Violeti različitih sortiLjubitelji senpolije početnicima zapanjeni su bogatstvom boja i veličine varietalnih boja. U međuvremenu, cvjećari s iskustvom znaju da postoji mnogo vrsta ljubičica, a osim boja, biljke se razlikuju u obliku korule, veličine i strukture rozete. I nastavljamo se upoznati sa samo malim dijelom tih jedinstvenih unutarnjih cvjetova, započetih u prethodna četiri članka s fotografijama i imenima sorti ljubičica.

Violet Blue Blood

Violet Blue BloodPlava krv dobivena zbog uzgoja E. Korshunove plave krvi odnosi se na senpoliju standardne veličine. Ružica ovog oduševljenog gledatelja promatrača sorte sastoji se od jednostavnih okruglih listova zasićene zelene boje.

Cvijeće, kao i mnoge druge vrste Korshunove uzgoja, vrlo su velike. Njihovo očito dostojanstvo je valovita hemisfera na rubu i neobična plava boja boje pozadine. Latice su obrubljene tankom bijelom granicom.

Ljubičasti irski koket

Ljubičasti irski koketZvjezdana, frotirna cvijeća ljubičaste irske ljubičice, zaključena S. Sorano, su minijaturne ruže neobične bijelo-zelene boje. Rubovi latica na koronima su gusto valoviti, što samo nadopunjuje sličnost senpolije s plemenitim vrtnim cvijetom. Zelena boja na rubu latica postaje sve deblja, formirajući dekorativni valoviti nabori.

Raznolikost pripada maloj raznolikosti ljubičica. Cvjetanje u obliku kapa, u izobilju. Cvjetovi se ne ruše i zadržavaju izgled malog urednog buketa.

Violet Nautilus

Violet NautilusE. Korshunova često voli cvjećare s neobičnim sortama. Nijedna iznimka, i ljubičasta Nautilus, Ono prisiljava oči da prouče jedinstvenu boju latica bez da skinu pogled.

Prema autorovom opisu, polumagonički cvjetovi ove sorte imaju oblik zvijezde, odlikuju se maštovitim petiolate laticama. Bojanje cvijeća također nije manje važno jer kombinira bijele, plave i duboke plave tonove. Površina na laticama je bijela ili zelenkasta. Lišće ima malo valovit rub i gustu zelenu boju.

Violet Playful spektrum

Violet Playful spektrumSelekcije Sorano pripada raznovrsnim sortama, s užitkom kultiviranja cvjećara različitih zemalja. Standardna veličina rozete ljubičastog Playful spektra otkriva jednostavne ili polu-dvostruke, velike cvjetove s širokim bijelim okom i laticama ružičaste lavande. Plave plave fantazije jako su raspršene oko koroneta. Oblik cvijeta je zvijezda. Boja lišća je čak i zelena.

Related  Elegantno ricinusovo ulje – pravila za sadnju i njegu cvjetnjaka

Violet Playful spektar nekoliko različitih bojaU određenim uvjetima, ljubičasti Playful spektrum, čak i uz vegetativnu reprodukciju, može dati potomstvo bojama različitih boja. Takve se biljke nazivaju sportovima ili, kao u ovom slučaju, kimera. Ljubičaste pruge u središtu latica su jasno vidljive u ljubičastim varijantama prikazanim na fotografiji, koja nije svojstvena sortnoj biljci.

Violet Gospodar prstenova

Violet Gospodara prstenova K. MorevePopularnost Tolkienovog poznatog romana odrazila se i na imena sorti ljubičica. Na primjer, stvorio K. Moreva ljubičasta Gospodar prstenova, na fotografiji, daje svojim vlasnicima ogroman svjetlo ljiljan cvijeće s bijelim širokim okom u središtu corolla. Svijetlo mjesto okruženo je tankom ljubičastom prugom. Što nije prsten koji drži hobit?

Oblik cvijeta je zvjezdan, polu-dvostruko. Valoviti ljubičasti rub latica podcrtan je bijelim ili svijetlo zelenom krilom. Lješnjaka standardne rozete je lagana, okrugla, prošivena.

Violet prstenova E. KorshunoveGospodar prstenova koji su na drugoj fotografiji zastupljen u izboru E. Korshunove, nadahnut fascinantnom pričom. Istina, to je sasvim drugačija senpolija, s divovskim cvjetovima promjera do 7 cm u obliku redovite frotirne zvijezde. Corollas su obojene u gustu plavu boju, koja gubi intenzitet do rubova latica, postajući snježnobijela. Standardna veličina rozete sastoji se od prošivenog zelenog lišća.

