naturlig jojoba oljeJojoba olje, egenskapene og bruken av disse er varierte på grunn av sin rike sammensetning, brukes til hjemmekoselige oppskrifter. Jojoba (Simmondsya Chinese) er en eviggrønn busk som vokser i ørkenene i Nord-Amerika, Mexico og kysten av California. Oljen blir hentet fra fruktene ved å trykke, og deretter lagt til kremer, masker, leppestifter, parfymer og hårprodukter. Det kan også kjøpes i sin rene form i apotek eller kosmetikk butikker.

Sammensetning og egenskaper av olje

jojoba olje fra forskjellige produsenterJojoba olje er en vegetabilsk voks, tykk og mørk gul. Til tross for høy tetthet absorberes det raskt og gir ikke en fettfilm på huden og håret. Basert på kjemisk sammensetning kan det antas hvordan man bruker jojobaolje og i hvilke tilfeller det vil være nyttig:

 1. Vitamin E er uunnværlig for huden. Det regnes som en kraftig naturlig antioksidant, det vil si at den beskytter epidermale celler fra de skadelige effektene av frie radikaler. Disse radikalene finnes i forurenset luft, giftige såper og kosmetikk, mat og vann. De går inn i kjemiske reaksjoner med lipider, som forårsaker for tidlig aldring og celle ødeleggelse. E-vitamin hemmer slike reaksjoner og beskytter cellulære strukturer.
 2. Umettede fettsyrer (oljesyre, eicosenic, docosahexasenic) er nødvendige for tørr hud. De deltar i lipidmetabolisme og mett celler med essensielle næringsstoffer. De er også i stand til å beholde fuktighet i huden og forhindre fordampning. På grunn av den store mengden oljesyre absorberes oljen godt og kan danne grunnlaget i komplekse kosmetiske preparater.
 3. Kollagen er en komponent som er involvert i regenerering av vev. Dette proteinet skaper en slags skjelett – strukturen i huden. På grunn av kollagenegenskaper av jojobaolje og bruken av den er ikke bare begrenset til hudhydrering. Det brukes i kosmetikk mot rynker og strekkmerker, inkludert for forebyggende formål.

Oljen kan påføres på hud og hår alene eller sammen med andre komponenter. Det er en del av mange kosmetiske produkter – kremer, salver, emulsjoner, hårpleieprodukter.

Du kan finne olje fra forskjellige produsenter. Hvis pakken indikerer at produktet er naturlig, er det ingen forskjell mellom dem.

Måter å bruke jojobaolje

Kosmetisk jojobaolje er et enkelt kosmetisk produkt som er lett å bruke hjemme. Det finnes i apotek eller parfyme butikker. Flasken inneholder bare naturlig olje, uten farger og smaker.

Kvalitetolje har ubegrenset holdbarhetstid. Den kan lagres ved romtemperatur og brukes etter behov.

For huden

jojoba olje anti-rynkeJojobaolje brukes vanligvis ikke til ansiktshuden i ren form, fordi den er feit nok. Den blandes med lette vegetabilske oljer (drue, fersken eller mandel). Et unntak kan være veldig tørr hud, som trenger intens fuktighet.

Related  Vi studerer de nyttige egenskapene til blåbær

På grunn av den uttrykte antiseptiske og anti-inflammatoriske effekten, anbefaler kosmetologer å bruke jojobaolje fra akne:

 1. Først blir ansiktshuden rengjort med en vanlig lotion eller gel for vasking. Skru av sukker eller havsalt.
 2. Oljen gnides inn i huden med massasjebevegelser, og trykker på problemområdene.
 3. Du kan dekke ansiktet med et håndkle og vente til produktet er absorbert.
 4. Fjern overflødig olje med vann.

For sensitiv hud utsatt for akne, er det verdt å forberede en hjemme-lotion for vasking. Et halvt glass varm melk er kombinert med 20 ml jojobaolje og noen få dråper andre beroligende oljer (bergamot, sandeltre). Blandingen tørkes med en bomullspinne.

jojoba olje blandet med andre oljerJojoba olje for leppene beskytter dem mot uttørking og de skadelige effektene av ultrafiolette stråler når som helst på året. Det finnes flere enkle oppskrifter basert på denne ingrediensen:

 1. 1 skje med olje er kombinert med en halv skje sukker og brukes som skrubbe. Metoden anbefales å fjerne peeling fra de forvitrede leppene.
 2. I ren form blir oljen påført leppene for forebygging. Spesielt vil det være nyttig under solbrenthet eller i den kalde årstiden. Det vil også fungere som et utmerket grunnlag for sminke.

