Iberis zimzelena na vrtuVsaka oseba do konca svojega življenja doseže neokrnjeno naravo. Lahko ga ustvarite na vrtu, če posadite iberis zimzeleno. Ker gojenje teh cvetov ne zahteva veliko napora, bo kratek čas vrt oblečen v gosto cvetočo preprogo. Prijetna aroma in ljubko cvetje bodo prosili vrtnarje od zgodnje pomladi do začetka vročega poletja. Kdo ne bi želel obiskati takega raja? Jasno je, da vsi.

Druga imena Iberisovega zimzelena so stena, zlati cvet ali veččlanec. To se zgodi v obliki letne zelnate rastline in trajnega nizkega grmlja. Na začetku je bila rastlina v Španiji, ki se je v starodavnem času imenovala Iberia. Na pobočjih veličastnih pobočij Iberij so rasle občutljive cvetice. Zunaj so bile kolonije Iberisa podobne svetlobnim, puhastim oblakom. Danes je znanih več kot tri desetine rastlinskih vrst.

Cenim lepoto cvetja v tujini

nežen oblak iberijaSkoraj vse vrste zidov so nizko rastoče rastline, ki se lepo razširjajo po tleh. Zahvaljujoč temu se z njeno pomočjo ustvarijo izvirne vrtne pokrajine. Iberis evergreen se odlično počuti med skalami na alpskih hribih. Ko cvetovi cvetijo zgodaj spomladi na ozadju temno zelenih listov, ni nobene omejitve občudovanja.

Obrat je cenjen zaradi svoje zunanje lepote in neprekosljive arome. To dejstvo je treba upoštevati pri tistih, ki so alergični na vonje.

Nizki grm Iberisa raste na pol metra. Ima veliko gostih vej, ki so na dnu grmičevja drevesa, nežne in fleksibilne na vrhu. Temni zeleni listi majhne velikosti se nahajajo blizu drug drugemu, kar ustvarja trdno pokrovček. Shoots ponavadi rastejo navpično navzgor, se raztezajo. Fotografija Iberis evergreen pomaga obravnavati vse svoje čare.Iberis na alpskem hribu

Znane vrste te rastline danes so:

  1. Bitter. Majhna različica je do 30 cm. Cvetovi so bele barve z občutljivim vijoličnim odtenkom.Iberis grenak
  2. Kišobran. Letna rastlina, visoka do 40 cm. Čvrste socvetje rožnate ali lila sence. Razločite se z močno aromo.iberis dežnik
  3. Gibraltar. Dolg polžnega grmlja. Ima vijoličasto socvetje.Iberski Gibraltar

Related  Takšne svetle nenavadne vrste filodendron v notranjosti vaše hiše

Na splošno lahko rečemo, da je Iberis izvirna puhasta rastlina z nenavadno socvetje.

Metode naraščajočega Iberisovega zimzelena

sajenje zimzelenih sadik IberisZa vzrejo na vrtu Iberisa ni potrebna nobena odlična spretnost. Ker je rastlina nezahtevna, jo lahko zasadimo v katerem koli sončnem delu vrta. Rastlina je primerna za takšne vrste tal:

  • peščena ilovica;
  • kamnita;
  • odcejena.

Pogosto se uporablja za oblikovanje kamnitih vrtov. Fotografiranje Iberis evergreen in skrb za to daje idejo ljubiteljem rastlin, kako to storiti kompetentno.

sadike IberieObstajajo takšne metode razmnoževanja rastlin:

  • semena setev;
  • razdelitev grmov;
  • s pomočjo potaknjencev.

Preden začnete vzrejati Iberis, se morate odločiti, kateri način je najboljši za uporabo.

Za sejanje letnih cvetov je smiselno, če se zemlja dobro segreje. V tem času se semena spustijo v pripravljene vodnjake. Za povečanje cvetenja Iberisa se lahko postopek ponovi. Sadike se pojavijo po 1-2 tednih.

Reprodukcija s pomočjo potaknjencev se začne po cvetovi rastline. V ta namen se izberejo močne poganjke, odrezki iz njih so razrezani na 7 cm in posajeni v ločenih lončkih. Dali so svetlo mesto in zalivali. Sčasoma se potakne korenine. Jeseni so zasajene na postelji.

Za potaknjence hitro postanejo utrjeni, je treba uporabiti poseben primer. Vključuje zemljo, pesek in šoto.

Prav tako lahko reproduciramo Iberis, če pazljivo odrežete grm v majhne frakcije. Ta metoda je sprejemljiva za jesensko obdobje. Grmovnice niso zalivane, ker v tem času v letu je dovolj dežja.

Večne vrste Iberisovega zimzelena je treba redno gnojenje, da se zaščiti pred boleznijo. Poleg tega bo proizvedla tudi bolj sočne cvetove. In ploskev bo postala cvetlična oaza užitka.

Seznanitev z Iberisom – video