Dekorative løvverk CaladiumDekorative løvverk kommer oftest fra subtropiske eller tropiske regioner i verden. Caladium er et ganske lite, men ekstremt lykt slekt fra de tropiske områdene på det amerikanske kontinentet, inkludert 15 separate arter.

I hjemmet lever staude urteplanter under skogens baldakin, der i behagelige forhold danner tette tykke gardiner. Et karakteristisk trekk ved kulturen – store spisse hjerteformede blader, på grunn av form, størrelse og uvanlige farger som Caladium, avbildet, populært sammenlignet med elefantører eller vinger av engler. Og slike sammenligninger har all grunn bak dem.

Selv ville arter ark plate kan nå en lengde på 30-45 cm og en rekke nyanser på bladene CALADIUM misunnelse regnbue eller en kunstners palett.

Anlegget har ikke en normal stamme. Bladene vises over jordens overflate på lange, oppreistede petioler, og vokser etter hvert som tette rosettes med en diameter på en halv meter.

Tuber KaladiumI hjertet av rotsystemet Caladium -. Avrundede-avflatet tuber diameter på omtrent 7-10 cm i den øvre del av tuber ses godt kimen til fremtidig av bøssingen, og i en viss avstand fra denne er anordnet enslig hvilende knoppene. Etter planting danner knollen et knust rotsystem, som etter slutten av vegetativ perioden dør hjemme, og anlegget går i ro for å hvile.

Det faktum at uerfarne dyrkere feiler for en kaladiumblomst er en blomsterstand. Hans utseende kan forventes etter avsløring av tredje eller fjerde ark. Blomsten ser ut som en stor nok tett cob, bestående av hann og blomst og pakket inn i et spiss slør.

BlodkaladiumEn del av Caladium-arten, som på bildet, er malt i samme toner som de lyse bladene. Men det finnes varianter med hvite eller grønne bracts. Blomstringen varer ikke mer enn noen få dager, og en måned etter pollinering på den tidligere cob modner modne rød-oransje bær.

Flere arter av denne tropiske planten har blitt brukt i kulturen. En av dem er Caladium esculentum, hvis stivelsesknolde er spiselige og brukes til mat i flere land i Sør-Amerika.

Men hele verden ble kjent ikke spiselig, men dekorativ, som i fargerik kaladium. Wild plantearter Caladium bicolor, Caladium marmoratum, Caladium picturatum og andre varianter av stål materiale for oppdrettere, senere mottok i bruk i dag i hagen og innendørs hagebruk hybrider.Caladium av forskjellige varianter i landskapsdesign

Related  Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for bruk av røde rødbeter

Ta vare på kaladiumom hjemme

Vård for Kaladium påvirkes av de preferanser som er rådende i de første vekstbetingelsene, det vil si i tropene.

Kaladium variegated liker lyse stederSom alle bølgete planter trenger Kaladium mye lys. Og jo lysere farger på bladene, desto mer sol er krevd for kulturen. Men bare direkte stråler er skadelige for de som er vant til livet under kronen av planter. Det beste stedet:

  • øst eller vest vinduer;
  • Åpne terrasser eller loggier som beskytter løvverket fra den brennende solen;
  • trunker, om sommeren blir kulturen båret ut i friluft.

Hvis du velger sørlige vinduer for potter med kaladiumblomst, er det nødvendig med skygge. På nordsiden vil fargeleggingen av løvet uunngåelig lide, så i dette tilfellet vil det være nødvendig å ta vare på belysningen.

Under hele høysesongen, så vel som under lagring av knoller under dvalemodus, vil kaladiet være behagelig ved vanlige romtemperaturer.

Med tanke på plantens tropiske opprinnelse, må du vite at suksessen med kaladiumpleie, som på bildet, er i stor grad avhengig av luftfuktigheten. Om sommeren er kulturen vakkert utviklet i frisk luft, på balkongen eller i loggiaen. Sammen med plantepotten plantet i hagen eller blomsterbedene.Utseendet til kaladiet påvirkes av luftfuktigheten

Men når huset er for tørt, for eksempel når varmeinnretningene er slått på, inneholder omsorg for kaladiet nødvendigvis prosedyrer for å endre situasjonen.

Stryk løvet ikke nødvendig på grunn av mulige flekker på bladbladene og misfarging, men sprøyting av fuktighet over bushen gir gode resultater.

Siden våren, når de første skuddene vises over bakken, og til hvileperioden, blir kaladiumet på bildet rikelig vannet. Signal til vanning er tørking av overflaten av bakken. Hvis anlegget ikke mottar vann til tiden, vil bladene og miste sin attraktivitet. Men overflødig vann i underlaget er ikke nødvendig. Det kan føre til rotting av røtter og knoller. Og så er det fare for å miste et grønt kjæledyr.Kaladium trenger mye fuktighet

Related  Vi blir kjent med de medisinske egenskapene til alocacia

Plantering utføres i løs næringsjord, som kan fremstilles ved å blande i like deler:

  • humus;
  • hage land;
  • torv.

I det resulterende underlaget kan du legge til litt sand, hakket kull og sphagnum. Før planting av knollene blir jorden sterilisert, og deretter spredt over potter over et kraftig dreneringslag.

Beholdere for kaladium, som på bildet, er valgt ut fra størrelsen på knollene. For de minste prøvene tas potter med en diameter på 9-12 cm.Caladium knollene sprer seg

Voksenhuggere skal plantes i beholdere med en diameter på minst 20 cm, da store blad vokser godt og krever mye jord og et sted for mat.

Ta vare på kaladium under hvilemodus

Når du tar vare på Kaladium hjemme, må du huske på at disse plantene har en obligatorisk hvileperiode, som i den sentrale sonen faller på høst-vintertid.

Vellykket dyrking av kaladium på gårdenI september, for å forberede knollene for dvalemodus, gradvis redusere intensiteten av vanning. Etter dette begynner vanning og fallende blader, noe som betyr at det ikke lenger trengs fuktighet.

Tørket caldium knollvekster i høst:

  • hentet fra bakken;
  • Skrap straks av rester av substratet og tørkede røtter.
  • inspiser for tegn på skade, rot eller tegn på sykdom.

Alle skadede vev fjernes, og seksjonene av seksjonene behandles med et fungicid og etter tørking blir preparatet sprinklet med knust aktivert karbon.

Overvintre knollene i tørr mose eller vermikulitt ved romtemperatur så lenge som i januar eller februar på toppen vil ikke være godt synlig rostovaja knopp, klar til å føde en ny rosett av blader.

Uvanlig og forskjellig kaladium – video