Hiasan dalaman - Violet UmburianSejarah salah satu rumah tumbuhan yang paling popular bermula pada tahun 1892, ketika Walter von Saint-Paul melakukan perjalanan biasa melalui persekitaran yang indah yang dipercayakan kepadanya oleh pemerintah Jerman di Afrika Timur.

Menjadi anak seorang ahli dendrologi yang terkenal, komandan itu sendiri benar-benar berminat dengan flora yang luar biasa di kawasan eksotik. Berkembang di antara batu-batu, roset-roset kecil, dengan daun bujur padat dan bunga tunggal ungu menarik perhatian baron itu.

Violet di alam liarOleh itu, mengumpul biji kecil budaya yang tidak diketahui, dia menghantar mereka ke tanah airnya. Tahun depan pucuk pertama diperolehi, tumbuhan itu telah diterangkan dan menerima nama itu sebagai penghormatan kepada penemu itu.

Hari ini, gambar violet Umburian atau senpolia mudah dikenali oleh semua pencinta florikultur dalam. Adalah sukar untuk membayangkan bahawa tumbuhan itu, pertama kali diperkenalkan di pameran itu lebih dari seratus tahun yang lalu, sudah pada tahun 1927 diiktiraf sebagai yang paling popular di Amerika Syarikat, walaupun pada masa itu kultivar violet dapat dikira pada jari mereka.

Terima kasih kepada kerja pembiakan yang tak kenal lelah sehingga kini, lebih daripada tiga puluh ribu varieti violet telah diperolehi, nama dan gambarnya menggembirakan peminat budaya ini.

Kabut biru Violet

Kabut biru VioletYang bersinar, bunga-bunga cerah dari ungu The Blue Kabut pemilihan C.Morev mempunyai warna berbentuk bintang, biru-langit dan pinggiran yang mengagumkan yang mengagumkan, memberikan kesejahteraan dan kesegaran. Corolla sangat besar, tebal. Kelopak dihiasi dengan sempadan putih yang lebar. Socket of standard size. Dedaunan adalah hijau muda, bentuk bujur telinga dengan pinggiran ikal dan takik di tengah plat daun. Bunga violet Kabus biru berbeza secara besar-besaran, dan tumbuhan itu akan menjadi pusat koleksi mana-mana.

Violet Frosted Cherry

Violet Frosted CherryBunga ceri brilian dengan sempadan putih dan pusat corolla yang menarik dan cerah dalam warna dan saiz. Pelbagai Violets ceri Frosty, dalam foto, boleh dianggap sebagai salah satu yang terbaik dalam koleksi pengarang K. Moreva. Kilang itu akan menjadi hiasan indah di tingkap dan kedai bunga dari pemula dan ahli budaya. Roset yang mengandungi daun tajam ringkas mempunyai dimensi standard. Pembungaan berlimpah dan berkekalan. Penuaan bunga boleh diiktiraf dari kelopak gelap.

Related  Mengapa Benjamin Ficus tidak berkembang? Mencari jawapan

Violet Lunar Lily putih

Violet Lunar Lily putihViolet Lunar Lily putih adalah salah satu jenis yang paling luar biasa yang ditawarkan kepada penanam. Terima kasih kepada warna salji putih dan bentuk bunga araknid yang elegan, bandar ini tidak akan disedari. Peduncle kuat, tidak terdedah kepada penginapan Roset kompak terdiri daripada daun bujur bujur dengan warna hijau tepu.

Violet Duchess

Violet DuchessPada foto Duchess violet dari S. Repkina. Jenama senpolia ini terkenal dengan ahli tumbuhan dari negara-negara CIS, kerana, seperti “anak-anak” yang lain dari peternak ini, ia selalu dikehendaki dengan berbunga yang indah dan bermoral. Bunga-bunga di Duchess ungu sangat besar, separuh atau dua kali, dengan kelebihan berpola bergelombang. Bunga-bunga hiasan memberi tempat bunga plum di tengah-tengah kelopak. Pelbagai ini dibezakan oleh roset kuat dan dedaunan hijau gelap yang indah dengan urat yang ketara, memberikan plat daun penampilan berselimut.

Violet Duchess of LuxeViolet The Duchess of Lux, yang diterima dari loji induk berkait rapat, juga mempunyai perbezaan ketara. Lebih-lebih lagi, dalam kedua-dua varieti bunga besar yang indah, menyenangkan bilangan kelopak dan bentuk Di dalam Duchess of Lux di pinggir kelopak jelas pinggiran hijau pinggiran. Daun spesies ini lebih ringan dan mempunyai tepi ikal yang indah.

Violet Blue Blood

Violet Blue BloodPerwujudan bentuk tulen dan rahmat tulen. Violet dari peternak yang terkenal E. Korshunova, yang dikenali sebagai Blue Blood, adalah layak mendapat perhatian semua bunga kerana bunga berbentuk bintang berbentuk setengah besar. Gambar violet Umburian tidak dapat menyampaikan jenis kelopak berkilauan. Dan pada bunga ros kompak yang terdiri daripada daun hijau, corolla dengan penurunan biru di tengah dan sempadan putih nipis kelihatan lebih mewah.

