blomstrende clematis i SibirienDyrking av clematis i Sibir – planting og omsorg, bildevarianter for utvelgelse av de riktige artene, beskjæring og beskyttende planter for vinteren og mange andre nyanser. Denne blomsten acclimatizes perfekt, selv i et kaldt klima, overfører vintering i det åpne bakken, og om sommeren trives med rikelig blomstring. Ikke alle clematisarter kan vokse i forhold til Sibir, men selv for innbyggerne i denne regionen er det fortsatt et stort utvalg av plantevarianter.

Clematis er en beskrivelse av arten

Clematis varianter for SibirienClematis slekten inneholder mer enn 380 varianter av urteaktig eller treaktig planter. De tilhører familien Lyutik. Deres hovedtrekk er blomster av forskjellige nyanser og diametre som kan dekorere enhver hage. I naturen vokser de i det tempererte og subtropiske klimaet på den nordlige halvkule og perfekt tar rot i forholdene til en langvarig kald vinter.

For vellykket dyrking er det nødvendig å velge kun frostbestandige clematis-varianter – det vil ikke være vanskelig å ta vare på dem.

Clematis har flere funksjoner:

 • noen varianter består av en underjordisk del og et vintreet: den første forblir i bakken for vinteren, og den andre dør av;
 • Busken form er også populær og krever ikke beskjæring for vinteren;
 • På en busk kan flere typer skudd dannes, planter med nytt eller fjorårets skudd passer inn for planting i Sibiria;
 • blomster kan være enkle (opptil 8 kronblade) eller terry (opptil 70 kronblade), ensomme eller formblomstrer;
 • Ville planter er ikke egnet for dyrking i Sibir.

Foto clematis i Sibir, planting og omsorg som ikke er vanskelig, ikke forskjellig fra planter vokst i varme klima. Det viktigste er å velge riktig frostresistent variasjon og observere reglene for beskyttelse for vinteren.

Dyrking av clematis i Sibir og omsorg for dem

egenskaper ved å vokse i SibirDyrkulturer i Sibir har sine egne egenskaper. Under naturlige forhold vokser de ikke her, men med riktig omhu tilpasser de seg lett til klimaet og kan tolerere vinteren i det åpne. For reproduksjon av disse plantene i hagen er det nødvendig å velge frøplanter av de riktige varianter, som er bedre å ta i spesielle planteskoler.

Reproduksjon av en blomst

KlematisplanterSaplings som kan bli funnet på salg er unge skudd. som klarte å slå rot og er egnet for planting i åpen bakke. Det er imidlertid flere måter å dyrke denne kulturen hjemme og i flere år å komme fra en bush et lyst tykt utvalg:

 • For dette formål er røtter av lianas nær mors busk rotfestet;
 • stegg – ung skudd er skilt fra anlegget under intensiv vekst, rotfestet og plantet i bakken for neste år;
 • Ved å dele bushen, er det mulig å dele store, kraftig dyrkede busker fra 4 år og eldre, for dette blir de kuttet i flere deler sammen med rhizomet og plantet straks tilbake i jorden.

Under naturlige forhold reproduserer clematis også av frø, men for å dyrke hjemme, vil denne metoden ikke fungere. Planter som er spire fra frø, er mindre frostbestandige.

Variety utvalg for planting

frostresistente clematisI Sibir, er det viktigste å velge et passende utvalg. Clematis bør tilpasse seg klimaet og tåle vinteren uten skade. De har et stort antall varianter, så for enkelhets skyld er de klassifisert i 3 store grupper:

 1. Den første gruppen – varianter, der blomstringen foregår på det siste årets skudd. I Sibirien vokser de ikke, fordi skudd må kuttes om vinteren.
 2. Den andre gruppen er planter, der blomster kan dukke opp på både fjorårets og ungdomsskuddene. De er egnet for avl i Sibir, men de trenger periodisk beskjæring.
 3. Den tredje gruppen er herbaceous varianter, der blomstring skjer på unge skudd. Om vinteren dør den grønne delen, og rhizomet forblir i bakken. De kan dyrkes i Sibir, men det er nødvendig å ta fra frost.

Related  Hvordan bestemme hvorfor påskeliljer ikke blomstrer og oppnå deres blomstring

dyrking av varme-elskende varianter i bærbare tankerDe frostresistente clematis-varianter for Sibiria i bildet adskiller seg ikke fra de mer termofile artene. De like lange og rikelig blomstre, danner store blomsterstillinger og tiltrekker seg oppmerksomhet.

Funksjoner av landing clematis

frøplanter for planting i friluftslivFor planting i friluftslivet vil plantene som allerede er 2 år være egnet. De burde være uten skade, med et sterkt rotsystem. Planten kjøpes best om høsten og lagres om vinteren på et tørt, mørkt sted. Om våren kan den plantes i jorda. Så det vil ha tid til å slå rot og vil være klar til å motstå frost.

