cvetličarna GerberasRazkošno cvetje svetlih barv ustvarja prijetno vzdušje tudi v najbolj skromni notranjosti hiše ali stanovanja. To je gerbera soba, oskrba doma, za katero je potrebno določeno znanje, se nanaša na to vrsto rastline. Pogosto se goji na cesti ali v rastlinjaku. Vendar pa dobro osvetlitev in topla mikroklima v stanovanju omogočajo gospodinjstvom, da uživajo cvetenje že dolgo časa. Za ta predstavnik Astrope obstaja nekaj skrivnosti sajenja, hranjenja, vzreje in skrbi.

Značilnosti pristankov

šopek vrtnicGerberu soba, ki se pripiše družini trajnic zelnatih rastlin. Cvetovi so podobni veliki kamilici s središčem daisy v strukturi. Gosto posajene cvetne liste naredijo petkrat bolj učinkovito.

Ta vrsta Asters je nizka. Pet ali sedem cvetov v enem loncu bo domačemu vzdušju dalo eleganten videz. Ta rezultat lahko dosežete, če izberete pravi lonec. Iz gline mora biti. Korenine lahko zaradi poroznosti materiala dihajo. Poleg tega pomaga ohranjati potrebno temperaturo v tleh.

presaditev gerbera v gline lonecTransplantacijo kupljenih osebkov je treba izvesti 14-20 dni po nakupu. V tem obdobju se rastlina prilagaja novim razmeram. Stebla in listi bodo postali bolj elastični, vzvišeni. Pri presajanju upoštevajte naslednje:

 • velikost lonca je več kot dvakrat večja od prejšnjega;
 • posodo obdelujte z vrelo vodo za dezinfekcijo;
 • popolnoma nadomestiti celotno zemljo, nežno tresenje začasne tle iz korenin;
 • mladi kalčki potrebujejo gnojenje, pogostost uporabe gnojila: prvič vsakih 4-8 dni.

izbira pravega lonca velikostiKot je prikazano na fotografiji, negovanje doma za sobo gerbera vključuje ustvarjanje ugodnih pogojev za njeno blaginjo. Kot na vrtu, tako doma, ne zahteva posebne pozornosti.gerbera ne potrebuje posebne oskrbe

Dolgotrajna razsvetljava povzroči degeneracijo sorte. Obrat je izčrpan in izgublja dobesedno v 2 letih.

Sajenje tal (presaditev)

Tla morajo biti lahka in zato rahlo kisla. Strokovnjaki ne priporočajo uporabe komposta kot gnojila, kot tudi humusa. Lahko naredite najbolj hranljivo zemljo sami. Če želite to narediti, zmešajte naslednje komponente:

 • dva dela listavcev;listavcev
 • 1 del šote;šota
 • en del peska ali mahovine sphagnum;pesek
 • polnilo, ki sestoji iz ekspandirane gline in bora.polnilo iz ekspandirane gline in bora

Izrednega pomena je, da mora biti stanje – izhod iz korita 1,5-2 cm nad tlemi. Izvedite presaditev v času počitka, ko ne cvetijo. V nasprotnem primeru lahko motite njen naravni bioritem. cvetoče gerbera je bolje ne presaditiČe je bil tak čar predstavljen ljubiti cvetočemu, potem ni treba pospešiti njene presaditve. V majhnem loncu lahko dolgo časa dobro raste.

Presaditev gerberom svetuje zgodaj spomladi ali pozni zimi. Za to lahko vzamete glineno posodo, katere premer je 2-3 cm večji od prejšnjega. To bo omogočilo hitrejšo cvetenje.

Zahteve za razsvetljavo

Gerbera ljubi sončno svetloboNajbolj optimalno obdobje dnevne svetlobe je 12 ur. Zato je bolje izbrati kraj, kjer prodira svetla sončna svetloba. V drugem primeru je dovoljeno raztrositi. Trajanje in kakovost cvetenja sta odvisna od tega, kako skrbeti za sobno gerbero. Poleti nosimo gerbero na balkonuNa primer, v poletnem obdobju je potrebno na loncu odstraniti lonec. Če tega ni mogoče storiti, morate redno prezračevati sobo. Pretok svežega toplega zraka izboljšuje proces prevoza hranil v listje, pa tudi cvetje.

udobne razmereOd sredine poletja do konca avgusta ta neverjetna kamilica “vse svoje sile” oddaja na gradnjo zelenja. Ker je svetlobni dan več kot 12 ur, ledvice enostavno nimajo časa za vezavo. Do konca avgusta se začne burno obdobje cvetenja, ki traja do novembra.

Temperatura in vlaga

posledica nepravilne skrbiPristojna oskrba za sobo gerbera vključuje tudi skladnost s temperaturnimi omejitvami. Čeprav je to precej trda rastlina, vam ni treba zlorabljati. Če vnesete čas počitka, lahko presvetljava kamilice (drugo ime za cvetlični kamen) prenehati cvetati. Optimalni pogoji za njegovo gojenje so:

 • pozimi ne manj kot 11-14 ° С;
 • v topli sezoni od 20 do 25 ° C;
 • omejujejo možnost pogostih sprememb temperature;
 • zagotavljajo razmeroma visoko vlažnost.

