Ulike typer mynteTakket være den lyse, forfriskende aromaen, har mynte blitt ledende blant krydrede urter i lang tid. Blader, stengler og blomster av planten brukes av kulinariske spesialister og parfymer, på grunnlag av planteråvarer, ulike medisiner og tradisjonell medisin brukes. Men, helles peppermyntte, nyter en duftende pepperkake eller bruker en tannkrem med en karakteristisk chillende smak, bare noen få tenker på hva slags myntråmateriale ble brukt. Tross alt, under kortnavnet “mynte” kan gjemme dusinvis av relaterte planter, som har lignende egenskaper, og er bare i en type eiendom.

Healing PlantsPå hva er de medisinske egenskapene og kontraindikasjonene av mynte av forskjellige arter avhengig og det samme, og er det tillatt for alle å bruke infusjoner fra urteråvarer, te og andre produkter basert på en krydret smaksatt plante?

I dag dyrkes rundt to dusin typer mynte og vokser i hagesenger i hager og som innendørs planter. Og på forskjellige kontinenter finner folk og foretrekker sine favorittvarianter.

Det er for eksempel engelsk, australsk og japansk mynte, som ikke finnes andre steder i verden, unntatt på flere øyer i Rising Suns land. I Russland er de mest populære artene både innfødte og importerte fra Europa, for eksempel er den vanligste mynten pepper. Hva er effekten på en mint organisme av en bestemt art?

Peppermynte: nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

peppermyntePeppermynte i vilt form er ekstremt vanskelig å møte, fordi denne planten – en hybrid av europeiske varianter, oppnådd flere århundrer siden, sett og spredt først i Vest-Europa, og deretter over hele verden. I dag finnes plantasjoner av peppermynte, beregnet for mat, parfyme, farmasøytiske næringer i fire dusin land. Hvorfor ble planten så berømt, og hva hjelper peppermynte?

Aromatisk peppermynte skyldes høy konsentrasjon i grønt av essensiell olje, hovedkomponenten er mentol med kjøling og til og med brennende smak og aroma. Derfor kalles planten noen ganger mentholmint, og de gunstige egenskapene og kontraindikasjonene som er relatert til den, utvider mest til lukkede arter. I tillegg til en rikholdig mentololje inneholder sammensetningen av grønn peppermynte tanniner og vitaminer, naturlig bitterhet og mineraler, en masse organiske syrer, etere og phytoncider.

Hemmeligheten om plantens popularitet ligger i sammensetningen av bladene, stilkene og blomstene, som brukes til å produsere medisiner, avkok, tinkturer og dufter.

Det er disse stoffene som virker på kroppen, og mynte er anerkjent som et effektivt plantemiddel for å bekjempe den patogene flora på tarmslimhinnen og munnhulen, i nasofarynxen og på huden. Vegetabilske råvarer brukes til å eliminere fordøyelsesproblemer, behandle leveren og galleblæren, nervesystemet og luftveiene. Preparater basert på peppermynte kan fjerne hodepine og tannpine, testes for behandling av migrene, hjerte og karsykdommer.

Mintte er et anerkjent beroligende middel, så vel som en god hjelp i behandling av forkjølelse og inflammatoriske prosesser.

Mange mennesker er interessert i hvordan mynt påvirker presset? Mint har evnen til å redusere blodtrykket, fremmer rask fordøyelse av mat og smerte.

Related  Måter å plante og hemmeligheter i omsorg for raffinert grus

Dette er de medisinske egenskapene til peppermynte, og er det noen kontraindikasjoner? Ja, et slikt aktivt urtemiddel, spesielt preparater med høyt innhold av peppermynteolje, kan ikke brukes av gravide og ammende kvinner og barn opp til tre år. Den hypotensive effekten av mynte kan føre til dårlig helse hos mennesker med lavt blodtrykk. En beroligende effekt påvirker noen ganger reaksjonshastigheten til sjåførene.

Kremen sitron: nyttige egenskaper og kontraindikasjoner

Krem av sitronIkke mindre nyttig for kroppen kan bringe sitronmelisse eller sitronmynte, som de kaller det en fantastisk aroma, som har notater av sitrus og mentol på samme tid.

Nyttige egenskaper sitron mynte og kontraindikasjoner med hensyn til denne planten er på grunn av sammensetningen brukes i mat og for behandlingen av bladene, toppene av stilkene og blomsterstander. Planter, som peppermynte, rikt på eteriske oljer, men dens sammensetning er noe annerledes, noe som reflekteres i duften av urter og deres kvaliteter. Også gress balsam inneholder vitaminer, inklusive jord sted er askorbinsyre, er i bladene og stilkene av plante tanniner, mineralstoffer og tanniner, flavonoider og saponiner, naturlig bitterhet og verdifull organisk syre.