For å plante clematis i bakken, må du utføre flere trinn:

 • grave et hull (60 cm dypt og bredt), legg på bunndreneringen;
 • lag en spesiell jordblanding som består av jord, dolomittmel og kalk;
 • Plasser frøplanten i plantekassen, fyll rhizomet med en blanding og dekk den med sand;plasser en frøplante i en grop
 • organisere støtte til unge skudd.ordne støtte for skudd

Clematis foretrekker å vokse på lette næringsjord med lavt grunnvannivå. Nettstedet skal være godt opplyst og beskyttet mot vinden. Det er best å plante planter fra den sørlige delen av huset – slik at veggen vil tjene som et ly.

For dyrking av clematis brukes ikke organisk gjødsel og torv – de er for tunge for disse plantene. Hvis det er behov for å mate dem, er det bedre å kjøpe en ferdigblandet mineralblanding.

Pleie av planter

vakker støtte til clematisClematis er staude planter som kan vokse i det åpne bakken hele året. Hvis du velger riktig sortering og velg et egnet sted for planting, vil de føle seg komfortable. Men for blomsters rikelig blomstrende og pent utseende, må du gi blomster litt tid. Kompleks Clematis omsorg omfatter flere faser:

 • vanning;vanning
 • beskjæring;clematis skjæring
 • bygging av en støtte;clematis støtte
 • påføring av gjødsel; clematis gjødsel
 • ly for vinteren.forberedelse til vinteren beskyttelse mot frost

Ulike typer clematis trenger rikelig vanning. Den fuktighet de trenger for å bygge opp den grønne massen og dannelsen av blomster. I gjennomsnitt trenger de bare en vanning en uke om sommeren, og du bør sørge for at det ikke er stagnasjon av vann på stedet. Fuktighet må trenge gjennom dype lag av jord og nå rhizomet.

Jord på blomsterbedet må periodisk løsnes og rengjøres fra ugress. Det er også nyttig å lage ferdige mineralgjødsel. Du kan velge en kompleks blanding eller bruke nitrogen, kalium og fosfor topp dressing separat. Det er også nyttig å organisere en støtte for hver blomst i henhold til veksthøyden. Så creepers vil ikke bli skadet av vinden og sin egen vekt.

clematis i hagenHovedbetingelsen for dyrking av clematis i Sibir er deres ly for vinteren. Hvert år beskjærer skudd etter blomstring, og i løpet av året kan du i tillegg fjerne tørre skadede grener. Hylle danner tørr sand eller torv. For å gjøre dette løsner gressletter fra støtten og legges ut i form av en sirkel. På toppen av dem, dekke med blader og legg dem i en treboks.

Related  Nyttige tips for omsorg for bregner – Venus hår

Clematis varianter for dyrking i Sibirien

Clematis ElegyClematis Elegy – refererer til den tredje gruppen av bilder. Anlegget danner lange fugleplanter, fra 3 til 3,5 m hver. Blomstrende er rikelig, varer hele sommeren. På en busk dannes et stort antall enkle blomster av blå-violett nyanse, som hver kan nå opp til 12-14 cm i diameter.

Clematis Luther BurbankClematis Luther Burbank – En beskrivelse av denne variasjonen finnes i sortimentet av ulike planteskoler. Det tilhører den tredje gruppen beskjæring, veldig frosthardy. Den voksne planten når 2-3 m høyde, danner svært store lilla blomster (opptil 25 cm i diameter). Blomstringsperioden varer fra juni til september.

clematis Anastasia AnisimovaKlematis Anastasia Anisimova Er en plante i form av en busk. Blomsten når 1-1,5 m i høyden, trenger praktisk talt ikke støtte. På en busk blir opptil 20 skudd dannet, og på dem – lyseblå blomsterstand opp til 14 cm i diameter. Blomstringen varer hele sommeren.

Clematis PresidentClematis President bildet ser lyst og imponerende ut. Den voksne planten når 2-2,5 m, den er godt festet til støtten. Denne variasjonen er populær for vertikal landskapsarkitektur av buer og arbors. Blomster vises på unge og fjorårets skudd, lyseblå, opptil 15 cm i diameter.

Clematis Multi BlueFoto og beskrivelse av Clematis Multi Blue finnes i nesten hvilken som helst katalog – sorten er veldig populær. Dens funksjon er terry eller halvdoble blomster, som kan males i forskjellige nyanser av blått og lilla. De er store, kan nå 18 cm i diameter, dannes hele sommeren.

Clematis Frøken BatemanClematis Frøken Bateman Er et stort blomstert utvalg, motstandsdyktig mot frost. Den er preget av snøhvide enblomster opp til 15 cm i diameter. Planter er motstandsdyktige mot frost, voksen busk når opp til 2,5 i høyden.