Violet žuta ljubičasta

Violet žuta ljubičastaRezultat još jednog odabranog rada Sorana bio je ljubičasta Mellow žuta sljubičasto-žuto cvijeće. Terry vijenac ima oblik zvijezde, dok su žute svijetle zrake iz središta cvijeta na valovite rubove jasno vidljive na laticama. Roseta je standardna, lišće je lagano, jednostavno u obliku.

Violet zlatni zmaj

Violet zlatni zmajJoš jedna žuta ljubica iz S. Repkina svidjela je obožavateljima zatvorenih biljaka s ogromnim bijelim frotirnim i dvostruko cvijećem čije latice su ukrašene žutim potezima i potezima. Zlatni zlatni listovi su srednje zelene boje i snažnu rozetu.

Violet Sunca.

Violet Sunca.Na fotografiji, ljubičasta selekcijska sunca, S. Repkina, izgleda kao potpuno suprotno prethodnom kultivaru. Obojeno velika crvena cvjetna senpolija debela, crvena vina s tamnocrvenom bojom. Corollas su opsežne s valovitim laticama, obložene tankom bijelom granicom. Srednje veličine zelene lišće formiraju standardnu ​​rozetu.

Related  Sadnja i skrb kod kuće za zefirantesom

Violet španjolski plesačica

Violet španjolski plesačicaSorta koju predstavlja Sorano otkriva polumohan ili jednostavno cvijeće u obliku pansija. U isto vrijeme ljubičasta španjolska plesačica ne samo da ima lijepu šljivu, već i svijetle ružičaste grašak rasute po površini latica. Valoviti rub obrubljen je bijelom granicom. Gornja strana lišća je zasićena zelena boja, a stražnja strana listova izdvaja se u dubokom ljubičastom tonu.

Velebni biser Nila

Velebni biser NilaUzgajivač T. Visina se specijalizirao za dobivanje neobičnog oblika i oblika senpolije. Njezin ljubičasti biser Nila oblikuje puno ružičastog, srednjeg cvijeta, a izvana zelenkasto-smeđe boje, a unutar srebrne srebrne boje. Cvjetanje je vrlo dugo i obilato. Kako otapanje koronala mijenja boju. Utičnica je standardna, uredna. Ljepotu zelenog tonusa, s istaknutim žilama.

Ljubičasta ljetna crvena

Ljubičasta ljetna crvenaRaznolikost E. Lebetskoy, zove se ljubičasta ljetna crvena, stvarno prenosi svjetlost ovog doba godine. Polu-dvostruko cvijeće su vrlo velike, valovite uz rub. Pozornost je usmjerena na bogatu crvenu boju koru, podcrtanu nježnom bijelom granicom. Cvjetni buket. Lišće lijepog zelenog tonusa i malo izduženog oblika tvore ravnu, standardnu ​​rozetu.

Violeti Betelgeuse

Violeti BetelgeuseSvjetlina i originalnost ljubičica Betelgeuse, izvedeni od strane Lebetsky E., mogu biti samo zvijezda čija se sorta zove. Cvjetovi su veliki, s bizarno savijenim valovitim rubom brojnih latica i neobičnim zvonastim kukicama za senpolis. Listovi su tamni, s ljubičastim tonovima u boji.

Violeta Polina Viardo

Violeta Polina ViardoŠarena rozeta iz E. Lebetskaya Pauline Viardot je vrlo kompaktna i svijetla, što naglašava veliki polu-dvostruki ili jednostavni zvjezdani cvijet nevjerojatnog vinskog tona. Kao završetak slike – tanki bijeli rub uz rub latice. Cvjetovi čuvaju svoju vertikalnost, zbog čega rozeta ostavlja osjećaj svečanosti i ozbiljnosti.

Ljubičasta zelena ruža

Ljubičasta zelena ružaIzbor E. Lebetska spada u ljubičastu ljubičastu vrstu, na fotografiji. “Vrhunac” biljke je njezin gusti valoviti frotirni cvijet koji nalikuju ružama i minijaturnim glavama. Boja pozadine je bijela, s petljama karmina vidljive na laticama. Rubovi su zeleni, obrubljeni. Ljepotica koja čini standardnu ​​rozetu je valovita, svijetlo zelena u boji.

Related  Uzgoj, njegu i reprodukciju aloe kod kuće

Video oko 350 vrsta violeta u jednom apartmanu