Med hva hjelper sitronmint, og hvordan virker det på menneskekroppen? Som peppermynte kan melissa effektivt bedøve og lindre følelsesmessig spenning, nøytralisere urimelig angst og aktivere hjernens funksjon. Herbal remedies basert på sitron mint blader har antipyretic, diaphoretic, vanndrivende og anti-inflammatoriske effekter.

Melissa vil være nyttig i en rekke problemer i mage-tarmkanalen. Dekoksjoner og infusjoner fra denne urten stimulerer motstanden i tarmene, gjør det renset for gasser og avfall, effektivt sliter med forstoppelse, lindrer spasmer og forbedrer appetitten.

MelissaSitron mynte virker på kroppen med hjerte-og karsykdommer, reduserer risikoen for å utvikle aterosklerose og slag. Styrkende virkninger av sitronbalsam er hevdet av pasienter med anemi, neuralgi, planten kan hjelpe med migrene og krampaktig, for eksempel menstruasjonssmerter.

Melissa er mye brukt i behandling av hudinfeksjoner av soppsopprinnelse, eksem og akne ungdomsutslett, samt sykdommer forbundet med nedsatt immunforsvar. Som melissa olje er en fantastisk naturlig antiseptisk. Som kremer, lotioner og komprimerer, brukes sitronmintbaserte produkter for gikt, herpes, orale sykdommer.

Med en masse nyttige egenskaper som ligner på peppermynte, er kontraindikasjoner til mottak av sitronbalsam også nært.

Ikke misbruk fersk og tørket gress til personer med høyt blodtrykk, fordi, som mynte, påvirker trykket og melissa. Kvinner i de første månedene av svangerskapet og de som er utsatt for allergiske reaksjoner på bestanddeler av planteråvarer, bør også være forsiktige med egenskapene til planten.

Langbearbeidet mynte: medisinske egenskaper og kontraindikasjoner

Langbearbeidet mynteI lang tid forblir den ville myten en vill plante og vokser i hager. Denne store urtekulturen har en hyggelig lukt, i nærheten av andre myntearter, og i Russland finnes den både i midtbeltet og i vest i Sibirien. Grunnlaget for eksisterende kontraindikasjoner og medisinske egenskaper av langslipt mynte er en rik sammensetning av essensielle oljer som finnes i urter. I tillegg til mentol er linalool og pulegon til stede her, så vel som carvacrol, som har vist utprøvde antimikrobielle egenskaper i henhold til de nyeste studiene.

Related  Lære å ta vare på gardenia hjemme

Langbladet mynte anses å være leder i familien for smertestillende og antiseptisk evne. I denne forbindelse handler mynte på kroppen:

 • med hode, mage, tann smerte;
 • med utålelig smertefull menstruasjon;
 • med virussykdommer og forkjølelse;
 • inflammatoriske prosesser i munnhulen og nasopharynx.

Effekt på kroppen av mynt krøllet

peppermynteI motsetning til tidligere beskrevne myntearter, har de medisinske egenskapene og kontraindikasjonene avhengig av nærværet av mentol i plantedeler, myntkrøllet et annet sett av aktive stoffer i essensiell olje. Den inkluderer pulegon, cineole og carvone, linalool og limonene. Det er for denne essensielle oljen at anlegget er vidt dyrket og brukt av farmakere.

Hva hjelper mint krøllet? På dette tidspunktet når konsentrasjonen av essensielle oljer et maksimum, og det resulterende råmaterialet kan brukes som et effektivt analgetisk og beroligende middel.

Innsamling av blader som ikke har lukt av menthol, og tipsene til skuddene, finner sted kort før blomstringen og under den.

Nyttige egenskaper av myntefelt

Mint av feltetFelt mynte er en velkjent art i Russland, plantene som inneholder opptil 2% bitter, skarp luktende essensiell olje. Hovedkomponenten som er ansvarlig for de nyttige egenskapene til feltminte er mentol. Ikke minst rolle spilles av andre komponenter, for eksempel vitaminer, organiske syrer, terpener og tanniner.

Anlegget har medisinske egenskaper og kontraindikasjoner som er vanlige med forskjellige typer mynte. Men oftere brukes den eksternt og innover som et antiinflammatorisk naturlig middel som kan berolige og tøffe bedøvelse.

Cat’s mynte: nyttige egenskaper og bruk

Nyttige egenskaper av catnipKatte eller flere katte lukt som minner om sitron balsam, ettersom det ikke er noen vesentlig oljekomponent slik som mentol aggressiv, men den foreliggende nepelakton og andre aromatiske stoffer, som inkluderer geraniol, carvacrol og limonen. Det er citral tanniner og vitaminer, phytoncides og terpener i sammensetningen av grønn kattens mynte. Hva er effekten på mintkattens kropp?

