blomstrer grusI landskapsdesignet er en beskjeden, men samtidig raffinert grus, mye brukt. Denne fantastiske staude dekorere stein rockeries, alpine åser, samt senger av forskjellige former, inkludert rabatki. I forhagen samarbeider han perfekt med carnations, peonies og klokkene. Fløylblomstring av brennende rød og gul-oransje fargekontrast med bakgrunnen i mørkegrønn. Dyrking av denne blomsten krever ikke faglig kunnskap. En gartner er viktig å forstå plantens natur for å få venner med ham.hage dekorasjon

Nyanser av landing

grusfrøPå dacha bør du finne et godt opplyst område, som er oppvarmet av solen i mer enn 8-10 timer om dagen. Disse er varme-elskede avlinger, og de tolererer ikke tykk skygge. De grunnleggende prinsippene for planting og omsorg for grus (bilder og beskrivelser av varianter er gitt nedenfor) inkluderer følgende:

 1. Riktig valgt jord. Våtare må tørkes på spesielle måter. Noen anbefaler å lage en seng i form av en høyde eller kjøpe varianter som elsker fuktighet. I hullet må du lage drenering av steiner eller utvidet leire. Når du graver et område, skal landet blandes med sand.
 2. Avstand mellom busker. Den skal ligge i området fra 15 til 20 cm, slik at bladroten utvikles fritt.
 3. Maksimal avstand fra røtter fra grunnvann. I for mye fuktet jord begynner rotsystemet å råtne, og grå mugg vises også.

modne frøSykdommer og skadedyr påvirker det meste ikke denne representanten av den rosa familien. Dessuten er buskene veldig enkle å forplante på deres tomt. Det er nok å så frøene i en beholder om våren (mars), og i de siste dagene i april transplanterer plantene inn i det åpne bakken. Det er verdt å vurdere at trusselen om frost fortsatt er, så skuddene må dekkes. For dette formålet,

 • agrovoloknom;
 • film;
 • plastflasker.

Den unge vil imidlertid bare kaste ut farge neste år. Den andre måten å reproduksjon er deling av busker. På våren eller tidlig høst må du grave en busk og forsiktig dele den i to deler. Før landing i gropen, helle vann til røttene er ikke visnet.

Om nødvendig er det viktig å redusere jordens surhet. For dette legges flere deler av treaske til den.

Egenskaper av omsorg

grus på blomsterbedetSelv om grus ikke kalles en lunefull plante, trenger den fortsatt å bli matet regelmessig med mineral og organisk gjødsel. Du kan lage kaliumfosfatsubstrater, torv, gjødsel eller løvfett humus, samt nitrofosfat (tre i ett – nitrogen, kalium og natrium). I tillegg er det viktig å gi gunstige betingelser for blomsten:

 • vann som tørking av jorden;
 • løsne jorda, fjerne ugresset;
 • rengjør busken fra tørkede blader og peduncles.

Related  Majestetisk dekorasjon for huset – romhortensia

blomster i hagenMen mye avhenger av mangfoldet av kultur. Det finnes varianter som er motstandsdyktige mot frost. Andre arter samarbeider rolig i litt skyggelagte hager. For det tredje favorittstedet er elvedalen. Derfor må hver av dem bli møtt personlig.

For vinterperioden må grønnsakene kuttes av under roten, og sengen bør være dekket av mulch. Tørre blader, så vel som furu- eller peltreetål (et lag på opptil 10 cm) vil bli en pålitelig beskyttelse mot alvorlige frost.

Familie Gravilat

Totalt er det omtrent femti arter av denne utsøkte blomst på kloden. Og bare 20 varianter av grus er klassifisert som urteplanter, som brukes til planting i det åpne bakken. Av disse kan bare 7 finnes på Russlands territorium, som er tilpasset for dyrking i tempererte og kalde breddegrader. Det europeiske klimaet er også egnet for noen arter av dette slaget.

by

gravelite cityI mange land kalles det gresset i St. Benedict. Blomstringsperioden for byens gravelitt varer i fire måneder – fra mai til august. Miniatyrblomster, 2 cm i diameter på grunn av de 5 lyse gule kronbladene, likner solen. Terry mink går i samme nyanse, men i noen tilfeller har den en brun kant av små stammer. Hele stammen er dekket med mørke villi. Bladene samles i en triple rosett, som er plantet på lange røtter.

former for blomster av urbane grusHøyden på en vill plante varierer fra 40 til 80 cm, noe som gjør det mulig å bruke urbane grus til å dekorere rektangulære blomsterbed. Her er hovedpoengene i å vokse:

 1. Frost og tørkebestandig.
 2. Ikke overfør for våt (våtmark) jord med høyt saltinnhold.
 3. Avstigning utføres av frø i begynnelsen av våren.
 4. Mellom sengene skal bredden være over en halv meter.

Vitenskapelig bevist at plantens røtter har medisinske og antennomiale egenskaper. Samtidig legger mange husmødre det til som krydder til supper og alkoholholdige drikkevarer (vin eller øl).

Ikke begrave frøene dypt i bakken, bare utdyp dem med 1,5-2 cm. Da vil skuddene vises tidligere om 2-3 uker.

elv

elvegrusI motsetning til de fleste av sine “slektninger” er elven grus perfekt egnet for fuktige og litt skyggefulle områder. Det kan i utgangspunktet være:

 • røde banker av dammer, myrer og elver;
 • leire, sand eller silty jord;
 • marker eller enger med næringsmiddel;
 • busker og skoger.

elven grus i hagenI de fleste tilfeller kan det motstå sure såvel som kalkholdige områder. Dette er en av de få variantene som perfekt tilpasser seg under de mest ugunstige forholdene. Begynnelsen med maiferien og slutter med september hverdager, gjør de lilla avensene (de såkalte amerikanerne) gartnerne fornøyd med sine karminrøde blomster.

