hjemme hjemmePakhira hjemme vokser ganske enkelt, hvis du følger en rekke anbefalinger. Denne tropiske planten kommer fra de sumpfulle stedene i Sør- og Mellom-Amerika. Inkluderer 24 typer. Ifølge noen rapporter, tilhører planten familien av mallow, men ifølge andre kilder anses det å være et slekt med baobabs. Ofte kalles pahir en Guyana eller Malabar kastanje for en ekstern likhet med et vanlig kastanjetre.

Typer pahiri for innendørs voksing

pahira aquatikaDe mest populære artene for å dyrke hjemme er akvatisk pahir, det kalles også akvatisk. Dens frukt er spiselige, kan brukes i generell form, men fordi de ofte gjør mel til matlaging drikke ligner varm sjokolade. Utad denne planten ligner en flaske tre, så det er ofte brukt i bonsai kultur.

Pachira Økende hjemme går ganske langsom og anlegget når opp til tre meter i høyde, mens i det hulrom som dannes mellom barken og veden blir akkumulert vann. I et naturlig miljø kan anlegget nå 20 meter i høyden. Bladene er skinnende, har en mørkegrønn farge og vokser på lange stiklinger. De kan se en jevn krone av grønn farge. Blomstringsperioden for denne arten begynner bare i juni og varer til november. Hvis du gir riktig omsorg, kan akvariet Pachira blomstre nesten hele året. Det er bemerkelsesverdig at det i denne perioden ikke kaster bort bladene, som er typisk for lignende plantearter.

Regler for dyrking

Egenskaper for omsorg for pahiri er ganske enkle, slik at planten kan vokse til og med nybegynnere. Imidlertid får unge eksempler et karakteristisk utseende over en lang periode – dannelsen av skudd, samt bearbeidelse, ta år. Vanligvis begynner forgrening bare når anlegget når en viss høyde – minst 2 meter. For planting kan jord med et gjennomsnittlig næringsnivå benyttes.

Hvis pahira har brune bladspisser, kan dette tyde på at det ikke er nok vann eller innendørs for tørr luft. I noen tilfeller kan årsaken være utkast.

Plassering og belysning

lys diffust lys for pahiraDet er å foretrekke å vokse pahir hjemme på vestlige eller østlige vinduer. For anlegget utviklet i en normal rytme, er det viktig å beskytte den mot direkte sollys, spesielt i tiden fra klokken 10 til 17. Om sommeren tåler planten, som alle tropiske representanter, frisk luft. For dette kan pahir overføres til et åpent sted uten sterke utkast, nedbør eller direkte sollys. Det er svært motet å plassere pahiret mot varmeovnerne.

Pakhira aquatics i hjemmet trenger lyse og spredte lys. Hvis du ikke gir slike forhold, vil stammen av planten begynne å strekke, noe som vil føre til tap av dekorativitet.

Vanning og fuktighet

pahira i barnehagenPahira foretrekker rikelig vanning. Det må imidlertid sikres at vann ikke faller på fatet. Du kan bruke varmt vann med lavt stivhetsnivå. Vanning utføres i henhold til potens diameter. På vår og sommer skal det være moderat. Det er veldig viktig å vente til topplaget av primeren tørker ut før det blir vannet igjen. På høsten, tolererer planten lett fravær av fuktighet, men overdreven tørking av jorda bør unngås. Hvis pahiren er forsynt med utilstrekkelig vanning, er det fare for at bladene henger, og hvis det er for fuktig, kan planten råtne.

Related  Ta vare hjemme for uvanlige brugmansiya

Når det gjelder luftfuktighet, spiller ikke denne indikatoren en spesiell rolle i dyrkingen av denne arten. Selv moderat tørr luft vil ikke ha en skadelig effekt på Malabar kastanje. Men planten foretrekker vanlig sprøyting. De bør utføres minst 1-2 ganger i uka. For dette brukes bare mykt vann. Som med vanning er det viktig å overvåke at fuktighet ikke faller på fatet. Dette kan raskt føre til forfall av anlegget.

Trimming regler

frukten av pahiraenSykdommer i Guyana kastanje er oftest resultatet av analfabeter. For å unngå slike konsekvenser, er det viktig å stadig gi planten grundig omsorg. Beskjæring utføres på våren, når planten reagerer best på denne prosedyren. De øvre grener er trimmet, som er mer enn de andre strekker seg til toppen. På steder hvor beskjæringen ble utført, vokste planten med en tykkere krone. Etter eksempelet på stuntede trær forsøker pachiren ofte å gi en avrundet form som ligner en ball. Beskjæring gir det et dekorativt utseende. I spesialforretninger er det noen ganger tilfeller som har interlacing stengler. I hjemmet kan du også oppnå dette resultatet, men dette krever spesielle ferdigheter og erfaring.

Egenskaper av reproduksjon

blomstring av pahiraenHvis du vil lykkes med å vokse en tropisk plante som pahira, blir det enkleste alternativet å multiplisere med frø. Planten reproduserer ganske enkelt på denne måten ved riktig jordstemperatur på opptil 30 grader. Det bør bemerkes at utdaterte frø ikke er egnet, som langsiktig lagring, mister de spiring. Unge frø er foretrukket. De blir sådd i den vanlige blandingen. Streng strøket med jorda sine er ikke verdt det. Det er nok å sprute frø litt med mykt vann, og da dekke med glass, kan du også bruke en plastpose. I minst tre uker skal plantingen kontrolleres, ventileres og sprayes med vann. Med skikkelig omsorg skudd vises ganske raskt.

Reproduksjon av pahir med stiklinger er et annet populært og effektivt alternativ. For å gjøre dette, kuttes stikker med en hæl fra anlegget. Gjør dette helst i sensommeren for å minimere skade.

Da må de legges i en fuktig blanding bestående av sand og torv, dekker på samme måte som i reproduksjon av frø. Det er svært viktig å observere riktig luftfuktighet og varme. Om et par måneder, vokse et ungt tre.

Related  Tynn omsorg og reproduksjon av den praktfulle orkidé Wanda

Video om paiting hjemme