curly of marigold i hagenHvis blomsten ikke bare er vakker, men også nyttig, vil den sikkert finne sin plass på hagen. Å vokse fra frø alle kjente calendula er det mulig, riktig å ha valgt landingsvilkår. Det er også viktig å lage en plante slike forhold der den vil blomstre rikelig og kontinuerlig.

Beskrivelse av anlegget

calendula i en blomsterhageCalendula officinalis (eller marigold) er vanlig og dyrket gjennom den tempererte sone. Det er fotofilt, kaldt motstandsdyktig og upretensiøs for forholdene. Planten er årlig, oppreist, i forskjellige varianter, varierer høyden fra 20 til 70 cm. Medisinske råvarer er blomstrer – kurver. De er gule eller oransje. Sammen med den vanlige form for blomster er det en calendula terry. Blomstrende plante fra juni til høst frost. Frukt modner i sensommeren – tidlig høst. Forplantes bare av frø.

Frøetid for kjempegressfrø

Du kan vokse gullfisk fra frø ved såing i friluftsliv eller på frøplanter. I andre tilfelle vil det blomstre før. Frø av blomfruer i friluftsliv er sådd på to måter: om våren, når jorda tørker og tørker, og om høsten, før starten av stabile frost.

I midt sonen er den optimale tiden for vårplanting den andre og tredje tiårs april. Jorda anses klar hvis den forlatte klumpen av jord smuldrer.

Høstplantering av marigold i bakken produseres når nattfrost blir vanlig, er jorden ennå ikke frossen, men varme dager ventes ikke lenger.

Hvis du sår calendula før starten av kaldt vær, vil frøene ha tid til å trenge inn, og så vil skuddene fryse. For å unngå feil i tidspunkt, kan bli sådd i furer som gjøres etter frysing toppsjikt sover land som var fremstilt på forhånd og holdt på et varmt sted.

Tidspunktet for planting av marigold for dyrking ute kan variere i forskjellige regioner. En uerfaren gartner kan klargjøre dem fra naboer i forstadsområdet.

Related  Reglene for planting og omsorg for hortensiaer i forstadsområdet

voksende seedlings av marigold fra frøFrøplanter fra frøplanter blir sådd fra slutten av februar til begynnelsen av april. Kapasiteter etter planting helles med stående vann og dekkes slik at landet ikke tørker ut. Flere ganger om dagen, er lyet fjernet for å ventilere. Etter fremveksten av skudd, er lyet fjernet. Frøplanter krever lys og moderat vanning. Noen dager før landing i det åpne frøet begynner plantene å herdes – ta ut på gaten ved en temperatur på 12-16 grader. Til tross for at anlegget er kaldt motstandsdyktig, vil krydderplanter vokse raskt og mindre vil lide etter transplantasjon.

Reglene for å plante gullfisk i bakken

Calendula i det åpneHvis uerfaren sommer bosatt spørsmål oppstår – hvordan å plante ringblomst frø i åpent terreng – disse reglene er ikke forskjellig fra planting andre kalde bestandig årbøker – asters, ringblomster, kornblomster, søt ert. For å dekorere blomsterbedet med ettårige, kan de så på samme tid.

For bedre blomstring av negler, bør de mest opplyste stedene tas bort.

Før planting av gullfisk, er det ønskelig å gjødsle jorda. Fall i landet er laget per kvadratmeter:

  • 3-4 kg kompost;
  • på en spiseskje fosfor og kalium gjødsel;
  • stor sand for tunge leirejord.

Potash gjødsel kan erstattes med aske.

Sæd frøene i sporene for å dekorere plantene og pek blomster for sengene. I plantene skal avstanden mellom frøene være 8-10 cm, for enkeltplanting i blomsterbedene en plante krever et areal på 20-30 cm2. Frø sår på en dybde på 2-3 cm. Fra større dybde vil frøene bli vanskeligere å spire. Vårplanter er strømmet med varmt vann, i høst blir frøene igjen i tørr grunn. De første skuddene vises etter 5-7 dager, og etter en måned kan skudd allerede tømmes ut om nødvendig. Forlengte plantene blir transplantert til et nytt sted. Calendula tolererer lett transplantasjon selv under blomstring.

frodig blomstring av marigold på en blomsterbedI et bilde med blomster av gullfisk kan du se at friske planter vokser fritt, ungainly, hver er opplyst av solens stråler. Vi trenger også å utrydde ugresset i tide.

Kondenserte plantinger, overdreven fôring og flerårig dyrkning på ett sted øker risikoen for sykdommen med en svarte stengel, spotting og pulverformig mugg.

Pleie av anlegget

ta vare på calendula på blomsterbedetSiden planten er upretensiøs, etter planting av marigold, er omsorg i det åpne bakken bare i periodisk vanning, luke og fôring. Hvis gjødsel påføres på jorden på forhånd, er det nødvendig å mate dem med forsiktighet uten å overskride beløpet. Ved begynnelsen av sesongen kan du gjødsle marigolden med nitrogen for å bygge opp den grønne massen. Det er introdusert som en flytende urea løsning for sprøyting eller vannet under roten. Du kan bruke fortynnet 1 til 10 løsning av Mullein, fuglefett eller nettleinfusjon.

Ved begynnelsen av blomstringen kan planter sprøytes med en kompleks gjødsel som inneholder bor. Dette mikroelementet bidrar til en lengre og frodig blomstring.

Innsamling av medisinske råvarer og frø

perlefrøNegler vil blomstre lenger hvis fadingblomstringene fjernes i tide. Men hvis calendula er plantet som en medisinsk plante, er det nødvendig å rive av blomstene i fasen med full åpning av blomsten. Det er bedre å gjøre dette i tørt vær.

Related  Vi følger reglene for planting og omsorg for tulipaner i det åpne bakken

Frø av marigold modner i sensommeren. De er store, gråbrune i farge, i utseende ligner bokstaven “C”. Peduncles med frø er kuttet av og lagt ut for å tørke på et mørkt sted med god ventilasjon. Etter tørking er de flettet og holdt i klut eller papirposer i et tørt rom.

Hva er fordelen med calendula i hagen?

gullfisk i hagenHele planten skiller phytoncides, som, hvis de ikke ødelegger skadedyret, så motvirker det. Så planting av morgenfruer er i stand til å rense jordbær senger fra nematoden. En annen calendula i hagen hjelper mot slike skadedyr som:

  • bjørnen,
  • asparges fly-cracker,
  • larver sommerfugl.

Den grønne massen av planten kan pløyes i jorda, med begge siderat. Denne operasjonen helbreder jorda fra phylactophagous solanaceous og nematoder. Når man vokser marigold fra frø til jordoverflate, vil de beste plantedatene være tidlig på våren og august.

På våren av calendula på grønn massesø før vinteravlinger av hvitløk, løk, gulrøtter og i slutten av sommeren – for å forberede jorden til neste sesong.

Med disse enkle anbefalingene vil lyse solfylte blomster av calendula glede deg hele sommeren, og vil uten tvil gi mange fordeler.

Frø av calendula frøplanter i bakken – video