Blader i nøytrale og litt sure jordarter begynner å forandre fargen. Lilla vener vises på dem. Dette kan brukes til å skape en original landskapsdesign.

Slike herbaceous planter for åpen bakken vokser opp til en meter, mens elven grus er i stand til å selvstendig gjødsel jorden rundt den. Ripe stamens tjener som en slags organisk topp dressing for ham.

Related  Hvordan finne ut hvorfor iriser ikke blomstrer og hvordan man løser problemet

chilenske

klar blomstring av chilenske grusNavnet forteller eloquently hvor denne rasen kommer fra. Takket være graden av chilenske oppdrettere brakte mange andre kulturvarianter ut, blant annet populære:

 • Goldball (gul store blomsterblomster);
 • Mr. Bradshaw (har en skarlagen skygge);
 • Lady Stratheden (frodig blomst 3-4 cm i diameter med surguleblader);gravelite Lady Staterden
 • Fireball (i oransje paletten);
 • Frøken J. Bradshaw.

blomst av lang blomstringDisse vakre blomster vil dekorere hagen i omtrent en eller to måneder. Knopper begynner å blomstre den 15. mai. Ved midten av juli på 60 centimetriske pedikler dannes frukt. Den gunstige temperaturen for frøspredning er 15 grader. Frøplanter i esken må tynnes for å gjøre blomsten større.

Så snart temperaturen på gaten faller til +6 ° C, skal hagen være forsynt med agrofiber.

Prirucheyny

primat grusPå en gang krysset forskere-botanikere det chilenske og scarlet gruset, og viste seg å være et tett utvalg. Blomstene hans er som bjeller bøyd ned, som om fra hardt arbeid. Farging av denne sorten vil være til smak av mange fans av burgundertoner, fordi det er i denne skyggen at kulturens stammer er laget. De er elegant utsmykket med gule kronblader med et terry senter. I andre varianter er det rosa, og til og med hvite blomsterblomster, som har panikk eller shchitkovidnuyu form. Tette blader etterligner disserte fjær eller kniver. I høyden når grussåsen 0,7 m, så denne sorten av urteplanter er mest egnet for åpen bakke.

rosa tatoveringLuksuriøs blomst kommer bare hvis bushen er i fritt terreng. I blomstringsperioden trenger han store deler av sollys. Men på varme dager er det nødvendig å vann rikelig bare roten, og ikke hele tomten, for ikke å skape drivhuseffekt. Busken skal bli avskåret, så den kan vokse i bredde. dekorasjon steinbedSlike krøllete gjenstander blir en original dekorasjon av rockeries.

I bakken er det ønskelig å lage torv, tre ask, dolomittmel, sand og grønnsak humus. Eksperter anbefaler at du behandler jorda med soppdrepende preparater før planting.

hybrid

terryblomstring av grusInflorescences nå 3 cm i diameter. Ofte er de gule, røde og oransje. I dette tilfellet ligner stammene av hver art lik placeringen av gule smykker. Bladene, som ligger på lange stengler, har en rynket struktur og dekkes av nesten umerkelig hår. På hver av dem er kontrastårene tydelig skilt. Bladets prakt er festet til den hakkede og litt bølgete kanten. Ved røttene blir de samlet i et kompakt, men relativt tett uttak. blomstrer hybrid grusGravilat hybrid har en rekke rase varianter, blant hvilke er populære:

 • Prinsesse Juliana;
 • Prince of Orange;
 • Gladys Perry;
 • Dolly North;
 • J. Bradshaw;
 • Ruby.

Related  Vi vokser fantastiske glorier i hjemmet

terryrøde blomsterDu kan beundre disse doble blomstene på tette pedikler i nesten to måneder: mai og juni. Hvis været er varmt i september, vil busken igjen kaste ut en gruppe unge knopper.gul hybrid grus Dyrking og pleie av et hybridgrus er ikke forskjellig fra chilenske, fordi det er avledet av det.

Høstplantering skal gjøres lenge før frosten. Frøplanter skal være godt styrket og forankret for ikke å fryse når temperaturen senkes.

ildkule

gravitate en fireballFra resten av familien av Pink Gravel er ildkuglen akryl rød. Selv om det finnes varianter og syre-oransje farge. Store doble blomster perfekt dekorerer de stygge grensene til de fremre hagene. frodig blomstringEn viktig rolle i kalibreringen av sorten spilles av dykking. Etter å ha sådd frøene i beholderen, må du vente på utseendet på flere blader, og deretter dele dem og transplantere dem til en ny beholder.

Divisjon av busker skal gjennomføres 1-2 ganger om fire år. De skal plantes 20 cm fra hverandre. Om mulig, trim stilkene for å gi bushen et større volum.

dobbel

Gravitat Red DragonDets offisielle navn er Red Dragon. Denne typen grus er en favoritt for mange gartnere, fordi blomsten har en tredimensjonal form. Kronbladene er stablet i flere rader, noe som gir planten et elegant utseende. Alpine hill dekorasjonEn uvanlig prangende nyanse med røde blomster ser flott ut på de alpinske åsene. Ta vare på kulturen, det er nødvendig å berike jorda med humus. Slik at jorden ikke er for våt, kan blomsterbedet heves et par centimeter over bakkenivået. Blant annet må du bruke grunnleggende anbefalinger for denne typen.

Fra dette følger konklusjonen. Ekstremt attraktivt grus i intelligent omsorg kan være en fantastisk utstilling av en moderne hage.

Den mest interessante tingen om grus er video