GresskarfrøoljeEt upretensiøst gresskar, til høsten frostene dekorere hagesenger, er kjent for sin allsidighet og nyttige egenskaper av papirmasse. Fans av deilige, hjertelige snacks går ikke forbi frøene til denne planten. Men hovedskatten – denne gresskaroljen, hentet fra modne frø og regnes som en av de mest nyttige vegetabilske fettene.

Hvis gresskarpulpen i århundrer hadde et rykte om mat for de fattige, ble oljen, først mottatt i middelalderen, verdsatt nesten på nivå med gull. Det er ikke overraskende at en mørk, grønn tinge av en tykk væske på den tiden bare ble brukt som medisin, og hvem ville ha bestemt seg for å legge et slikt verdifullt produkt til grøt eller deig.

Frø er valgt fra moden gresskarI mellomtiden, selv i dag kan prisen på gresskarolje i apoteket variere fra noen få dusin rubler til noen få hundre. Kostnaden for et produkt avhenger ikke bare av bobbelvolumet, men også på kvaliteten på råvarene, den resulterende oljen og produksjonsteknologien. I gjennomsnitt, frøene inneholde opp til 40% av verdifulle stoffer, er så lett å beregne at for å fylle en liten 200-grams ampulle trenger et pund tørr renset frø av seks full-lengde gresskar.

Så hva er verdien av dette naturlige produktet? Hva er fordel og skade av gresskarolje, og hvordan å ta et helbredende middel?

Ingredienser av gresskarolje

For å produsere gresskarolje er det mange frukter som trengsHvis du vurderer sammensetningen av gresskarfrøoljen, blir det klart hvorfor stoffet var så verdsatt av våre forfedre. Hver dråpe mørk væske inneholder slike viktige elementer for menneskekroppen, og forbindelser som vitamin A og askorbinsyre, E og F, P og en gruppe av vitaminer B.

Olje er rik på essensielle syrer, inkludert linolsyre, stearinsyre, palmitinsyre og linolensyre.

Disse forbindelser er aktivt sliter med overskudd av innskudd og kolesterol, og er tilgjengelig innen olje- og fytosteroler fosfolepidy ikke gi kolesterol absorbert inn i vevet av tarmen, hindrer dannelsen av tumorer og stimulerer karbohydrat og fett metabolisme, har en positiv effekt på kvaliteten av huden og deres regenerering.

Flavonoider i sammensetningen av gresskarolje er naturlige antioksidanter, som også har en antimikrobiell effekt.

Dens bidrag til menneskers helse er laget av tokoferoler og karotenoider, samt mange mikro- og makroelementer. Blant de viktigste mineralene er magnesium, jern, selen, kalsium og fosfor, så vel som sink, som støtter metabolisme og immunforsvaret, noe som bidrar til produksjon av insulin.

Men når du bruker gresskarolje, ikke glem at dette er et ekstremt næringsrikt produkt, hvis kaloriverdi når 899 kcal per 100 gram.

Ved hvilke sykdommer er det naturlige middelet mest nyttig, og hvordan å ta gresskarolje?

Related  Foto beskrivelse av arter og varianter av abutilone

Bruken av gresskarolje i behandlingen av sykdommer i fordøyelseskanalen

Gresskarolje er kjent for sin rike kurative sammensetningFor noen hundre år siden anbefalte legene pasienter med klager om arbeidet med visse indre organer for å drikke olje fra gresskarfrø. Studien av sammensetningen av denne løsningen ga overraskende resultater. Det viser seg at middelalderens medikere ikke bare overdrev fordelene av produktet, men også gjennom uvitenhet spilt ned den. Gresskarolje, rik på fosfolipider, verdifulle fettsyrer og vitaminer, blant hvilke er ganske sjeldne vitamin K, er et utmerket folkemiddel for sykdommer i bukspyttkjertelen og leveren.

Å komme inn i kroppen, hjelper oljen til å gjenopprette leveren celler og normaliserer galle sekresjon. Dette er en effektiv naturlig beskyttelse mot utvikling av inflammatoriske prosesser i leveren og galdeveiene, dannelsen av fettvev i den.

Gresskarolje brukes som et hepatoprotektivt middel hvis en person lider av leverskader forårsaket av:

 • onkologiske sykdommer;
 • eksponering for kjemikalier;
 • alkohol.

Like aktive handling av oljen fra gresskarfrø har på magen og tarmene. Det er ofte etterspurt inflammatorisk og sårhelende egenskaper til produktet, noe som gir linolsyre og linolensyre otelnye vitaminer, klorofyll, bibringer oljen uvanlig grønnaktig skjær og fytosteroler og flavonoider. Uvurderlig hjelp gresskar olje gjengir behandling av vanlige sykdommer, slik som magesår og gastritt varierende alvorlighet, enterokolitt og kolitt, gastroduodenitt og flatulens.

Gresskarolje er anvendbar for forstoppelse, og er også hevdet som et preparat av en antiparasittisk natur.

Påføring av gresskarolje for hjerte og vaskulær helse

Gresskarfrøolje er en utmerket assistent i behandlingen av hjertetStudien av den biokjemiske sammensetningen av gresskarolje bekreftet at produktet er mettet med stoffer som er i stand til:

 • å ha en gunstig effekt på elastisiteten til blodkarets vegger;
 • styrke vævene i sirkulasjonssystemet;
 • Beskytt hjertet og blodkarene fra de negative effektene av ulike natur og betennelser.

De komponenter av oljen fra frøene av gresskar – det er en god assistent i kampen mot overflødig kolesterol, noe som er særlig hos middelaldrende og eldre mennesker ofte danner sklerotiske plakk, og dermed bidra til en økning i trykket og progresjon av aterosklerose.

