Lilla grisar på gårdenEffektiviteten av grisproduktionen beror på korrekt utfodring av grisar från 1 till 6 månader. Den första månaden av amning växer till 8-10 kg i modermjölk. Under denna period suger smågrisarna livmodern och från den femte dagen sticker de sig med tarmar i mataren med mineraltillskott. Uppväxt av grisar av modermjölk räcker inte, matning krävs.

Bröstfödningsperioder av grisar

Så med grisarVarje foderperiod beror på förmågan hos matsmältningskanalen hos barnet att smälta foder. Vid slutet av sugperioden i magen hos de månatliga grisarna börjar saltsyra att producera och kosten expanderar. Utvecklingsperioderna för avkomman kan delas upp på villkorligt sätt:

 • mjölk;
 • uppfödning;
 • gödning.

Mjölkfett håller upp till två månader. Men efter en månad mjölk är livmodern inte längre tillräcklig och vid den här tiden bestäms ledarna som tar mjölk från svagare individer. Samtidigt bildas besättningshierarkin. Om alla avkommor i framtiden faller på ett ställe, strider varken längre mot varandra för ledarskap.

Vid en månads ålder är piggens magar fortfarande små och utfodring av en gris är 1 månad 6-7 gånger om dagen. Från den andra månaden introduceras mjölkgröt, mjölk och surmjölkprodukter i menyn.

Fettande grisar från 1 månadUppfödningsperioden för kullen anses vara efter avvänjning av grisar från livmodern. Tvåmånadersgrisar väger 20-25 kg och är redo att mata med torrfoder, grönsaker och rotgrönsaker. Vid denna tid måste skägget kastreras, om avkomman är avsett för kött. För att spena grisarna tas en vecka för att minska antalet slam, efter att livmodern har tagits bort från rummet lämnas grisarna på deras vanliga plats i ytterligare 2 veckor. Under perioden 2 till 4 månader växer grisarna intensivt.

Uppfödningsperiodens uppgift är att använda foder så effektivt som möjligt och få mer kött. Beroende på ras av grisar och den särskilda regimen av underhåll och fetthalten får:

 • köttprodukt;
 • bacon;
 • fett.

Växande grisar i privata gårdar

Aktiva grisarAtt växa i månader från en månad gris en slaktkropp mer än en centner, verkligen. Det är nödvändigt att mata grisarna 1 till 6 månader korrekt, för att skapa förutsättningar för snabb tillväxt. Balanserad näring, aktuella vaccinationer och speciella tillskott bidrar till djurets produktivitet. Fel i vården i början av utvecklingen av sugret hämmar ytterligare viktökning. Fodergrisar hemma är fördelaktiga, som livsmedelsavfall, och kostnaden för kött minskar.

Om du köper grisar, är det bättre att köpa ett par. Djur trivs bekvämt i gruppen. Om grisarna köps i månadsålder bör de väga minst 8-10 kg. Slaktgrisar för kött i hemmet börjar med en gradvis förändring av den vanliga kosten. Kontroll av utvecklingen av grisar kan styras av den dagliga vinsten. En uppsättning av 400-700 gram per dag anses vara normalt för smågrisar 2-4 månader.

För högkvalitativ näring bör unga djur få olika matar och tillsatser. Rotgrödor kan användas i kokt och råform. Ge inte grisarna rika potatisar. Vad matar de månatliga grisarna hemma, om det inte finns någon ko på gården? Naturprodukter från mejeriprodukter kan ersättas med blandningar:

 • fidolyuks;
 • laktos;
 • torkad mjölk för grisar;
 • vasslepulver och liknande produkter.

Förblandning för grisar BorkaÄr det möjligt att ge gris till grisarna och vilken typ? Från början av utfodring är örten en källa till vitaminer. Det bästa är björkplantor. För spädbarn måste gräset dras med kokande vatten före fördelningen och ett litet snitt bereds. Upp till två månader bör barn få “Piggy” förblandning. Det är denna komposition som kommer att kompensera för bristen på järn i kroppen och förhindra anemi. Senare kommer piglets hälsa att kompletteras med tillämpningen av premixen “Borka”.

Veterinärer rekommenderar i hemgården att vaccinera grisar från maskar, leptospirose och pest. Gris uppfattar lätt infektionssjukdomar och vaccination är ett mått på skydd mot vanliga sjukdomar.

Villkor för att hålla kommersiella boskap

Slaktgrisar från 1 till 6 månader på stora gårdar karakteriseras av speciella tekniker. Målet är att få den största viktökningen genom att tillämpa de senaste balanserade foderblandningarna. Stimulerande medel används för att minska tiden för att få omsättbara produkter. Utvecklade kostvanor för utfodring av smågrisar innefattar vitaminer för tillväxt, premixer.

Fettning av boskap för köttHär används jästmatning, vilket stimulerar djurens aptit, vilket innebär snabb massaförstärkning. Det är på stora gårdar att en torr metod för utfodring av boskapet används, eftersom det är mindre tidskrävande. Efter 4 månader genomförs grötupptagningen intensivt med en vinst på 650-700 gram per dag. Vid halvåret samlar grisen en centner av levande vikt. Det är viktigt att producera fläsk för att förhindra att djuren trängs, ge dem promenadområden och förhindra ett fall i scenen i upp till 4 månader.

Korrekt näring av grisar vid gödning

En balanserad diet innehåller fodergrupper:

 • proteiner;
 • fetter;
 • kolhydrater;
 • vitaminer och mineraler.

Proteiner är byggmaterialet för kroppen, som finns i bönor, spannmål och livsmedelsindustriavfall. Mjölk avser även proteinmat.

För aktiv tillväxt och snabb viktökning får grisar särskilda tillskottKolhydrater finns i rotgrödor och grönt foder. De är en energikälla. Vitaminer och mineraler djur erhålls i natura eller i speciella tillsatser, förblandningar. Användningen av förblandningar sparar upp till 15% foder på grund av bättre assimilering.

När fettkvinor använder olika tillsatser som aktiverar metaboliska processer:

 • amylosubtilin GZH – vattenlösligt läkemedel, stimulerar viktökning
 • etonium – förbättrar smak av kött, ökar utbytet, sparar matning med 7%;
 • glukomatnatrium – ökar aptitret för grisar och förbättrar smaken av kött.

Stimulanter har utvecklats och erbjuds mycket, viktigast av allt, att välja ett lämpligt fodertillskott och inte överstiga de rekommenderade priserna.

Det är viktigt att grisar har konstant tillgång till vatten. Under gödningsperioden är vattenkravet 6-8 liter per dag.

Råvaruproduktionen av fläsk är en lönsam verksamhet, samtidigt som villkoren för korrekt djurhållning följs.

Korrekt utfodring av grisar – video