Related  Cara memindahkan dan menyebarkan asparagus rumah

Violet YAN Minuet

Violet YAN MinuetTopi terang bunga sederhana atau semi-ganda, seperti dalam foto, YAN Minuet violet pembiakan Puminov membawa pemiliknya secara teratur dan rela. Corolla bunga dari pelbagai spektakuler ini dicat dalam nada asas merah jambu yang terang, sementara tepi ditaburkan dengan murah hati dengan naungan tebal dan lebih berair. Tepi-tengkuknya agak beralun, yang memberikan bunga bentuk pompon lapang. Soket kecil, walaupun hijau.

Twilight Summer Violet

Twilight Summer VioletPada gambar berwarna violet Summer senja pemilihan Constantine Moreva. Pelbagai ini menyenangkan bukan sahaja bunga separuh ganda yang besar dengan warna latar belakang ungu-ungu dan kelopak bunga putih kelopak, tetapi juga dedaun yang berbeza-beza. Socket saiz standard, bulat, rata. Dedaunan agak cekung, dengan pinggir ikal.

Violet Bull Fighting

Violet Bull FightingDibentangkan dalam gambar ungu Bullfighting adalah buah kerja pembiakan E. Korshunova. Seperti banyak jenis pengarang lain, banteng banteng dibezakan oleh warna-warna raksasa, diameternya mencapai 8 cm. Bentuk coronet adalah dua atau setengah maroon, stellate. Mewarna adalah tarikan utama! Seperti bordir bordir elegan, sukar untuk dicapai di bandar-bandar, tetapi Korshunova berjaya! Daun-laun ini violet violet, seperti dalam foto, ringan, menunjuk pada tip.

Violet, Angelica

Violet, AngelicaPemilihan Violeta Angelica dari Pugacheva adalah bunga ganda besar, dicat dalam warna merah jambu, dedaunan hijau terang dan berbunga yang berlimpah. Walau bagaimanapun sorotan utama pelbagai adalah kelopak dua kelopak. Lebih dekat ke pusat corolla adalah jalur penyemburan lilac, dan tepi beralun mempunyai warna putih tulen.

Violet Amadeus

Violet AmadeusPelbagai lain dari S. Repkina violet Amadeus memberikan penanam bunga yang sangat besar, bunga bulu. Corollas boleh menjadi semi- dan gustomahrovymi, manakala kelopak ekspresif bujur dihiasi dengan sempadan putih, berbeza dengan warna merah dan merah jambu bunga. Bentuk dedaunan mudah dan ringkas membentuk roset standard. Sebagai pembubaran, warna kelopak menjadi lebih sengit.

Related  Mari belajar tentang sifat ubat madu labu

Violet Ice Rose

Violet Ice RoseMawar yang terbit dari S. Repkina menggambarkan saiz dan warna bunga ganda, menyerupai mawar mulia, yang digambarkan pada foto oleh ungu Izambara. Pada latar belakang putih kelopak, sebatan raspberry-pink dengan intensiti yang berbeza kelihatan sangat berkesan. Kelopak kelopak beralun padat dihiasi dengan pinggir kuning-hijau. Dedaunannya berwarna hijau muda, dengan margin bergigi bergelombang.

Violet Blue Dragon

Violet Blue DragonLarge blue selection Blue Dragon P. Sorano semasa berbunga memberi penanam bunga bunga besar warna biru muda. Bentuk corolla berbentuk berbentuk bintang, kelopaknya beralun, dengan kelopak bunga ungu atau raspberry. Untuk Blue Dragon violet adalah ciri yang kuat, roset rata dedaunan hijau gelap dengan warna ungu atau ungu dari belakang.

Violet Winter tersenyum

Violet Winter tersenyumSejenis anggun ungu Senyuman musim sejuk tergolong dalam peternak terkenal dan tertua Rusia B. Makuni. Tumbuh-tumbuhan padat dengan murah hati menganugerahkan amatur budaya ini dengan bunga separuh atau dua kali ganda dengan diameter sehingga 5.5 cm. Warna kelopaknya adalah kompleks, harmoni. Latar belakang merah jambu cahaya, di mana tint raspberry diserlahkan. Margin fimbriated, mengingatkan fros yang berkilauan pada waktu subuh, mempunyai nada kuning-hijau halus. Apabila tumbuh-tumbuhan disimpan di dalam bilik panas, pinggang lebih ringan untuk putih. Roset Uzambara yang rata, seperti dalam gambar, terdiri daripada daun hijau, bulat, kadang-kadang dengan naungan zaitun. Tepi daunnya bertekuk, plat daun timbul, bersisik.

Video Violet of Hope Goncharova