Maranta loše tloA kapriciozan skrb kod kuće zahtijeva poseban. Tropikanka cijeniti ljepotu lišća. Stavite cvijet u spavaću sobu. Apsorbira negativnu energiju, zatvara ga u limu presavijenom u cijev, pružajući snažan noćni san. Primijetio je, gdje živi strelica, nema glasnih skandala i velikih svađa. Cvjetni šarm. Biljka ne nosi otrov, nije opasna za druge.

Maranta skrb kod kuće, vrste i fotografije

Maranta trobojni ili molitveni cvijetNiska grm boja strunjača vrijedan je za ljepotu sjajnih lišća. Ako rasvjeta nije dovoljna, grm podiže listove i zatvara ih, poput osobe koja moli dlan. Zato je ime – molitveno postrojenje. Stražnja ploča je crvena. Dvaput dnevno cvijet mijenja opću pozadinu. Pod normalnim osvjetljenjem lišće su vodoravno raspoređeni, a beskrajno možete pogledati elegantnu površinu s uzorkom.

Indijanci su koristili sok od strelice korijena kao protuotrov u liječenju rana s otrovanim strelicama. Sama biljka smatra se bezopasnom.

Fleksibilna stabla ne može samostalno držati okomito nekoliko teških listova. Stoga, s godinama, cvijet se širi na štandu ili se uzgaja kao kultura ampela. Možete organizirati podršku i pomoći biljci staviti lišće tako da su svi u raspršenom svjetlosnom toku.

Maranta trobojna ampelaJasno je da je cijela ljepota biljke u zdravom lišću. Spasiti njihovu glavnu amatersku skrb. To je prilično teško, s obzirom na zahtjevnu prirodu bjegunca za njegu. Osim toga, ova biljka je gnjavaža. Cvijet lako postaje zaražen bolestima i naseljen je mnoštvom insekata štetnika. Vrste arrowroota razlikuju se po boji, obliku cvjetova, ali svi imaju lijepe lišće.

Kako se pravilno brinuti o strelicama kod kuće

Tropska biljka u prirodi naselila se pod debelim krošnjama drveća, blizu tekućih potoka. Stoga raste u difuznom svjetlu, od šumskog podloge na dnu je uvijek vlažan zrak, a tekući potok stvara umjerenu vlažnost tla. Ovdje su takvi uvjeti nužni stvoriti cvijet strunjače u brizi u kućnim uvjetima.

 1. Pravilno osvjetljenje je lako stvoriti. Maranthus se može smjestiti u stražnji dio sobe, ali tako da je dovoljno svjetla. Cvijet ne nosi izravnu sunčevu svjetlost, ali osvjetljenje je dobro za njega. Ako niste zadovoljni rasvjetom, ostavit će vas upit. U sjeni, oni gube oštrinu linija, blijede.
 2. Toplinska biljka ljeti zahtijeva temperature od 20 do 25 stupnjeva, zimi 18, ali čak i hladni stalak i mali crte ostavit će trag na lišću.
 3. Voda biljka samo s mekom vodom na sobnoj temperaturi. Učestalost navodnjavanja ovisi o stanju komande zemlje. To bi trebao sušiti malo od vrha između zalijevanja. Zimi, hidratizirajte biljku 2 puta tjedno, a jedno zalijevanje može se zamijeniti raspršivanjem lišća. Moisturiranje za arrowroot je omiljeni postupak. Kako bi stvorili potrebnu klimu u blizini biljke, uvijek mora postojati jezero s vodom – tanjur ili akvarij. Paleta sa šljunkom i mahovinom, kao i uvijek, pomoći će uzgajivačima gdje je suhi zrak.
 4. Gnojite biljku, ali umjereno. Maranta ne dopušta pretjerivanje, pogotovo dušikovih gnojiva. Jedan gram po litri vode standardnog gnojiva za ukrasne biljke dovoljno je ljeti. Gnojite nakon zalijevanja 2 puta tjedno.
 5. Obrezivanje arrowroota vrši se na dva načina. Ako je grm lansiran i ima puno ružnih lišća na njoj, trebate odrezati zelje ispod korijena i staviti je na tamno mjesto. Za umjereno vodu. Iz korijena će ići novi pucati, postoji prilika da se ispraviti pogreške skrbi za arrowroot kod kuće. Možete odrezati lišće reznicama i korijati ih u istom loncu, zbog sjajnog grma.

