høstplantering av tulipanerBlomstring av tulipaner markerer vårens triumf. Hvis området er dekorert år etter år med tulipaner, er planting og omsorg i det åpne feltet et viktig poeng for en slik suksess. Flerårige bulbous planter fra Asia har lenge vært et beundringssted både i hjemlandet og i den gamle verden, der de falt i midten av det XVI århundre.

Takket være den universelle kjærligheten til disse blomstene, ble Holland i hundre år kalt landet av tulipaner, og i dag er titusenvis av varianter av disse spektakulære, men ganske tilgjengelige plantene fordelt over hele verden.

Tulpanplantingstid i bakken

observere tidspunktet for å plante tulipanerTulipaner av dyrkede varianter blomstrer om våren eller i første halvdel av sommeren. Derfor er den optimale plantetiden høst. I løpet av 3-4 uker akklimatiserer pærene og danner rotsystemet, men danner ikke antennedelen. Dette gjør at tulipanene kan vinne godt, og med ankomsten av varme gir sterk løvverk og avslører store koronetter.

Bestemme termen for å plante tulipaner, er det viktig å ikke ta feil! Hvis pærer faller i bakken for tidlig, kan de gi løvverk. Og den kommende vinteren vil fange planter unawares. Den ovennevnte delen vil fryse, den underjordiske delen vil svekke og kan ikke garantere vårblomstringen. Sen planting truer det faktum at tulipaner ikke har tid til å slå rot, vil alvorlige frost drepe dem eller ødelegge dem.

Hvordan velge den optimale tiden? Når å plante tulipanene i jorda i forskjellige regioner?

Erfarne blomsteroppdrettere anbefales å legge merke til ikke på kalenderen, men til været utenfor vinduet. Den beste starten på planter vil plante i jorda, avkjøles til en temperatur på 10-12 ° C.

I midtsonen dannes slike forhold i midten av september. I sør blir tulipanene plantet senere, i nord blir betingelsene skiftet mot slutten av august.

Related  Antigrip og antistress – havtorn med honning

Hvis tulipene av en eller annen grunn ikke faller på blomstene om høsten, kan de plantes om våren. Dessverre har plantene i dette tilfelle mindre tid til å forberede seg på blomstring og opphopning av næringsstoffer for det neste året. For å få det ønskede resultatet og forenkle omsorg for tulipaner i det åpne bakken, før du planter pæren, er det bedre å vokse i torvpotter fylt med et løs næringsstoff. Før planting pærer en dag kult i grønnsakshuset i kjøleskapet.

vårplantering av tulipanerTulipaner overføres til blomsterbed når det blir varmere, og jorden varmes opp til +15 ° C. Denne metoden kan brukes i alle regioner, inkludert områder der tulipaner i det åpne bakken ikke overlever vinteren.

Planting tulipaner for dyrking ute

pærer må plantes rasktFor lyse blomstring krever hagen tulipaner:

 • sol eller gjennomsiktig penumbra;
 • næringsrik, nødvendigvis løs jord med en nøytral eller litt alkalisk reaksjon;
 • beskyttelse mot vind;
 • moderat vanning.

Passer til voksende tulipaner, siden blir gravd inn i en full bajonett, løsnet, knuste klumper, valg av ugress og innføring av nitrogen- og kaliumgjødsel, for eksempel humus og treaske. Tett, tung jord blandet med sand, torv.

Under tulipanene, så vel som i andre pærekulturer, er det ikke nødvendig å introdusere ferske organiske stoffer, som ofte er en kilde til bakterielle forfall og soppsykdommer.

Dybden av furrows for å dyrke tulipaner i det åpne feltet avhenger av størrelsen på pærene. Derfor er de forhåndsordnet, underveis separerer syke og skadede prøver. En sunn halvtime nedsenket i en tett rosa løsning av kaliumpermanganat og grundig tørket.

observere dybden av planting tulipanerVoksne store pærer gjør riller dybde på 20 til 30 cm, helles på bunnen av en 10 centimeter dreneringspute av stor sand. Barnet er plantet, litt presset inn i brønnene med samme drenering, men dobbelt så lite, det vil si en dybde på 7-10 cm. Når jorda er nivellert, er området mulket.

Related  Finn dine begonier blant hundrevis av varianter og arter etter bilde og beskrivelse

Tulpanpleie etter planting i friluftsliv

blomstrende tulipanerKun for konstante og kompetente omsorgstulipaner vil reagere med en masseåpning av lyse farger. Bulbous kulturer, som regel, upretensiøs, men fortsatt kreve oppmerksomhet fra utseendet til de første blader, til sen høst. Tulpanpleie etter planting inkluderer:

 • vanning, spesielt rikelig under settet av knopper, masseblomstring og innen 2 uker etter ferdigstillelsen;
 • fjerning av ugress rundt landinger;
 • ryddig, for ikke å skade rotsystemet og pærene, løsne;
 • tredobbelt ytterligere dressing av blomster.

Etter vanning skal jorda under plantene være fuktig i en dybde på 30-40 cm, det vil si per meter område, avhengig av jordtype, må du bruke minst 10-40 liter vann.

Gjødsel i flytende eller granulær form er en del av tulipasjen etter planting. De er laget tre ganger:

 1. I fasen av utseendet til de første skuddene, ved bruk av en blanding av 2 deler nitrogen, 2 deler fosforsalter, 1 del kaliumforbindelser;
 2. Da grønne knopper dukket opp, fôret planter med nitrogen, fosfor og kalium i forholdet 1: 2: 2;
 3. Etter blomstring, ved hjelp av kaliumfosforforbindelser, gir du helt opp nitrogen.

Snakker om omsorg for tulipaner, man bør ikke glemme en enkel, men nyttig prosedyre. Når blomstene falmer, blir de kuttet ut sammen med blomststenglene. Dette gjør at pærene ikke kan forbruke verdifulle for pærevekst.

Hvis kapslene med frø dannes på stengene, trenger ikke store pærer å vente, og barna vil ikke kunne få en betydelig masse.

Før du vokser tulipaner, må du vite at kulturen på ett sted ikke kan være mer enn 4 år. Deretter øker risikoen for akkumulering av farlige bakterier, sopp og jordskadedyr, pærene blir naturlig gamle og krever transplantasjon. De resterende pærene i jorden blir gradvis dypere, så neste år er spirer vanskeligere å bryte gjennom til overflaten. Som et resultat er blomstene mindre, peduncles blir svakere og kortere.

Related  Et utmerket diettprodukt og lovende høstavlinger – limabønner

Tulipaner utgraves når bladene helt falmer og faller. Det er nyttig å spyle det frigjorte området med en løsning av fytosporin, kaliumpermanganat eller eventuelt tilgjengelig fungicid. Planter som forblir i jorden for vinteren, for å unngå frysing, tett mulch med torv, sagflis eller deksel med lapnika.

Video om riktig planting av tulipaner