Japansk aucubaJapansk Aukuba er et hjem Evergreen busk som tilhører familien av cornelian planter. Av de tre eksisterende plantens varianter – kinesisk, himalaya og japansk, var den sistnevnte arten som ble tammet i storlandet i fosterlandet. Busk har utmerkede dekorative egenskaper, det gjengir seg bare ved hjelp av frø. Du kan møte anlegget i både hage og drivhusform.

Hjemmet til Aukuba regnes som Øst og Sentral-Asia. Høyden på busk kan nå 1,5-2 meter hjemme, og hvis du vokser en aucoup i åpen jord, så 5 meter. Det finnes flere varianter av japansk aukuba, som varierer i størrelse, form og fargelegging av løvverket. Men i de fleste tilfeller kan planten gjenkjennes av blader – lys, glanset, langstrakt form med lappete flekker av blekgult. Dermed vises det andre navnet på kulturen – Aucubas gyldne treet.

gate august bush japanskEn blank, eviggrønn plante er verdsatt for sin lette forsiktighet, samt flere positive egenskaper:

 • motstand mot effekten av lave og høye temperaturer, til skarpe endringer i temperaturen deres;
 • evne til å fungere komfortabelt under forhold med lav belysning av lokalene;
 • bevaring under noen forhold av ekstern attraktivitet.

Den japanske Aukuba er en dioecious plante – det vil si en busk kan bare bære mannlige eller kvinnelige blomster. For å dyrke frukt som ser ut som en hundre, må du holde personer av begge kjønn i nærheten.

fructification av aukuba

Hjemmehjelp for japansk aukuba

Blomsten er ganske upretensiøs. Derfor kan du plassere en pott med japansk aukuba blant andre grønne stipendiater på et nært vindu, under sollys eller på et mørkt sted. Men visse omsorgsregler vil fortsatt være nyttige å vite:

 1. Temperatur. Selv om buskingen er klar for en gradient, liker han et temperert klima. For sommertiden på året vil den optimale indikatoren på termometeret for aucuba være 18-20 °. Lang levetid i et rom med høy temperatur vil føre til bladavblødning eller for tidlig tarnishing. I en varm periode kan en hjemmelaget blomst tas ut i frisk luft, unngår direkte sollys, nedbør, vind. Om vinteren er de komfortable forholdene for eksistensen av en blomst 8-14 °. Ikke hold ekstrauba lenge på en temperatur under 5 °.
 2. Luftfuktighet. For planter hvis hjemland er subtropene, bør et passende klima gis. Av og til må du ventilere rommet, sprøyt anlegget bare i nødstilfeller. Det ser ut som et bilde av en velpleiet japansk aukuba hjemme, som ikke krever ekstra fuktighet:god fuktighet for aukuba I varmesesongen, når boligen er overfylt med tørr luft, dryss planten med varmt, mykt vann. Ved lave temperaturer, sørg for at bladene ikke dannes av sprøyting med vann.
 3. Jorden. Den beste måten å føle deg selv på er å være en aucuba i løs og luftig jord. Gode ​​forhold er skapt for blomsten i hydroponics, og også når man kombinerer torv, blad, skummel leirejord og sand i forholdet 2: 2: 6: 1.
 4. Vanning. I den kalde perioden er vanning av den japanske aukuba nødvendig etter behov – når jorda tørker. I den varme årstiden trenger blomsten rikelig og vanlig vanning, men uten fanatisme – overflødig væske i potten ikke skal samle seg.
 5. Topp dressing. Frukting en eviggrønn blomst er nødvendig i vår-sommeren perioden. Til disse formål, bruk separat mineral- og organisk gjødsel eller komplekse tilsetningsstoffer.
 6. Trimming. Åpen opp hjemme, starter aucuba mange nye skudd. På våren skal de kuttes, hvis du vil se en vakker krone på busken. For noen vil en viltvoksende plante se mer attraktiv ut: for dette må kantene på grenene plukkes.
 7. Transplantasjon. En fullvokset plante får lov til å bli transplantert i en annen beholder hvert par år. Unge skudd, som planten starter regelmessig, kan transplanteres minst hvert år om våren.

Når du tar vare på og transplanterer planten, er det nødvendig å observere forholdsregler, da ekstrauba er en giftig busk. Mulige bivirkninger: oppkast, betennelse i mage-tarmkanalen, diaré.

Reproduksjon av en blomst

Japansk aucuba stilkDet er 2 varianter av reproduksjon av aucuba:

 • frø metode;
 • Fremgangsmåte for forplantning.

For hjemmevilkår er den andre vegetative metoden den enkleste og mest praktiske. De beste perioder for arrangementer er vår (tidlig) eller sensommeren tidlig høst.

Tidligere må du klargjøre steklinger, rengjør dem fra blader, forlater bare 2-3 blader, ikke mer.

For å gjøre busken rot, er det nødvendig å plassere den i en sand-torv blanding eller moderat fuktig sand, dekket med en film.

Fra tid til annen må unge skudd ventileres og sprayes for å opprettholde et optimalt temperaturregime for dem (20-22 °). Røpte frøplanter kan dives inn i potter.

Uvanlige egenskaper ekstrauba – effekten av planter på folks liv

gate aucuba japanskGikk alltid rundt en eksotisk, ligner edelt metall, aukuba tegn og overtro. Og til denne dagen anses busken som den sterkeste amuletten av fred i familien og familieforhold. Aukuba skaper et slikt “mikroklima” i huset, der folk som bor i det, føler enhet og enhet i familien. Positiv energi overføres fra blomsten, ikke bare til innbyggerne, men også til husets besøkende.

En annen funksjon av blomsten er evnen til å tiltrekke seg rikdom og lykke til huset. En mann som bryr seg om en plante, er i stand til å finne mer styrke, selvtillit og avdekke potensialer som ikke har blitt oppdaget før. Derfor anbefaler eksperter alltid å gi en aikuba en beskjeden, sjenert, usund og selvsikker person.

Unike egenskaper ekstrauba – video