih šuma, izveo na korijene, grana drveća i na dnu, pod baldahinom. Evo, korijenski sustav biljke, formirajući snažan podzemlje i antenske korijena, ništa ograničava i anturium i bez transplantacije i razmnožavati i napredovati.

Kod kuće nije moguće voditi uobičajeni način života u anturu, a posude na prozorima postaju njihovo stanište. Da ovdje biljke budu zadovoljne spektakularnim cvjetanjem, zeleni učenici ne moraju samo pažljivo brinuti, nego i s vremena na vrijeme na presaditi.

Kako transplantirati anthurium kod kuće? I kako utvrditi da je ovaj postupak stvarno potreban za postrojenje?

Metode transplantacije anthurija

S lošim razvojem, biljka treba presaditiGlavni razlozi zašto anthurium može zahtijevati transplantaciju je:

  • ukorjenjivanje cijele zemljane komete i prividne stezanje starog lonca;
  • nepravilno odabrana mješavina tla koja negativno utječe na stanje biljke i njegov razvoj;
  • bolest korijenskog sustava i pojava tragova propadanja.

Ovisno o tome što je uzrok za transplantaciju anthuriums kod kuće može biti u svojim rukovanje novi lonac s ažuriranjem malu količinu podloge ili prenosi na biljke, prethodno čišćenje stare tlo tragove.

Odrasle zdrave biljke, aktivno cvatu i ne otkrivaju vanjske znakove bolesti, prenesu se u veći lonac jednom ili dvaput godišnje.

Nužnost takvog postupka naznačena je debelim korijenima koji su se pojavili iz otvora za odvod i iznad površine tla. Ne nalazimo prazno mjesto unutar kontejnera, korijenje izlazi, pokušavajući dobiti hranu i vlagu iz zraka.

Kako bi se spriječilo oštećenje korijenskog sustava tijekom transplantacije anthurium, biljka se obilno zalije prije početka postupka. To omogućuje tlo da omekša i olakša uklanjanje koma iz posude. Ako je posuda izrađena od plastike, može se lagano zubiti ili pokucao na rub stola. Zatim se izvadi anturu i nakon pregleda korijena prenosi se u novi lonac gdje već postoji dobar drenažni sloj i na njemu se ulijeva sloj supstrata.

Prije presađivanja biljke u drugu posudu, tlo je obilno zalijevanoBiljka nakon transplantacije uskoro će procvjetati ako novi lonac nije puno veći od prethodnog. Bolje je davati prednost spremnicima čija visina je jednaka promjeru. Transplantirani anturium u pretjerano prostranom loncu, cvjećar se osuđuje na dugo čekanje za svijetlim cvjetovima. Dok korijeni ne rastu u novo tlo, anthurium neće oblikovati cvjetne pupoljke.

Zemlja čaša, pletena korijenjem, smještena je u središte posude, a praznine na svakoj strani ispunjene su svježim podlogama.

Tlo bi trebalo lagano zbijati, pokušavajući ne dodirivati ​​i deformirati rizome. Također se nadopunjuje i gornji sloj, zatim se, ako je potrebno, ponovno zalijevanje, a površina zemlje prekriva šljunom kako bi se zaštitila vlaga.Za biljku je stvoren ugodno okruženje

Nakon transplantacije, anthurium se prilagođava prilično brzo, a uskoro je moguće čekati pojavu novog lišća i cvatova.

Drugi postupak je za biljke, ako cvjećar sumnja u njegovo stanje i zdravlje. Uzrok zabrinutosti često je:

  • pojava mrlja na stabljici i lišća;
  • curenje lišća i gubitak uobičajenog tonusa;
  • odbijanje cvjetanja i usporavanje rasta.

Related  Proučavamo bolesti ljubičica i načine njihova liječenja

Nažalost, nakon kupnje anthuriums također moraju biti transplantirane, inače biljka brzo slabi i može umrijeti.

Anthurium je presadio u rano proljećeAnustijev uretni transplant, kao na fotografiji, brzo gubi atraktivnost pa čak i nakon navodnjavanja ne vraća elastičnost i okomitu poziciju peteljki i pedikula. Biljka može patiti od obilje vlage u tlu, siromaštvu ili pretjeranoj gustoći, kao i od štetnika, bolesti ili bakterija koje se trube.

U svim tim slučajevima ne možete odgoditi. Anthurium se zalijeva i, kao što je već opisano, izvađen je iz lonca. Za razliku od situacije kada je anterij transplantiran bez znakova bolesti, ovdje je potrebno ukloniti stari tlo, čuvajući korijene i proučavajući ih u prolazu.

Ako su korijeni biljke oštećeni ili truli, takva područja su pažljivo izrezana na zdravo bijelo tkivo, tretiranje sekcija s prahom od drva ili aktivnog ugljena.

