Echeveria daripada pelbagai jenisEcheveria atau bunga batu tidak biasa, digunakan dalam rumah tangga dan mempunyai pelbagai jenis. Tumbuhan berbeza dengan bentuk, warna, struktur daun dan bunga, yang menyampaikan foto Echeveria. Pada masa ini, terdapat lebih daripada 150 jenis, tetapi penternak mendapat kacukan baru yang luar biasa. Dari semak belukar kecil hingga tudung kepala yang padat, ada yang dapat menemui tumbuhan di rumah hijau dan pembiakan domestik.

Ekstrak hiasan khas Ecuveria bunga melekat pada kaki panjang, melonjak ke atas tumbuhan. Warna mereka berbeza dari cuaca. Pada hari-hari yang cerah, anda boleh mendapat hal berkembang merah, di dalam awan – bunga kuning akan berbunga.

Klasifikasi Echeveria

Katalog spesies eheveriaSemua spesies tumbuhan dan haiwan sejak zaman purba, penyelidik cuba menggambarkan dan mengumpul keluarga dari penduduk bumi dengan ciri-ciri yang sama. Spesies sketsa, mewujudkan atlas tanaman, kemudian mula mengambil gambar. Warna yang paling sedikit lebih baik dilihat dalam foto, dalam gambaran pelbagai echeveria dan ciri khas membantu menumpukan perhatian pada butiran. Kedua-dua echeverries dan lithopes menarik perhatian penanam bunga dengan penampilan mereka yang luar biasa dan pelbagai jenis

Katalog tumbuhan membolehkan anda melihat dengan jelas spesimen dan membaca penerangannya. Memandangkan tumbuh-tumbuhan menjadi jelas bahawa nafsu mengamuk melewati, dan dunia kekal. Alam semula jadi perlahan mencipta karya-karyanya, untuk beribu-ribu tahun menggilap setiap spesies.

Pertimbangkan gambar spesies Echeveria:

  • agavoid;
  • berkilat;
  • berbentuk bantal;
  • gergasi;
  • indah.

Setiap spesies succulent termasuk jenis, beberapa di antaranya akan dipertimbangkan dengan lebih terperinci.

Echeveria adalah agave

Echeveria agavoidesGambar echovirus agave mewakili saluran keluar daun yang rumit dengan peralihan skapula ke hujung bujur dan tajam. Permukaan lilin, pelbagai pilihan warna, tetapi di hujung runcing dari pada segala sayuran jenis ini mempunyai duri Echeveria agavoides Blooms pada musim bunga lewat, bunga keluar dari celah daun dan puncak membuat awan berwarna pada ketinggian 40 cm di atas tumbuhan.

Related  Mari kita tukar fuchsia di rumah

Echeveria berkaitan, AFFINIS

Echeveria berkaitan, AFFINISSucculent dijelaskan pada tahun 1958. Tumbuhan ini mempunyai roset dengan batang tidak lebih dari 5 cm, dan diameter sehingga 20 cm. Roset tumbuh dengan cepat, tidak bersahaja dan mudah akar. Apabila terdapat kekurangan lampu, ia menjadi sangat hijau.

Echeveria elegan

Echeveria eleganEcheveria elegans ditawarkan dalam beberapa gred yang menggabungkan ciri-ciri tersebut:

  • Batang yang kuat yang boleh berbaring dan akar;
  • meninggalkan cahaya hampir putih, dikumpulkan dalam roset sehingga 15 cm;
  • daunnya berakhir dengan duri;
  • Mawar baru dibentuk dari pucuk sisi di dalam axils daun.

Bunga elegan dihiasi dengan sempurna dalam gambar.

SETOSA var. OTEROI MoranBerikut adalah satu lagi jenis echeveria semacam ini.

Echeveria Darenberg

Echeveria DarenbergTumbuhan ini berlaku dengan bantuan tangkai menjalar, di mana roset dengan daun yang ditutup dengan salutan kebiruan berakar, dengan pinggir kemerahan. Berkembang spesies ini untuk jangka masa yang panjang dari April hingga Jun, tetapi peduncles adalah pendek. Roset itu menyerupai kerucut setengah terbuka.

