clematis av den tredje trimingsgruppenDen største drømmen om gartnere som dyrker blomstrende planter, er å gjøre barna deres lykkelige med deres blomstring så lenge som mulig, og samtidig var det så mye trøbbel som mulig med lange vipper, spesielt når du forbereder vintering. Det kan implementeres ved å plante clematis fra den tredje gruppen beskjæring på stedet. Beskrivelse og bilder av varianter, et utvalg som vi spesielt har laget og i dag ønsker å presentere for deg, vil tjene som en forsterkning av teorien om den langsiktige skjønnheten til disse luksuriøse krypende lianene.

Karakteristiske trekk ved gruppen

trimming funksjonDen tredje gruppen av clematis er en av de enkleste å avle. Dette inkluderer varianter preget av en lang blomstringstid (opptil 3 måneder), med de fleste arter senere. Årsaken til dette fenomenet er at liana knottene knopper bare på ung vekst. Følgelig etterlater dette et inntrykk på prosedyren for dannelsen av busken: hvert år er det nødvendig å kutte busken helt, og la penechki ikke være mer enn 15 cm i høyden (en eller to nyrer). Dette er nok til å gjenopplive liana.

Varianter av den tredje gruppen har en ekstra funksjon: de vokser ganske raskt, og hvis du forsømmer beskjæring, vil snart busken bli til en sammenflettet ball med styggt vevde vev. Hva kan jeg si om det faktum at blomstringen må bli glemt. Dermed er det årlig å kutte av skuddene som vokste i løpet av sesongen, det er ikke bare mulig å fornye busken og støtte sine kompakte former, men også for å bevare blomstringsegenskapene.

Bære beskjæring er best i høst – da busken, eller rettere dens rester, blir det lettere å skjule og forberede seg til vintering.

Og nå tilbyr vi deg en beskrivelse av de mest populære Clematis-varianter av den tredje trimingsgruppen (med et bilde).

Storblomstret clematis

En av de mest spektakulære artene er hybrider, hvor store blomsterstandarter. Store blomster med rik eller delikat farge, enkel eller terry, ta øyeblikkelig øye og gjør bushen stolt av blomsterhandleren.

Clematis Ville de Lyon

Clematis Ville de LyonBeskrivelsen av clematisene i Ville de Lyon er verdt å starte med det faktum at den tilhører Viticella-gruppen. Diameteren av inflorescences når 16 cm, mens de har en rik farge og består av 5-6 enkle kronblade og lange, opptil 2 cm, stamens. Noen anser det rødt, men mest av alt fargene ligner fuchsia, mens spissene av kronbladene er mørkere. Interessant, på slutten av blomstring begynner violett nyanser å dominere. Busken er stor nok, lengden på løpene er fra 3 til 4 m. Blomstringen starter sent i juli, men varer til de første frostene.

Sorten har økt vinterhardhet og er resistent mot de fleste soppsykdommer, men det kan brenne i solen (blomstene blir bleknet).

Clematis Barbara

clematis barbaraVariasjon er et resultat av arbeidet til polske oppdrettere, tjente han popularitet på grunn av de enkle, men svært store (opp til 16 cm i diameter) blomsterstander med en interessant farge de rike rosa farge, men pollenbærere er malt i rødbrun.

Selve bushen vokser til maksimalt 3 m, vinterharde, senblomstrer fra juni til september.

Du kan trimme clematisene lett og deretter blomstringen vil være i mai, og med sterke beskjærende blomster vil bare vises i andre halvdel av juni.

Clematis Venosa Violacea

Clematis Vanoze ViolaceaEn av de upretensiøse arter av clematis, vokser ikke mer enn 3 m i høyden, godt dvale og sjelden blir syk. Blomstring skjer i midten av sommeren og til oktober på bushen blir delikate blomster utsmykket. De er enkle, består av 4 eller 6 enkle kronblade, har gjennomsnittlige størrelser og tofarget farge:

 • Kronbladets senter er hvitt;
 • langs hele lengden på kantene på begge sider er lilla striper.

Clematis kan dyrkes på en piedestal, og også som en bakkeplante.

Clematis Etoile Violet

clematis eto violetEt karakteristisk trekk ved denne clematis fra Viticella-gruppen er overflod av store blomster med en rik mørk fiolettfarge, som blomstrer i juni og pryder busken til slutten av sommeren. I midten av blomstrinnet blir hvite stamper sett som et lyspunkt. Liana er utsatt for alvorlig beskjæring, men takket være en god veksthastighet blir det raskt en høyde på ca 3 m, men en spesiell tetthet kan ikke behage.