Transplantacija i reprodukcija anthurijumaZeleni dio anuriuma također se oslobađa iz suhog ili izgubljenog lišća, potrebno je odrezati raspoložive cvjetove zajedno s pedalima. Ova će mjera smanjiti opterećenje oslabljenog postrojenja i pomoći joj da brže prevlada šok transplantacije. Za osiguranje, biljka s tragovima truleži treba tretirati s fungicidom.

Nakon transplantacije, anturium, podvrgnuo kasno kvariti, korijen proklinje ili drugih bolesti uzgajivač treba pažljivo pratiti stanje postrojenja i provesti ponovnu obradu krune, tla i korijena sustava, ako je to potrebno.

Ako morate ponovo staviti u saksiju biljke u istom loncu ili kontejner koristi je služio kao utočište za različite kulture, oni definitivno su tretirani s kipućom vodom ili otopinom kalijeva permanganata.

Tlo za presađivanje anthurijuma

Tlo za anthuriumZnačaj anthuriums je da se biljke mogu osjećati dobro samo u vrlo loose svjetlo supstrata. Najbolji primer za ovog stanovnika tropskih je onaj koji lako prolazi vodu i daje jednostavan pristup kisiku. Nakon transplantacije anurijuma u pogodan supstrat, njezini korijeni lako prodiru u tlo, lako dobivaju potrebnu nutricionu i vlagu. Ako je cvjećar pogrešan izborom tla za anthurium, to uskoro odražava biljku, njezin rast, dekorativnost i zdravlje.

Related  Što se može dogoditi ako jedete puno lubenice?

Postoji mnogo recepata za prikupljanje mješavine tla za anthuriums. Na podlozi supstrata se može naći kao gotova mješavina za orhideje, na koju je pomiješan usitnjen ugljen i malo tla na tlu, i samostalno tlo. Često se preporučuje miješanje tla filma, treseta i kokosovog vlakna u jednakim dijelovima za anturu. Tu je i gotova specijalizirana podloga za anthuriums i druge vrste aroids.

Kada ne možete pronaći ove ili druge komponente, možete uzeti gornji sloj tla od crnogorične šume kako bi transplantirao anthurium.

Istina, takve prirodne sirovine zahtijevaju najdetaljniju dezinfekciju, kako bi se uklonili opasnost od kontaminacije biljke od štetočina i gljivica tla.

Kada i kako transplantirati Anthurium nakon kupnje

Kupljeno u trgovini anthurium mora biti transplanted odmahAko je planirana promjena Anthurium obično se odvija u kasnu zimu ili u prvim tjednima proljeća, od kupljenih primjerak najbolje presaditi ubrzo nakon ulaska u kuću. Činjenica da je namijenjena za prodaju anturium posađene u posude s malom količinom treset ili kokosovo podloge, ispunjen gnojiva s produljenim djelovanjem.

Rezerva hrane za ovaj anthurium izračunava se za mjesec ili dva. Aktivne biljke koje cvjetaju na policama do trenutka kad dođu u kuću troše posljednje sile i mogu umrijeti ako nisu transplantirane u svježe tlo.

S tim u vezi, postavlja se pitanje: “Kako transplantirati anthurium nakon kupnje, ako biljka još uvijek cvjeta?” Doista, vrijedi uznemiravati takav primjerak?

Prije presađivanja, cvjetni anturi su odrezani od svih pedunkiZa prijenos ovog hranjivih tvari u punopravno tlo, ova biljka mora biti odrezana prije uklanjanja iz lonca, sve stabljike cvijeća moraju biti odrezane. Jednostavan trik olakšat će aklimatizaciju anthurija nakon transplantacije, a svijetle cvjetnice neće biti izgubljene. Ako su odsječeni, kada je pelud već poškropi uho, cvatnje u vazi će ukrasiti kuću duže od mjesec dana.

Video o anthurium transplantaciji će detaljno opisati provedbu ove važne procedure i pomoći u praksi da svlada svoje najteže stadije.

Related  Reprodukcija ljubičica kod kuće s listom

Briga za anturu nakon transplantacije

Od jednog velikog cvijeta može se dobiti nekoliko mladih biljakaDok se gornji sloj podloge ispod postrojenja ne isušuje, vodu anturu nakon transplantacije ne smije biti. Osim toga, iskusni ozbiljan šok za kućnog ljubimca treba pažljivo zaštititi od skica i izravne sunčeve svjetlosti.

Budući da je biljka dobila sve što je potrebno za rast, a njezini korijeni trebaju vremena za aklimatizaciju, nije potrebno hraniti anturij nakon transplantacije još 2-3 mjeseca.

Ako zanemarite ovaj savjet, organske i mineralne supstance zarobljene u tlu mogu prouzročiti opekline oštećenih tkiva i produžiti samo nepoželjan poremećaj biljke.

Transplantiranje antitijela kod kuće može se koristiti za odjeljivanje biljke majke i dobivanje nekoliko mladih slojeva. Za to, bočni izbojci, koji imaju korijenje, uredno su odvojeni i preneseni u zasebne posude.

Tajne transplantacije anthurija – video