Clematis Mrs. CholmondeliClematis Mrs. Cholmondeli Dette er en stor plante hvis skudd kan nå 3 m. De danner blomster opp til 18 cm i diameter. De er blå, kan ha en lilla fargetone. Det kan være forskjeller i fargene på kronbladene innenfor et enkelt utvalg.

clematis Madame de KultreClematis Madame le Cultre Er et stort blomstert utvalg. Gjennom sommeren danner anlegget lyse hvite enkle blomster med en gul kjerne, opp til 18 cm i diameter. Buskene når 3 m høyde, i høst trenger de delvis beskjæring om vinteren.

clematis Warszawa NikeClematis Warszawa Nyk (Warszawa natt) – spektakulære blomster som er like for landskapsarbeid blomsterbed, buer og arbors. Dette er en polsk variasjon, men det er preget av sin høye vinterhardhet og kan vokse i det kalde klimaet i Sibirien. Blomstene er store, rik på vin, med en kontrastfokusert lyskjerne.

clematis Doctor ReppelClematis Doctor Ruppel – En av de mest upretensiøse varianter. Den vokser raskt, mens dens vinstokker er godt festet til enhver støtte. Han kan klatre på vegger av bygninger. Blomstene er svært store, opptil 20 cm i diameter, kronbladene er malt i en lys rosa nyanse med lyse kanter.

Related  Transplantasjon og reproduksjon av azalea i hjemmet

Clematis Nelli MoserClematis bilder av Nelly Moser ligner på forrige klasse. De er også malt i nyanser av hvitt og rosa, godt festet til støtten, kan brukes til å skape levende gjerder og hekker. Lianas er løst ved hjelp av spesielle antenner.

Clematis JacquemanClematis Jacqueman – en rikelig blomstrende variasjon med lyse blå-violette kronblad. Han vokser raskt og kan kle seg til ulike typer støtte med antenner. Blomstring skjer på unge skudd, så om vinteren trenger det delvis beskjæring og ly.

Clematis Rouge CardinalBeskrivelse clematis Rouge Cardinal nødvendigvis understreker hans store lyse farger med en rik vin eller burgunderskygge. Kronbladene er fløyelsagtige, og blomsterstandene kan nå opp til 15 cm i diameter. I senteret er en kontrasterende lyskjerne. Anlegget tilhører den tredje gruppen beskjæring og trenger ly for vinteren.

Clematis HuldinClematis Huldin Er en av de største artene. Lengden på skudd-lian når opp til 5 m, mens de er svake og trenger støtte. Blomstene er ikke-primære, enkelt, kronbladene er lyse hvite. Inflorescences er små, opp til 10 cm i diameter.

clematis Hegly HybridClematis Hegly Hybrid skiller farger med uvanlig form, malt i en lys lilla fargetone. Det vokser ikke veldig fort, men det er rikelig farget gjennom hele sommeren. Hvis du planter den nær støtten, vil lianas kle seg til antennene og klatre over den.

Clematis John Paul 2Clematis John Paul 2 Dette er et raskt voksende utvalg, som kan nå 4 meter i høyden. Lianas trenger støtte og kan brukes til vertikal landskapsforming av gjenstander. Blomstene er store, hvite med en rosa stripe i midten av hvert kronblad. Stripen blir mer uttalt i slutten av blomstringen.

Clematis Ernest MarkhamClematis Ernest Markham – En av de mest effektive varianter. Den vokser sakte, begynner å blomstre sent (i juli), men veldig rikelig. Dens vinstokker kan festes til naturlige og kunstige støtter, dekorere arbors eller buer. Før vinteren trenger anlegget en sterk beskjæring.

Clematis Purplea Plena EleganceClematis Purpurea Plena Elegance Er en rekke med små doble farger med rosa eller crimson nyanser. Oftere er det vant til å lukke veggene til bygninger, da det lett er festet til støtter. Blomstringen er lang og rikelig, fortsetter gjennom hele sommeren.

Clematis ministerClematis minister ble oppdrettet av estiske oppdrettere. Blomstene er store, og busker når 2-2,5 m i høyden. Kronbladene er blå med en rosa stripe i midten, med ujevne kanter. Anlegget er godt festet til støtter med blader, det kan klatre i vegger av bygninger.

Clematis Kosmisk melodiClematis Kosmisk melodi – Effektiv og upretensiøs variasjon. Busker når 3-4 m høyde, blomstringen fortsetter gjennom hele sommeren. Hovedtrekk ved sorten er dens lyse blomster, malt i en rik lilla nyanse. De er små (10-14 cm i diameter), men vises i store mengder og holder seg på skuddene i lang tid.

Foto clematis i Sibir, planting og omsorg som er mulige selv under forholdene til en lang hard vinter, varierer i forskjellige farger og nyanser. De tilpasser seg ulike klima, men for dette trenger de konstant omsorg og ly for vinteren. Hvis du følger alle regler – clematis vokser raskt og blomstrer hele sommeren.

Video gjennomgang av clematis varianter for Sibiria