lavendel blomsterLavendelolje, egenskapene og bruken av disse er kjent over hele verden, har en unik egenskap. Det brukes i parfyme, medisin og andre næringer. Lavendel – en unik blomst, hvis duft i verden regnes som kongelig. Fløyelsaktig lukt kan gunstig påvirke det menneskelige nervesystemet og gi pacifisering.

En plante som har vært populær i hundrevis av år

lavendel blomst samlingDenne typen blomst var veldig populær i oldtiden. I middelalderen ble han gitt en hellig rolle. Katolikene trodde at lavendelblomstene sliter med mørke krefter. Derfor ble det en viktig religiøs egenskap av disse tider.

Fra blomster og stammer av planten vevde folk halskjeder, som var slitt for å beskytte dem mot det onde øye.

For hundrevis av år siden kunne du se lavendel i hvert hus. Unge stilker ble holdt innendørs, og trodde at de ville redde familien fra alvorlige sykdommer. Det ble også antatt at knoppene som blomstret er en god afrodisiakum. I XIV århundre var det den første av disse som skapte eliksiret av ungdom som heter “ungarsk vann”.

Strukturen av inflorescence inkluderer:

 • ca 10% av tanniner;
 • kumarin;
 • en rekke harpiks;
 • ca 3% essensiell olje, spesielt linalylacetat.

Men som alle midler har eterisk lavendelolje sine egne særegenheter ved anvendelse. Det anbefales ikke å bruke det til gravide og personer som lider av lavt blodtrykk.

Nyttige egenskaper av lavendelolje

nyttig lavendeloljeLavendelolje har blitt verdsatt lenge siden. Forfedrene brukte det som et bedøvelsesmiddel, helbredende, beroligende middel. Utad er det nesten fargeløst, med en svakt gulaktig tinge. For å oppnå denne mirakelvæsken, brukes forskjellige metoder: fra enfleurage til komplekse metoder.

Bruken av lavendelolje bidrar til å finne de riktige løsningene raskere.

essensiell oljeEn viktig fordel ved lavendel essensiell olje er at den blander seg godt med andre smaker. Tanniner bidrar til rask rensing av blod fra skadelige komponenter, og hjelper til å mette celler med aminosyrer og andre viktige sporstoffer.

Related  Foto og navn på varianter av husvioler (del 3)

Nyttige egenskaper:

 1. Beroligende. Det fjerner godt stress og spenning. Aromaen av olje er en uunnværlig del av meditasjonen.
 2. Anti-inflammatorisk. Ved hjelp av et slikt verktøy behandle ulike hudsykdommer. Det brukes også ofte til å bekjempe patologi i luftveiene.
 3. Regenererende. Dette verktøyet hjelper til raskt å helbrede sår, brannsår. Det bidrar også til å kvitte seg med rynker og gjenopprette hårets struktur.

Det påvirker kardiovaskulærsystemet positivt, forbedrer blodsirkulasjonen i hjernen. Regelmessig bruk av lavendelolje vil bidra til å få en skjønnhet i fortiden på kortest mulig tid.

Rask oppskrifter for hårmaskene

lavendelolje for hårstyrkingLavendel essensiell olje for hår – det beste alternativet, raskt tilbake sunne glanskrøller. Det lindrer også hodebunnen med irritasjon. Lavendelolje brukes til å bekjempe flass og akselerere hårvekst. Masker basert på planter gjør dem tykkere og sterkere.

Midler for oljebasert hårpleie kan kjøpes som i apotek og lagre deg selv.

Mask for fet hår

lavendelolje for fet hårRegelmessig bruk av et slikt verktøy vil ikke bare styrke pæren, men også gi håret en sunn, naturlig glans.

Påfør masken bare for å tørke håret.

For å forberede en maske for hår, må du bruke:

 • 4 ts olivenolje;
 • 4 dråper lavendelolje.

Påføring av olje på hårBland ingrediensene godt og bruk på håret. I jenter, hvis krøller er utsatt for fett, anbefales det å bruke væsken bare til spissene. For å oppnå maksimale resultater må hodet pakkes opp med et stort håndkle.vikle håret ditt

Hold masken i denne tilstanden i to timer. Deretter vaskes alt av med varmt vann og sjampo.

Mask for tørt hår

maske for tørt hårLavendel gir næring til hodebunnen. Dette verktøyet vil bidra til å gjenopprette hårets struktur, mens det ikke skader en persons helse.

Related  Lære å ta vare på gardenia hjemme

For å lage en blanding, må du forberede:

 • 3 kyllinghus egg (bare yolks);
 • 6 teskjeer mandelolje;
 • 5 dråper lavendelolje.

Alle ingrediensene skal plasseres i en beholder og blandes godt. Hvis gården ikke fant mandelolje, kan du ta en annen. En god erstatning er oliven eller burdock. Påfør produktet over hele lengden.

Vask av etter 45 minutter.

Korrekt å bruke lavendelolje for hår, kan du helt gjenopprette sine naturlige egenskaper i flere prosedyrer.

Oppskrift med lavendelolje for ansiktshud

lavendelolje for ansiktshudVed å bruke en maske basert på essensielle lavendelolje, kan du en gang for alle glemme rødmen og peeling av huden. En liten mengde av denne mirakelhelsen kan glatte huden og lindre kløe.

Lavendelolje i ansiktet bidrar til å kvitte seg med eksem og andre alvorlige patologier.

Effektiv maske for akne

akne kontrollDenne oppskriften klarte godt med hatte utslett i alle aldre.

Det er ikke vanskelig å forberede det. For å gjøre dette må du bruke et minimum av ingredienser.

For å lage en maske med lavendelolje for ansiktet, er det nødvendig:

 • varmt, kokt vann;
 • en dessert skje med “levende” gjær;
 • 3 dråper lavendel.

Ta en dyp skål og fortynnet gjær med vann i den. Den riktige konsistensen er den som ser ut som en tykk rømme.bland ingrediensene til masken

Tilsett lavendelolje i blandingen og bland godt sammen. Påfør stoffet på et fuktig ansikt. Etter at masken tørker, kan du vaske den av.det er på tide å vaske av

Regelmessig utførelse av denne prosedyren vil gjøre ansiktet fløyelsaktig og utrolig ømt. Også en lignende maske kan brukes til de stedene der det er kviser. Denne oppskriften anbefales for alle typer hud.ren hud

Å vite alt om applikasjonen og egenskapene til lavendel essensiell olje, kan du raskt kurere mange sykdommer. For å oppnå de ønskede indikatorene, er det tilstrekkelig å følge anbefalingene og ikke å glemme forbudene.

Related  Et searing eksotisk krydder er en nellike. Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

Nyttige egenskaper av lavendelolje – video