Related  Odaberite idiot za kuću po fotografiji i opisu vrsta

Maranta GibbsAko slijedite predložene načine brige za cvijet, on će biti zadovoljan svojim izgledom, čak cvjetanjem, što često nije kod kuće.

Važno je znati da se transplantacija strelice utiče u proljeće, u godinu dana. U ovom slučaju zdjela je odabrana široko, korijeni cvijeta su površni.

U ovom trenutku uklonite pažljivo oštećene listove, po potrebi revidirajte korijenski sustav, grm je podijeljen za reprodukciju. Potrebno je pažljivo odbaciti korijen, voditi brigu o arrowrootu kao da je dijete. Na svakom odvojenom čvoru trebalo bi biti 2-3 pupna spavaća soba. Po završetku transplantacije lišće treba odrezati i pričekati oživljavanje cvijeta.

Odvodnja u loncu sastoji se od razbijenih lonaca, ekspandirane gline, opeke, komada ugljena. Rasuti sloj mora biti najmanje 5 cm. Podloga se može kupiti u spremištu ili pripremiti samostalno:

 • treset – 2 dijela;
 • humus 1 dio;
 • zemlja lima – 4 dijela;
 • pijesak – 1 dio.

Dodavanje šećera šećenog mahuna, kora i zemlje od crnogoričnih drveća, mrvice ugljena s ostacima pepela su dobrodošle. Što više komponenata, to je lakše tlo.

Simptomi neprikladne njege kod kuće za manikuru

Biljka je bolesnaPostrojenje brzo reagira na pogrešan sadržaj mijenjajući vrstu listova. Ako proučavate signale, možete brzo ispraviti pogreške i grm će dugo moliti ljepotu. Glavni SOS su mutirani lišće, oni su:

 • žuto
 • suho;
 • su savijeni.

Žućkasti listovi upućuju na to da cvijet ne dobiva svoj dio vode zalijevanjem ili lišćem. Ali ako lišće ima žute mrlje, onda su krive sunčeve zrake, koje su padale na list i spale. Možda ste neprihvatljivo spustili temperaturu i zamrljali biljku ili ga isprali.

Tvornica arrowroota pod pokroviteljstvom Aquariusa. Potiče resorpciju trombi, smiruje, djeluje kao barometar. Prije kiše podiže lišće prema gore.

Ako se listovi arrowroota počnu isušivati ​​s rubova, sjetite se koliko dugo ste hranili biljku, koju vodu vode. Soli tvrdoće, koji tvore mrlju na čajnik, također začepljuju kanale biljke. Rijetko zalijevanje, prekomjerno sušenje tla će dati istu reakciju.

Related  Sve o dracenu marginalu i brigu za nju

Listovi su zakrivljeni – postrojenje je hladno i srušeno. Marante nema dovoljno vode, a ona skriva ostatke isparavanja, tako da je rastvorila plahtu u cijev.

Samo ako nema dovoljno brige za higrofilnu biljku, može imati i pauk. Ako kolonija još nije stekla snagu, biljka se može spasiti. Žuto lišće mora biti spaljeno sa živim bićima.

Energija Marsa, Sunca i Merkura bila je povezana u strelicama. Tijekom dana upija energiju agresije. Noću, mjesec vlada, a odrastao lišće štititi mir spavača. Marantha čini čovjeka otvorenijim i komunikativnijim. Uz želju sreće, dajte svojim prijateljima manu!

Video o skrbi o arrowrootu