Jojobaolje er nyttig å kombinere med andre vegetabilske oljer og vitaminer i kapsler.

Det er også nyttig å bruke jojobaolje fra strekkmerker. Det absorberes godt inn i huden og stimulerer celleregenerasjonsprosesser, noe som gjør strekkene mindre merkbare. Vi må forstå at dette problemet ikke bare er en kosmetisk defekt, men en slags arr på huden, så det er umulig å fjerne dem helt. Kosmetikk kan redusere dybden av strekkmerker og eliminere frisk skade, men mot eldre feil vil de være ineffektive. Den beste måten å holde huden ren på er forebygging, så mange kvinner bruker jojobaolje under graviditet. De aktive ingrediensene fukter huden, og kollagen gjør det mer elastisk, slik at strekkmerker ikke vises.

Related  Ulike måter å plante og regler for å ta vare på mirabilis i det åpne bakken

For hår og negler

jojoba olje blir tilsatt kosmetikkJojoba olje er en del av mange sjampo, balsam og balsam. Det er flere måter å bruke det i sin rene form:

 1. Noen dråper olje legges til balsam eller hårmaske, fordeler blandingen for å rense fuktig hår og la det stå i 10-10 minutter.
 2. For meget tørt hår kan det brukes daglig. Oljen påføres kammen og kammer krøllene. Metoden passer godt til eiere av langt ubehagelig hår.
 3. Jojobaolje kan brukes alene som en maske. Det må varmes opp i et vannbad, gni i hårets røtter med fingrene, og spred remainders langs hele lengden. Etter en time må håret vaskes med sjampo, ellers vil de ha en fettete glans.

Jojoba olje for øyenvippe brukes til å sikre at de vokser raskere og ikke faller ut. For å gjøre dette, bruk en ren børste fra slaktkroppen og fordel oljen fra midten til spissene på øyevippene. Ikke legg det på røttene, ellers kan det komme inn i øynene dine, lage en tykk film og forårsake irritasjon. Etter 20-30 minutter fjernes rester som ikke er absorbert, med en bomullspute.

Det er verdt å velge naturlig kosmetikk med tilsetning av oljer, uten fargestoffer og allergener.

Kosmetologer anbefaler å bruke jojobaolje for øyenbryn. Tykke naturlige øyenbryn er på mote, men kosmetikk, flekkemidler og miljøfaktorer gjør dem sjeldne og fargeløse. Olje gjenoppretter hårets struktur, gjør den sterkere og lengre. Den kan brukes over natten, enten alene eller i kombinasjon med andre vegetabilske oljer og vitaminer.

Jojoba olje for negler er en enkel og rimelig måte å holde dem sterke. Neglene blir sprø på grunn av mangel på fuktighet, vitaminer og mineraler, lakk og effekten av lav eller høy temperatur. Oljen absorberer seg i negleplaten og fukt den, og vitaminer bidrar til styrking. Det gnides i neglene og neglene med massasjebevegelser, hvoretter det er nødvendig å unngå kontakt med vaskemidler, vaskepulver og andre aggressive medier. Hvis det er behov for å gjøre husarbeid, kan du bruke gummihansker.

En flaske jojobaolje holdes best på badet. Så det vil være mulig å bruke det etter hver håndvask, noe som vil øke hastigheten på prosessen med spikeroppretting.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

jojobaolje lagret i en glassbeholderEssensiell olje av jojoba har ingen kontraindikasjoner og forårsaker ikke bivirkninger. Før første bruk er det nødvendig å utføre testen for individuell følsomhet. En liten mengde olje påføres på underarmens hud og følger hudens reaksjon. Rødhet, utslett, kløe og hevelse indikerer en allergisk reaksjon.

Oppbevar oljen i en glassbeholder ved romtemperatur. Gyldighetsperioden er ubegrenset.

Et bredt spekter av egenskaper av jojobaolje og bruken er begrunnet med sin komplekse kjemiske sammensetning. Produsenter legger det til kjente hudpleieprodukter og hårpleieprodukter, samt dekorative kosmetikk. Olje kan også kjøpes i sin rene form og forberede hjemme masker og kremer basert på den. Den inneholder ikke fargestoffer og smaker og passer for alle hudtyper. Med den kan du også redusere dybden av rynker og strekkmerker, bli kvitt akne, gjenopprette håret et sunt utseende og skinn.

Related  Fordelene og skadene til dill for menneskers helse

Interessante fakta om jojoba olje – video