Naprava ni priporočljiva na balkonu pozimi. Vlažnost in mraz prinašajo gerbero v dremavost. Sčasoma lahko proso umre.

dežne kapljiceKraj rojstva tega cvetja je Afrika (Madagaskarski otok), pa tudi v Aziji. V zvezi s tem je pomembno upoštevati, da v tistih delih tropskega podnebja. Zato je najboljša stvar za cvet gerbera ustvarjanje naravnih habitatov.

Zalivanje

Za namakanje vzamemo toplo vodoIzredno nevarno je, da se lonec s hladno vodo vroči v poletnih dneh. Subcooling koreninskega sistema bo privedlo do nevarnih bolezni. Poleg tega se tla ne bi smele izsušiti. Če je preveliko, se rozeta začne gnitati. Poleg tega lahko ogorčice živijo v vlažnih tleh – parazitski okrogli črvi, s katerimi je skoraj nemogoče odstraniti. Glavna skrivnost oskrbe doma v Gerberi doma je pokrita s pravilno tehnologijo zalivanja, in sicer:

 • Treba je nalijati zunanje stene posode, tako da tekočina ne pade na korenine;
 • dnevno potresemo le liste, ker cvetje na žalost ne zdrži takšnih vodnih postopkov;potresemo listje gerbera
 • uporabite paleto. Za to je napolnjena s tekočino. Po 30 minutah se preostala voda izlije.zalivanje gerbera skozi paleto

Nekateri pridelovalci svetujejo oskrbovanje v dveh primerih: med ogrevalno sezono (zrak je preveč suho) in konec februarja. Začetek marca je obdobje aktivne rasti stebla in ledvic.

Za vodo cvetje morate uporabiti stoječe vode. Če želite to narediti, v steklenici zbrajo tekočino in jo pustite v dnevnem dnevu v kuhinji, ker je tam toplo. Nato temperatura vode ne bo nižja od 20 stopinj.

Dodatno gnojenje

gojimo gnojiloPrednost je treba dati mineralnim gnojilom. Gerbera soba, prikazana na fotografiji, ima zelo občutljiv koreninski sistem, zato ne prenaša organskih snovi. Humus ali kompost preprosto zažge svoje elegantne korenine. Prav tako je treba upoštevati, da je za nekatere naravne cikle njegovega razvoja potrebna določena sestava hranjenja. V izvirniku je videti tako:

 • v času počitka (julij, avgust, februar in marec) uporabite gnojila, ki vsebujejo dušik, tokrat gerbera raste samo zelenica;
 • Med cvetenjem se uporabljajo kalijev vrh preliv;kalijevo gnojilo
 • ko se pojavijo bledice na listih, je pomembno, da dodamo magnezijev sulfat v tla (raztopina se pripravi iz 5 litrov vode in 10 g prahu);
 • v sestavi tal mora biti železo, preprečuje nastanek kloroze.opravljamo prelivanje dušikovih topov

Zgornje obleke ni mogoče izvesti z močno koncentriranimi rešitvami. Razredčite zdravilo 2-kratno količino tekočine, ki je navedena v navodilih.

Na žalost so mnenja o pogostosti uporabe gnojila različna. Nekateri pravijo, da je to potrebno storiti v 1-2 tednih, medtem ko drugi pravijo, da je eno, ki se hranijo v desetletju, dovolj. V zvezi s to razliko mnenj se mora vsaka gostiteljica sam odločiti, kako skrbeti za sobo gerbera. To ji bo pomagalo opazovati, pa tudi preprosto žensko intuicijo. Kolikor je mogoče, je potrebno vosek tla enkrat na teden, kar koreninam daje zadosten odmerek kisika.

Domače rastline ne potrebujejo obrezovanja. Dovolj je le, da skrbno odstranite posušeno cvetje ali listje.

odstranite posušene rože

Bolezni in škodljivci

Nič tako tako frustrirajuće obupane gospodinje kot sobo gerbera bolezni, ker se ta razkošna rastlina ravna pred našimi očmi. Ko se pojavijo prvi znaki parazitizacije, takoj ukrepajte. Naslednji škodljivci morajo vedeti osebno:

 1. Pudrasta plesen. Hladna voda ali pogoste in ostre temperaturne spremembe prispevajo k plesni plesni. Razlog za to je lahko tudi zloraba aditivov, ki vsebujejo dušik.praškasta plesen
 2. Spider pršut. Pomanjkanje vlage vodi v dejstvo, da se listi izsušijo in začnejo padati. Boj proti – brizganje 3-krat na dan. Uporaba fungicidov uniči tudi klopi.listi se izsušijo
 3. Kalup (bela in siva). Voda v tleh stagnira, zato se pojavijo glivične razveze. Vplivanih listov, ki včasih nastajajo, je pomembno, da takoj odrežete.plesni na površini tal
 4. Ušes, kot tudi belega dlaka. Odpraviti škodljivega organizma z raztopinami, ki vsebujejo baker (npr. Bakrov sulfat) ali insekticidi.odkrili ušesa
 5. Phytophthora. Razlog je, da je zemlja še dolgo vlažna.fitoftor

Čeprav je ta eksotična asterca tropskega izvora, je lahko prekomerna vlažnost škodljiva. Zato je treba pri skrbi za sobo gerbera doma posebno pozornost nameniti postopku zalivanja in škropljenja. Rezultat bo bogato in čudovito cvetje Transvaalove marjetice.

Značilnosti vsebine sobe gerbera – video

Video o presaditvi in ​​reprodukciji gerbera