hvorfor ikke blomstre iriser på nettstedetÅrsakene til at irisene ikke blomstrer kan være flere. Disse plantene vokser godt i friluftslivet og årlig vennligst eieren med store, flerfargete blomster. Hvis dette ikke skjer, men planten føles bra, og det er ingen tegn på sykdom, er det verdt å analysere om irisene er plantet riktig og om de har nok omsorg.

Hvis den grønne massen vokser bra, men det ser ingen blomster ut, er det verdt å plante bushen til et mer komfortabelt sted

Utilstrekkelig belysning

irisene blomstrer på et solfylt stedDen første mulige årsaken til at iris ikke blomstre er mangel på sollys på sengene sine. Hvis planter plantes i begynnelsen i skyggen, vil de tilpasse seg disse forholdene, deres grønne masse vil vokse raskt. Men de vil blomstre dårlig. Det kan hende at irisene blomstret før de stoppet, og dette kan skyldes følgende årsaker:

  • irisene utvidet raskt og flyttet til det mørkede området;
  • Blomster ble plantet under busker eller trær, hvis blader blokkerte dem sollys.

Hvis irisene ikke blomstrer egentlig på grunn av utilstrekkelig belysning, bør buskene transplanteres fra skyggen til solen. De tolererer denne prosedyren godt. Videre må de transplanteres hvert par år, at de vokste sunt og blomstret godt.

Ved dyrking av forskjellige varianter er det verdt å vite på forhånd om de vil føle seg komfortable på samme seng

Iriser er for trangt

Lukk planting av iriser - grunnen til at de ikke blomstrerDen grønne massen av iriser vokser raskt ikke bare oppover, men også i bredde. Denne nyansen bør tas i betraktning ved planting i friluftsliv, men problemet kan opprettes og noen år etter den første landingen. Selv om det var opprinnelig nok plass til buskene, vokser de om noen år, slik at de ikke har mulighet til å frigjøre blomster. Den eneste løsningen er også transplantasjon av blomster til nærliggende områder.

Busser iriser skal først plantes på en anstendig avstand, ellers vil de ikke blomstre på grunn av tettheten

Noen varianter av iriser kan ikke komme sammen på en blomsterbed, selv om det er nok plass mellom dem. Faktum er at varianter av denne planten foretrekker forskjellige typer jord. Så vil de sibirske irisene vokse og blomstre på jorden med lav pH, og skjegget vil føle seg dårlig.

Blomster er ikke plantet riktig

korrekt planting av iris vil sikre deres rikelig blomstringDet er fra de hyppige grunnene til at irisene ikke blomstre – det er deres for dype planting i bakken. Normalt skal rhizoms bakside forbli på overflaten slik at den kan varme opp godt under solen. Hvis du senker roten for dypt i jorden, vil planten vokse, utvikle og vokse grønn masse. Imidlertid vil perioden for blomstring av slike busker bli utsatt for ubestemt tid.

Sibiriske iriser er de mest upretensiøse i deres omsorg, tolererer godt frost og vokser på forskjellige jordtyper

Egenskaper av sorten

Sibiriske iriser er upretensiøse i omsorgBlomstringen er avhengig av plantesortet. Hvis forskjellige typer iris vokser i hagen, kan det vel være at de blomstrer på forskjellige tidspunkter. Avhengig av når irisene blomstrer, utmerker seg flere av sine varianter:

  • veldig tidlig;
  • tidlig;
  • medium;
  • senere;
  • veldig sent.

Hvis en av varianterne ikke har blomstret i tide, og resten av plantene føler seg normale og blomstrer i henhold til tidsplanen, kan det være tilfelle med egenskapene av dens variasjon. I tillegg til blomstringsperioden kan de kreve annen pleie, foretrekker spesielle typer jord eller gjødsel.

Konsekvenser av overvintring

det er nødvendig å velge riktig type irisTyper av iris bør velges ikke bare i utseende, men også i henhold til deres klimatiske preferanser. Så, Siberian iriser tolererer perfekt frost. De resterende varianter skal være skjermet for vinteren, ellers vil de fryse og vil ikke blomstre. Denne prosessen er svært viktig – hvis du dekker planter for tidlig, kan de bryte opp og også ikke produsere blomster.

Årsakene til at irisene ikke blomstrer, noen blader vokser og føles normale, det kan være forskjellige mangler i forholdene til vedlikehold og pleie. For disse fargene er det viktig at de har nok sollys og plass. I tillegg må buskene transplanteres hvert 3-4 år og å skille en stor plante inn i flere datterplanter. Årsaken kan imidlertid ikke bare være i vare – noen varianter blomstrer i sensommeren, og noen representanter kan blomstre selv to ganger i sesongen.

Riktig omsorg for iriser for frodig blomstring – video