Profylaktisk bruk av gresskarolje er en garanti for et langt produktivt arbeid i karsystemet og hjertet.

For medisinske formål er legemidlet brukt for hypertensjon og aterosklerose, arytmi og iskemi, samt for anemi.

Related  Det viktigste ved planting og omsorg i det åpne bakken er for mild fresia

Gresskarfrøolje for mannlig helse og urinvei

Gresskarolje har lenge vært brukt av folkemedisin som et bevist og ekstremt effektivt verktøy for menns helse og lang levetid.

Gresskarolje er bra for menns helseFaktisk viser et produkt med en unik sammensetning alle tegnene:

 • et diuretisk middel;
 • bakteriedrepende;
 • et anti-inflammatorisk;
 • et antitumormiddel.

På grunn av tilstedeværelsen av karoten, vitamin E, sink, askorbinsyre, magnesium, gresskarfrøolje kan brukes like med medisiner for terapi for å opprettholde helsen av prostata, normalisering potens og spermatogenese. Bruken av små doser av olje bidrar til å redusere vesentlig risikoen for betennelse i urin- og fremmer regenerering av skadet slimhinnevev.

Gresskarfrøolje for kvinnens helse

Gresskarolje har bevist seg i forebygging og behandling av sykdommer i de kvinnelige reproduktive og seksuelle feltene som er inflammatoriske eller bakterielle i naturen.

Frø og olje fra dem er nyttige i svangerskapetBruken av gresskar olje er i stand til positivt å påvirke hormon kvinne bakgrunn, nervesystemet, så vel som å lindre smertefulle tilstand når de ledsages av spasmer av menstruasjon. Noen ganger rådgiver legene oljen for å redusere intensiteten av climacteric manifestasjoner. I tillegg er et kompleks av vitaminer og mineraler, syrer og naturlige antioksidanter har en positiv effekt på utviklingen av fosteret, som er svært viktig når du bruker olje fra gresskar gravid kvinne.

Bruken av gresskarolje for behandling av ulike plager

Gresskarolje brukes til å løse dermatologiske problemerI dag er aktivt studert og brukt de sedative egenskaper av oljen fra gresskarfrø, krevde for søvnløshet, angst årsaksløse, hyppig hodepine og andre lidelser. Introduksjon til den daglige kosten av små porsjoner av gresskar olje eller bruke den til å fylle kulinariske retter og hjelpe unge mennesker og den eldre generasjonen til å føle seg mer munter, styrke immunforsvaret i kroppen, redusere risikoen for kreft, provoserende, smittsomme og allergiske sykdommer.

Anti-inflammatorisk, anti-bakterielle og anti-allergiske egenskaper av gresskar olje er meget verdsatt av barneleger, slik at produktet er mye brukt i inflammatoriske sykdommer i luftveiene og munn, hudlesjoner og visse dermatologiske sykdommer.

Related  Hvilke gjødsel kan brukes til orkideer?

Sistnevnte inkluderer slike problemer med dermatologisk og kosmetologisk plan som:

 • acne;
 • allergiske utslett, diatese og urticaria;
 • brannsår og andre traumatiske skader på huden;
 • seboré og dermatomykose;
 • psoriasis og eksem
 • herpes;
 • trophic ulcers and bedsores.

Ekstern og intern bruk av gresskarolje gir gode resultater hvis det brukes til å forbedre kvaliteten på negler, hud og hår.

Hvordan søke gresskar olje?

Gresskarolje er lagt til salaterFør du bruker gresskarolje inne, må du definitivt få en anbefaling fra en spesialist. I nærvær av sykdommer i indre organer, samt anemi, metabolske forstyrrelser og hormonelle gresskarfrøolje anbefales å ta en time før måltider, tre ganger om dagen i en teskje.

Ikke drikk olje med vann, hvis det er ubehagelige opplevelser etter svelging, er det bedre å ta en slurk av fruktjuice eller spise en liten hveteskall.

Resepsjonen utføres av kurs, varighet og hensiktsmessighet som det er mer korrekt å spesifisere hos behandlingseksperten. Og for å opprettholde tone og velvære, kan gresskarolje forbrukes sammen med grønnsaksalat, porridge og andre retter, hvor produktet blir tilsatt som en krydret, nyttig krydder. Den eneste begrensningen – et verdifullt produkt kan ikke oppvarmes, ellers mister det ikke bare løveandelen, men endrer også egenskapene.

Ekstern bruk av komprimerer, lotioner og vanningsolje fra gresskarfrø.

Kontraindikasjoner til bruk av gresskarolje

Gresskar olje i et apotekMed stor nytte av bruken av gresskarolje er det også mulig å få skade på feilaktig bruk av dette produktet. I alle fall er det nødvendig å forlate bruken av olje med utgått lagring eller i lang tid var i uegnede forhold, for eksempel i lys eller i et varmt rom.

I tillegg, før du tar gresskarolje, bør personer med diagnostisert diabetes få tillatelse fra behandlingslegen. Det samme krav gjelder mennesker som er utsatt for matallergi eller lider av forverring av gastrointestinale sykdommer. Som en bivirkning ved å ta olje, kan det være en fast løs avføring, noe som ikke er nyttig hvis du er utsatt for diaré. Med cholecystitis, ledsaget av dannelse av steiner, krever gresskarolje ekstremt forsiktig bruk, ellers kan du ikke unngå smertefull bevegelse av steiner og forverring av sykdommen.

Video om gresskarolje