På en høybue er det bedre å ikke starte opp – det vil være for flytende, men på en lav stige som kan bli helt såret, vil det være mulig å oppnå effekten av prakt.

Sorten er upretensiøs, kan vokse nesten i noen jord, både på en støtte og som en bakkeplante.

Related  Funksjoner av planting og omsorg for alstroemeria i hagen

Clematis Pink Fantasy

clematis rosa fantasiEn veldig delikat kanadisk hybrid med store rosa blomster, med en knapt merkbar mørkere nyanse langs det brede kronbladet, mens stammene er også rosa. Liana øker i gjennomsnitt til en høyde på opptil 3 m og blomstrer fra midten av sommeren til begynnelsen av høsten.

Sorten har vellykket rotet selv i midterste belte og nordlige breddegrader på grunn av sin høye frostmotstand.

Clematis kardinal Wyszynski

clematis kardinal vyshinskyNoen gartnere kaller ham kardinal Wisniewski, tolker dermed det polske navnet på russisk måte. Liten, opp til 3 m høyde, vil bushen ta imot veldig store (20 cm) burgunder-røde blomsterposer, bestående av 5-6 enkle kronblade, litt bølgete langs kanten. Rødbrune stammer komplementerer den rike fargen. Blomstring varer fra sommer til tidlig høst. Blant oppdretterne er det anerkjent som det beste sortimentet i gruppen av røde, storblomstrede clematis.

Arten foretrekker semi-skyggefulle steder, i solen lyser fargens lysstyrke og blomstene blir bleke.

Clematis Hegly Hybrid

clematis hegli highbrideLiten busk 2-3 m høyde vokser sakte, men vil sette pris på overflod av knopper: de er store, opptil 18 cm i diameter, myk blek rosa farge, beskrevet på unge greiner senere, i midten av sommeren og blomstrer til september. Pollenbærere er malt i sjokolade farge. Hybrid innehar god motstandsdyktighet mot lave temperaturer.

Sorten foretrekker delvis nyanse – i den lyse solen forkortes blomstringen og fargen blir blek.

Clematis Taiga

clematis taigaVåre dyrkere var i stand til å kjøpe denne originale japanske varianten er bare to år siden, etter at Taiga vant tredje plass på profilen utstillingen. Og det var for det – store frotté inflorescences tiltrekke oppmerksomhet fargerik farge om ekstreme petals vanlig, lilla, resten er bare i begynnelsen av bladet, og en stor del av kanten er malt i hvitt og grønt, er tipsene innpakket inne.

Blooms Clematis, fra juni til september. Liana i gjennomsnitt 2 m i høyden, med god belysning vokser til 2,5 m.

Clematis Mazowsze

clematis mazovsheLiana opp til 3,5 m høye grener godt, og fra juni er det dekorert med svært store, inntil 20 cm i diameter, blomsterstand. De henger på lange pedikler og består av 6 brede kronblad med fløyelsaktig overflate, malt i en rik bourgondisk farge. Langs midten av kronbladene kan du knapt se en lysere strimmel, som faktisk er på undersiden. De selv er brede, i en enkelt rad, men på spissen jevnt avrundet, ender med en liten skarp topp. Det er bemerkelsesverdig at det er rosa og hvitt i fargen.

Blossoms Mazovze sent, i slutten av juni, men blomstene blomstrer etter hverandre til september. Sorten er godt vinterdrevet og egnet for dyrking i midtbeltet.

Clematis Comtech de Buchot

clematis comess de bouschouDenne clematis kalles også grevinnen de Bouchot. Et ganske høyt utvalg, kan nå opptil 4 m i høyden, selv om det ikke vokser veldig fort. På ett sted kan leve opptil 20 år. Knopper er ikke små, men ikke veldig store (ikke mer enn 15 cm), rosa-lilla, med spore langsgående ribber, stamens kremfarget. Blomstringen er lang, kommer i juni og slutter i september. Sorten har god vinterhardhet.

For å knytte beholdt en rik farge til høsten, bushen er best plantet i penumbra, ellers vil de brenne ut og bli lys.