Dekoksjoner og friske urter stimulerer fordøyelsen, strekker seg effektivt og hjelper til med å bekjempe svakheten som følger med anemi. Er de medisinske egenskapene og kontraindikasjonene av forskjellige myntarter forskjellige, hvis vi sammenligner dem med kattene? De viktigste egenskapene til planteråvarer, så vel som mulige farer, er vanlige, men katten brukes også som et naturlig antiparasittisk middel mot tarmparasitter, flått og skadedyr.

Mint feline folkemedisin anbefales som et middel til spennende appetitt, tilrettelegging for hoste, tonic og bedøvelse.

Nyttige egenskaper av peppermynte mynte eller knopper

Mint hundUrteaktig plante, relatert til dyrkede myntearter og distribuert i vilt form over hele landet, unngått ufortjent gartnere og lastebilbønders oppmerksomhet. Hva er medisinske egenskaper og kontraindikasjoner av myntehund? Den grønn mynte beskjeden hund har en masse av naturlige garvestoffer og bitterhet, karoten, essensielle oljer, aminosyrer, saponiner, samt askorbinsyre, koffeinsyre, vinsyre og sennep.

Urten vil være nyttig i inflammatoriske og smittsomme sykdommer i luftveiene, leveren og galleblæren. Dekoksjon av knopper vil bidra til å fjerne mage og nyrene kolikk, for å returnere appetitten.

Related  Reproduksjon av Benjamin Ficus hjemme

Ytre vegetative råvarer og dekk fra den brukes til abscesser, inflammatoriske prosesser på huden, eksem og gikt, hevelse. Urten har en sårhelende, beroligende effekt. Men her er det ikke bare medisinske egenskaper, men også kontraindikasjoner, som alle slags mynt, er thymus mettet med biologisk aktive stoffer som krever en forsiktig tilnærming.

Den terapeutiske effekten av mynte på kroppen er allsidig og veldig kraftig. Til tross for sin inkonseklusjon er mace et utmerket og anti-inflammatorisk middel.

Nyttige egenskaper av rommet mynt eller plektrant

Nyttige egenskaper av rommet mynteMistresses elsker bare å vokse et populært houseplant. som er en slektning av de kulturelle typene mynte. Dette bekrefter den behagelige skarpe aromaen av kamfer og mentol, som kommer fra den pittete grønnen i plektranten, vokser i potter på vinduene. Så de essensielle oljene som utgjør den overliggende delen av anlegget er kjent. Men hva er de nyttige egenskapene til innendørs mynte?

Eteriske oljer av denne houseplanten, som phytoncides, har en desinfiserende effekt, noe som positivt påvirker atmosfærens kvalitet i rommet. I tillegg kan aromaen av rommynt godt deodorisere luften, det er gunstig å påvirke trivsel hos nærliggende mennesker, forbedre effektivitet og tone.

Insekter som irriterer innbyggerne i huset, for eksempel mygg, fluer og møll, påvirker den negative effekten av plektranten.

Kontraindikasjoner til myntapplikasjon

Menn må bruke mynte med forsiktighetMed utprøvde terapeutiske egenskaper av ulike typer mynt er kontraindikasjoner for inntak av urtepreparater ganske omfattende og alvorlige. Siden mint påvirker trykket, reduserer det, må du ikke misbruke urtemidler for personer med hypotensjon. Tilsvarende den beroligende effekt av anlegget ledsaget av en reduksjon av hjertefrekvensen, noe som betyr at pasienter med hjertelidelser bør nøye bruke stoffer med menthol og peppermynte gress.

Menthol Peppermynte inneholder arter virker på kroppen, og mageslimhinnen, irriterende og kan føre til forverring av gastritt, magesår, økt surhet.

Kontraindikasjon for å ta mintpreparater er:

 • alvorlig stadium av urin og kolelithiasis;
 • alder opp til tre år;
 • asteni;
 • forkjølelse, ledsaget av en stor mengde sputum produsert;
 • allergiske reaksjoner på mintgrønne komponenter og astma;
 • graviditet;
 • patologi av det mannlige reproduktive systemet.

Det er en oppfatning at mynte har en deprimerende effekt på produksjonen av testosteron, og dette kan true menns seksuelle funksjon. Men dette kan bare skje når store mengder konsumert mynte og en kopp te med denne vegetabilsk råstoff ikke skader helse, men også bidra til å roe ned, bli kvitt en hodepine, og mild kaldt.

Det samme kan sies om de gunstige egenskapene og kontraindikasjonene av mynte i forhold til gravide kvinner. Hvis tiltaket blir observert, er planten helt ufarlig, men når man misbruker peppermynte, kan det oppstå plutselige arbeid som truer utviklingen av fosteret.

Gjøre myntete – video