washingtonia hjemmeÅ ta vare på washington hjemme kan virke litt komplisert. Men dette er bare ved første øyekast. Faktisk, for å få en storslått plante med en viltvoksende krone og et attraktivt “skjørt” rundt kofferten, trenger du ikke å søke spesiell innsats. Hvis alle nødvendige forhold er oppfylt, vil washingtonia oppfylle sin hensikt – det vil være den beste innredningen av interiøret.

Velg et sted

velge et sted for palmerBelysning for washingtonia bør være naturlig – hun liker lys diffust lys, som kan gi vinduer orientert mot sørvest og sør-øst. Hvis det er en veranda, er det obligatorisk med vinteroppvarming.

For at bladene i Washington skal utvikle seg jevnt, da det vokser, er det nødvendig å regelmessig vende seg til lyskilden!

I varmen skal anlegget beskyttes mot direkte sollys, beveger seg litt lenger unna vinduet. Om vinteren, sørg for at palmetreet mottar en optimal del av lyset daglig og ikke lider av kilder til kunstig varme.

Hvis Washington er alltid innendørs, så det er nyttig å arrangere luft bad – stå i noen timer på balkongen, eller rett og slett på gata. Det er bedre å gjøre dette på slutten av våren, når luften allerede har varmet opp tilstrekkelig.

washingtonia i leilighetenDen optimale temperaturen på innholdet i washingtonium varierer mellom 18-21 ° C. I dette tilfellet kan det være noen avvik, for eksempel om sommeren maksimumsmerket bør ikke overskride + 24 ° C, slik det kreves for de lavere forekomst av vellykket anlegg vinter – ca. + 10 til 18 ° C.

bakken

klar palmerprimerWashington foretrekker en tett leire-soddy jord med en litt alkalisk indeks. Ideelt alternativ vil være et ferdigstilt underlag for voksende palmer. Men du kan forberede jorden selv. Det vil kreve:

  • torv bakken – 2 deler;
  • bladjord (humus) eller våt torv – 2 deler;
  • Perlitt eller grovkornet sand – 1 del.

Related  Ta vare på balsam hjemme

Alle blandet og plantet i jorden mottok Washington. Potten bør helst velges høy med en åpning i bunnen.

Optimal tid for transplantasjon regnes som våren, når anlegget allerede har forlatt hvilestillingen.

Young Washington transplantert hvert år, etter fylte 3-1 hvert 3. år, etter 5-6 år – ett i hvert 5. år. Som for de trær i, hvis alder er mer enn 10-15 år, i tilfellet med transplantasjon erstatter dem med en endring av det øverste jordlaget. Behovet for denne prosedyren forteller vanligvis roten som dukket opp på overflaten av substratet.

palme transplantasjonOg husk at med hver neste transplantasjon trenger du litt større og bredere enn den forrige.

Grooming Washington hjemme, ikke glem det fra tid til annen for å mate – i løpet av våren, sommeren og høsten 1-2 ganger i måneden for å gjøre jorden løselig gjødsel for palmer.

vanning

vilkår for frihetsberøvelse

En av de verste fiender av Washington er et tørt underlag, så du må hele tiden overvåke tilstanden hans og i tid for å vanne planten i sommer rikelig par ganger i uken om vinteren, når det er i en tilstand av hvile, dårlig, hver 10-14 dager.

Om vinteren skal jorda ikke bli våt!

Ikke glem at overdreven vanning, akkurat som tørking av jorda, kan påvirke helsen til planten negativt. Hvis substratet er vannet, kan rotsystemet rote, noe som senere fører til tørking av bladene.

washingtonia i komfortI tillegg, når vannet Washington, er det viktig å ta hensyn til størrelsen på karet og fuktigheten i rommet. For optimal vekst og utvikling av anlegget, bør fuktighet være mellom 55 og 75%. Men om sommeren er det ganske enkelt å gi denne tilstanden – ved å åpne vinduene, så om vinteren når varmesystemet fungerer, skal luften fuktes kunstig. For dette brukes en sprøytepistol vanligvis, sprøyter med selve anlegget og jordoverflaten. Hvis et slikt tiltak synes ubehagelig for deg, kan du installere en husholdningsfukter. Om vinteren anbefales det å vaske bladene med rent vann ved romtemperatur. Bare gjør dette nøye, for ikke å skade hendene på ryggraden.

Related  Reglene for planting og omsorg for hortensiaer i forstadsområdet

De grunnleggende regler for vanning er som følger:

  • en ung plante, i motsetning til en voksen og en gammel, trenger ikke rikelig vanning og fuktighet;
  • Ikke plasser en pott med vann under potten – landet absorberer alltid mye fuktighet, noe som er uakseptabelt for washingtonia;
  • for vanning er det ønskelig å bruke mykt vann – det kan være flaske eller presentere regn.

Hva skal jeg huske?

hjemmelaget planteGenerelt er det ikke vanskelig å ta vare på washington hjemme, men det er visse vanskeligheter du bør vite om:

  1. Dette palmetreet kan vokse til en ganske imponerende størrelse, så før du gjør dette kjøpet, bør du ta hensyn til størrelsen på rommet der du skal plassere det.
  2. Washington kan ikke motstå angrep av noen skadedyr, for eksempel ormer, bladlus, edderkoppmid og scab. Av denne grunn er det viktig å regelmessig inspisere anlegget og forhindre utseendet på parasitter.
  3. Hvis vannet ikke er nok, vil bladene raskt bli gule, hvis luften er for tørr, vil deres tips bli brune, ved lave temperaturer løvet vilts og lyse flekker på det vil være tegn på overflødig lys.

Med riktig omsorg og rettidig gjennomføring av de ovennevnte prosedyrene, er det ingen spesielle problemer med dyrking av washingtonia.

Finesser av omsorg for Palm of Washington – video