Clematis Stasik

clematis stasikI midtbandet er en blomst med et uvanlig navn Stasik ikke dårlig – dette er et passende utvalg for nybegynnere gartnere. For mye oppmerksomhet krever ikke det, det er en god vinter og blomst, men ikke for tidlig og ikke veldig store blomster. De første blomstringene blomstrer i begynnelsen av juli på unge grener, de er de største, opptil 11 cm i diameter, malt i en mørk rosa farge med en rød tinge som gradvis blir til fiolett. Kronbladene på hver blomst er ikke mer enn 8, men oftere 6, de er litt spisse og samlet i form av en stjerne.

Related  Ta vare på balsam hjemme

Et karakteristisk trekk ved sorten er tilstedeværelsen i midten av hvert kronblad av et lysere bredbånd eller noen smale strimler, og baksiden av blomsten er blekere enn fronten. Blomstrende slutter i september, mens knoppene allerede er merkbart mindre.

Siden busken blir kompakt, opptil 1,8 m i høyden, og vekstraten er liten, kan den plantes i beholdere med etablering av ekstra støtte.

Småblomstret clematis

Deres knopper vil ikke bli overrasket av sin størrelse, men rikelig blomstring gjør du glemme det – det handler om hva slags vinstokker med en diameter på inflorescences opp til 10 cm beskrivelse og bilde klematis tredje gruppe kutte med små knopper vil sørge for at størrelsen på. – Ikke det viktigste.

Clematis of Tangut

En av de mest sjarmerende typer clematis kombinerer i en egen gruppe sorter med en karakteristisk form for blomsterstand: de er små, maksimalt 5 cm i diameter, og ligner hodene på tulipaner eller klokkene. Fargene på knoppene avhenger av den spesifikke hybriden, men de viktigste er hvite gule toner.

Det er interessant at anlegget i naturen ikke overskrider 30 cm, men dyrkede arter vokser fra 3 til 6 m i høyden. En karakteristisk funksjon er vinkelstammer med sterk forgrening. De legger fast støtten, selv om de ikke danner en tett vegg – bladene er ganske sjeldne.

Blant de mest populære varianter av Tangut clematis er verdt å merke seg:

 1. Anita. Blomstrende hvite, brede åpne, noe som minner om jasminhageblomster, blomstrer i to bølger (sommerhøst), bushhøyde 4 m.clematis anita
 2. Aureolin. Halvåpne lysegule bjeller blomstrer kontinuerlig fra juni til begynnelsen av høsten, høyden på busken til 3 m.clematis aureolin
 3. Bill Mackenzie. Den høyeste og raskest voksende arten med en høyde på en liane opp til 6 m. Blomstring i form av rike gule runde bjeller, litt åpen.clematis bill mackenzie
 4. Grace. Blomster fra 4 blader av myk beige farge er helt åpne og blir som en stjerne. Høyden på busken er 3 m.Clematis Grace
 5. Lambton Park. En av de største og mest levende artene i denne gruppen, blomstrer i mørkegul, litt langstrakte bjeller, hvis diameter når 5 cm. Knoppene er ikke fullt avslørt. Høyden på bushen er ikke mer enn 4 m.Clematis Lambton Park

Clematis Tangut Radar of Love

clematis radar av kjærlighetEt slikt romantisk navn er en annen hybridrepresentant for Tangut clematis, som bør diskuteres separat. Den store størrelsen på blomsterstanden sorten ikke du, men overraskelsen av deres uvanlig form: i uåpnede blomstene ser ut som hengende klokkene som har 4 kronblader, litt bøyd i kanten på utsiden. Når fødselen er fullt avslørt, blir det en fire-spiss stjerne, brenn mettet gul farge, mens diameter på 4 cm. Blomstrende skjer Radar kjærlighets flere bølger med en kort pause.

Sorten har god vinterhardhet, noe som gjør det mulig å dyrke det praktisk talt på hele Russlands territorium. Også, han føler seg godt i et badekar i et lukket rom.

Clematis brenner

clematis scaldingRelativt høye sette øker piske lengde på 5 m og god forgrening på bæreren, noe som skaper en tykk vegg av tette små blader, karakterisert ved at en bredde klematis kan være opptil 4 m karakteristiske trekk karakter -. Små florets som krysninger av fire smale kronblad, som er malt i hvit, med pubescent sepals. Til tross for den beskjedne størrelsen på knopper, mange av dem, og det ser ut til at synet av en stor hvit sky, i tillegg mer og smakfull – blomstene lukter søt honning med en subtil mandel smaken. Blomstring skjer i midten av sommeren og varer til slutten. Brennende clematis kan dyrkes selv i nordlige områder, siden den har høy frostmotstand.

