Dahlias årlig på en sommerboligDahlias annuals, planting og omsorg som er enklere enn for flerårige varianter, er dette den beste løsningen for begynnelsen gartnere. Disse varianter er også egnet for kaldt klima når det ikke er mulig å dyrke planter i et drivhus. I skjønnhet og overflod av blomstring, er de ikke dårligere enn flerårige dahlias og har et stort antall varianter og varianter.

Funksjoner av planting årlige varianter av dahlias

Plante og omsorg for årlige dahliaer er ikke vanskelig. Disse plantene multipliserer med frø, som kan kjøpes i butikken eller samles selvstendig etter blomstring. Det er ingen spesielle krav til jordens sammensetning – plantene er godt etablert og blomstrer under nesten alle forhold.

Frøvalg

frø av årlige dahliaerButikkene selger forskjellige varianter av dahlias og deres kombinasjoner. Før du kjøper det, er det nødvendig å bestemme formålet med hvilke blomster vil bli dyrket. Det er mange varianter av planter som varierer i høyde og form. På salg finner du krage årlige dahliaer, samt kaktus og andre varianter. Det optimale alternativet for å dekorere hagen er en samling merket “Mix”. De inneholder frø av forskjellige varianter, omtrent det samme i høyden. Hvis du plantet dem på en åpen bakke, er blomstene frodige og lyse.

I høyere dahliaer er det en særegenhet – de begynner å danne knopper senere enn lavvoksende varianter. Hvis høye representanter begynner å blomstre i juli, kan du vente på blomstring av lave busker tidlig på sommeren.

Landing i åpen bakke

spiring av frø av årlige dahliaerFrø av årlige dahliaer kan plantes i åpen bakke uten forbehandling. Prosedyren utføres i mai, når jorda oppvarmes tilstrekkelig. Hvis frøene er plantet før lufttemperaturen stiger og forblir stabil ved 20-25 grader, kan de ikke stige opp.

Related  Finesser av å vokse en årlig asters

Plantering av årlige dahliaer og omsorg for dem utføres i flere faser:

 • bakken er pre-løsnet, en liten mengde organiske gjødsel kan legges til;
 • Frøene er plassert i en avstand av flere centimeter fra hverandre;
 • Etter 7-10 dager vises de første skuddene, og når de begynner å vokse intensivt, blir de kvitt de svakeste representanter for ikke å forstyrre veksten av mer sunne planter.
 • Dahlias vannet regelmessig i tørkeforhold.

Hovedproblemet er når man skal plante årlige dahliaer når de vokser fra frø. Mai er den optimale tiden i et temperert klima, men det er verdt å navigere temperaturen i luft og jord. I tillegg, med denne metoden for planting, skiftes utseendet på knopper. De første blomstene begynner å blomstre i august, når de gjenværende sommerplanter allerede begynner å falme, og forblir til frosten.

Voksende frøplanter

dyrking av dahliaplanter av årligEn mer arbeidsintensiv måte å dyrke dahlias på – med hjelp av kimplanter. Han er valgt for å ha de første lyse blomsterstandene allerede i slutten av mai eller begynnelsen av juni. For dette er det nødvendig å tilberede separate potter eller esker til frøplanter, jord og frø så tidlig som på begynnelsen av våren.

Ved dyrking av årlige dahliaer bør plantene opptre i henhold til en bestemt algoritme:

 • i april er frøene spredt over jordens overflate i en stor boks, de er dekket med jord fra oven og tampet litt;
 • De første skuddene vil begynne å vises i en uke, og plantene kan bli trangt i en beholder;
 • når det første par bladene vokser, blir hver blomst plassert i en egen liten krukke;
 • allerede dyrkede dahlias blir plantet i bakken på slutten av våren, og snart begynner de første blomsterstandene å vises på dem.

Related  Velg beviste midler for å kvitte seg med fluene i en blomsterpotte

I mai, når lufttemperaturen blir stabil høy og ikke avtar om natten, kan plantene plantes på det åpne bakken. Mellomstore varianter av dahliaer befinner seg i en avstand på 30-60 cm fra hverandre, men denne indikatoren avhenger av plantens art. Før planting i jorden, bør planter av årlige dahlias herdes. For å gjøre dette, er det nødvendig å legge en beholder med unge blomster på åpne balkonger eller pre-gjengive dem på gaten på dagtid.

Ta vare på årlige dahliaer

mini-flower bed av årlige dahliasÅrlige dahliaer er lett å ta vare på. I motsetning til flerårige varianter trenger de ikke regelmessig tilskudd fordi de ikke har tid til å konsumere jordreserver. Hvis andre planter vokste tidligere på dette landet, kan organisk befruktning (humus, kompost) og også mineralsk kalium eller natriumblandinger innføres under planting av dahlias. I blomstringsperioden vil treaske være nyttig.

Det er flere regler for omsorg for årlige dahliaer:

 • vanning av blomster er bare når de lider av en alvorlig tørke;
 • hvis du jevnlig peeler toppen av skuddene, vil bushen vokse mer frodig;
 • grunnen på sengen blir regelmessig løsnet mens du prøver å ikke skade rhizoen;
 • Etter blomstring kan du samle boksene med frø og plante dem i neste år.

For å dekorere hagen, er det verdt å velge et års varianter av dahliaer. I tillegg til enkel omsorg, er de preget av lengre blomstring. De første knopper vises i begynnelsen av juni, og de siste knoppene fades bare med froststart.

Hvilken variasjon å velge?

blomsterbed av årlige dahliaerFør du planter, bør du sjekke ut varianter av årlige dahliaer med bilder og navn. Noen av dem vil ikke vokse mer enn 20-20 cm (undersized), så de er ikke egnet til å behandle buketter. Høye sorter kan nå opptil 70-90 cm i høyden og kan danne en ekte hekk. Blant de mest populære varianter av årlige dahliaer kan identifiseres:

 • Figaro er en liten busk (opptil 45 cm), på hvilken frodige, fargerike blomsterstendigheter dannes;Dahlias av Figaro
 • Piccolo – en annen liten busk (opptil 40-45 cm), hvor blomstene klart står ut av kjernen og kronbladene;piccolo grade
 • Unvins Dwarf – en høyere plante, kan nå 60 cm.variasjon Unvins Dwarf

Related  Ta vare på balsam hjemme

 

Voksende årlige dahliaer er en enkel måte å få lyse blomster på uten mye bekostning og forberedelse. Fra høye planter blir vakre buketter eller hekker oppnådd, og dverg årlige dahliaer danner små forkrøtter. De er lett å ta vare på, krever ikke forberedelse til vinter og befruktning. I tillegg kan plantefrø høstes uavhengig og forlates for planting i neste sesong.

Årlige dahlias i landet – video