Humpbackflower Echeveria

Kilang itu diwakili oleh pelbagai jenis. Bentuk daun yang luar biasa dan batang lurus diulang dalam pelbagai versi Kecantikan menambah telinga cerah bunga. Bilah daun boleh tumbuh sehingga 20 cm panjang dan lebar 15. Lembarannya cekung. Echeveria logam-warna gred CarunculataTerdapat pelbagai jenis dengan aliran keluar logam atau tubercles di sini. Satu kelemahan, di rumah, untuk mencapai berbunga pelbagai ini hampir mustahil.

Echeveria'Ruffles' plantmanbucknerSecara semulajadi ia adalah pokok renek sehingga 60 cm tinggi, dengan dua atau tiga cabang. Peduncle tebal hingga 6 cm diameter, mekar pada musim gugur dan musim sejuk.

Echeveria Black PrinceKepada humpbackflower adalah “Putera Hitam” yang terkenal, daunnya berwarna merah jambu.

Echeveria Mutiara Nuremberg“Pearl of Nuremberg” dengan daun merah-coklat.

Echeveria Lau

Echeveria LauLoji ini memerlukan penerangan khusus. Pada bentuk berpunca pendek tumbuh besar daun berisi dengan lapisan lilin. Daun sedikit, tetapi penampilan mereka menyebabkan senyuman. Mereka menyerupai pancake yang ditutup dengan salutan lilin. Malah bunga-bunga di lapisan pelindung ini. Tetapi scurf ini memerlukan rawatan yang berhati-hati. Bunga-bunga tumbuhan ini besar, sehingga diameter 1.5 cm. Bunga ini tumbuh dengan perlahan dan menuntut untuk menjaga.

Related  Minyak anggur berguna dan kontraindikasi

Jenis berkilat

Echeveria cemerlang GivaSekumpulan tumbuhan mewakili beberapa jenis echeveria yang mempengaruhi bentuk geometrik yang ketat dan mewarna daun. Secara semulajadi ia adalah semak dengan garpu kecil, daun seperti skapula, sehingga 10 cm panjang, kadang-kadang dengan takik di sepanjang pinggir luar. Pada tangkai bunga hingga ketinggian setengah meter, bunga terletak. Mereka boleh berus atau payung. Kilang berbunga pada musim sejuk atau awal musim bunga.

Echeveria amoena

Echeveria amoena f. cristaBunga ini adalah penduduk asli di kaki bukit kering Mexico. Pucuk rata dengan cawangan aktif. Rosettes di atasnya terbentuk dari daun kebiruan. Bentuk lembarannya adalah segi tiga, bunga-bunga itu kekuningan dengan refleksi merah. Di dalam amatur, tumbuhan ini dianggap jarang dan bernilai tinggi.

Eheveria bristly

Pelbagai echeveria Hello dari MexicoKilang itu mempunyai mangkuk padat roset, hijau tua dan dengan kemerahan padat. Bunga-bunga ini naik di atas belukar ibu dengan 30 cm dan juga semua dalam jerebu dari pubescence.

Pterygate echeveria

PULVINATA (berbentuk bantal)Bunga ini juga berbeza dengan pubescent berdaun kuat. Tetapi daun dengan tip yang tajam. Tidak hanya terdapat penurunan dalam bunga. Rambut dari daun mungkin putih atau kemerah-merahan. Lembaran itu sendiri pada ketinggian kira-kira 5 cm mempunyai ketebalan sentimeter.

Echeveria Shaw

Echeveria ShavianKilang itu adalah buah segar. Tidak seperti tumbuhan lain kumpulan ini, mereka mempunyai plat daun rata tanpa ketebalan yang besar. Kilang itu lebih seperti kepala kubis yang longgar. Bunga shavian di tengah-tengah musim panas, melepaskan berus mekar panjang. Untuk musim sejuk, jenis ecuver ini menumpahkan hampir semua daun.

CHIHUAHUAENSIS (chihuahua)Jenis yang digambarkan berair, yang dinamakan selepas anjing hiasan, mewakili batang 5 cm tinggi dan diameter 1 cm, di mana kecantikan peri dan perkadaran roset daun belakang ovoid yang dikumpulkan dikumpulkan. melekat pada batang dengan bahagian yang menyerupai kambing. Menunjuk daun putih abu-abu disusun dalam lingkaran. Petua daun dicat. Dalam penerangan, varieti diketahui dan tidak diketahui dengan baik. Matlamatnya adalah untuk menunjukkan semua kepelbagaian dan kepelbagaian jenis.

Related  Jus epal adalah baik dan tidak baik untuk kegunaan yang berlebihan

Semua yang paling menarik tentang echeveria