Navnet er på grunn av den spiselige lukten som røttene til bushen skiller seg ut.

Clematis of Manchu

Clematis ManchuKlasse har god frostbestandighet, en kompakt busk forsommeren overraskelse overflod av små (ca 1,5 cm) som et hvitt inflorescences Stjerner 4 kronbladene med milde subtile, aroma.

Related  Hvordan finne ut hvorfor iriser ikke blomstrer og hvordan man løser problemet

Noen gartnere forveksler ofte manchurian clematis med å brenne og til og med vurdere at det er en og samme plante. De har virkelig en veldig lik blomstring, både frosthardy og til og med tilhørende lianasene for en, den tredje, trimingsgruppen, men disse er to separate varianter som kan skelnes ut etter slike egenskaper:

 1. Høyden på busken. De brennende clematisene kan vokse opp til 5 m i høyden, mens manchurianen ikke er mer enn 2 m.
 2. Blomstringsperiode. Første klasse er sen (blomstring i juli-august), og den andre – tidlig (juni-juli).

Clematis prinsesse Diana

clematis prinsesse dianaBilde og beskrivelse av Clematis Princess Diana vil ikke være i stand til fullt ut å formidle sin fantastiske og milde sjarmen til blomstring: små, opp til et maksimum på 7 cm i diameter, inflorescences er i form av en bjelle eller tulipan med 4 kronblader. De er lyse rosa, kun ved kanten kan man se en lys kant. Blomstrende selv senere (i andre halvdel av sommeren), men rikelig, og fortsetter å falle, klokkene ikke henge, og som “stikker”. Selve bushen vokser til maksimalt 3 m i høyden.

Clematis Princess Keith

clematis prinsesse kateEn annen “kongelig person” med rikelig blomstrende og ganske store størrelser. Fra prinsesse Diana skiller seg fra en større (opptil 4 m) busk og en lys farge på blomsten. I tillegg er blomstene litt mindre, maksimalt 6 cm i diameter, også i form av en bjelle, i første halvår åpnet, så kronbladene rettes ut. Farging av knopper er veldig interessant:

 • Inne i blomsten er hvit med en liten rosa tinge og et mørkrosa senter;
 • utenfor kronbladene er rosa-lilla.

Blomstrer fra juni til høst, det dvale bra.

Kulten oppstår fortsatt under navnet Princess Ket og er en av de sjeldne Texan-hybrider.

Clematis Arabella

Clematis ArabellaEn kort, opp til 2 m, vokser bøssing godt på underlaget og uten å dekke deres pisker jorden rundt den samme distanse. Blomster stor størrelse vil ikke bli overrasket (maks diameter på 10 cm), men vennligst overflod i sommer, på høyden av blomstring og noen ganger på vinblader ikke har sett en blomst teppe av lilla knopper med lange hvite pollenbærere. I hver av 4 til 5 enkle kronblad av homogen farge, men med uttalt langsgående spor. Når de fades, blir de blek og gradvis blå. Sortet blomstrer sent, i juni, men det står i knopper til oktober.

Clematis Vanguard

clematis avant-gardeSorten er relativt ny, mottatt i 2004 av britiske oppdrettere og tilhører Viticella-gruppen. Det er forskjellig i små (5 cm i diameter), men veldig originale blomsterstand:

 • midt i en knopp er terry, fra små rosa kronblad;
 • På kanten av den dobbelte “pute” er store, røde og buede kronblade.

Høyden på busk når 3 m, vokser raskt, blomstring varer fra midten av sommeren til midten av høsten.

En karakteristisk egenskap ved Vanguard er dens høye vinterhardhet.

Clematis Ashva

clematis asvaKompakt utvalg: I gjennomsnitt stiger lianen til en høyde på 1,5, noen ganger opptil 2 m, slik at den kan dyrkes i potter. Blossoms sent, i juni, men vil gjerne ha en rik farge. Inflorescences er ikke veldig store, opptil 10 cm i diameter, men lyse, fiolett, med et rødt bånd langs kronbladene. Det er omtrent 6 av dem i blomsten, kantene er bittert bøyd, noe som gir en spesiell sjarm. Stammene med en lilla spiss, og støtfangere med en rosa farge.

La oss håpe at dette lille utvalget av varianter av clematis med et bilde er nyttig for deg når du kjøper planter til hagen. Og hvis du finner planter her som allerede vokser på nettstedet, nå vil du vite hvordan du skal klippe dem riktig.