Fantastisk skönhet av rumshibiskusHibiskusen som visas på bilden, kräver hemvård lite, men det positiva är påtagligt. Stora blommor, vackra löv – inte allt värdighet för ett husdjur. Av de många sorterna av hibiskus bosatte sig en kinesisk ros i en mänsklig bostad. Vi gillar särskilt hibiskusrum i ett rymligt lanthus, installerat i övre rummet så att från morgon till natt strömmar en ström av ljus på den.

Användbara egenskaper inomhushibiskus

Hibiscus fungerar som vårdnadshavare i husetFrån feng shui syns hibiscusrummet, som är avbildat i bilden, bra in i huset, absorberar svart energi, skyddar människor. Att absorbera skadliga ämnen från luften, därigenom renar det, är hibiskus kapabel. Men från blommorna i denna växt kan du förbereda droger som hjälper till med inre plågor.

I rummet där det finns hibiskus, alltid frisk luftInfusioner av löv och blommor hjälper till att rensa huden, vattnet från bladen appliceras på kokar och kokar. Så, i en vacker växt, är ett hemmedicinskorg dolt.

Tekarkad, favorit av många drycker erhålls från hibiskusblommorna. Det är fördelaktigt för patienter med högt blodtryck och hjälper till att klara magen med tung mat.

Luftfuktning på grund av fuktförångning från det övre markskiktet, kontemplation av en vacker blommande buske skapar frisk luft och lindrar inre spänning. Detta framgår av hibiskus i bilden.

Heminnehållet i den kinesiska rosen

ung hibiskusDet tar ett år, det tar flera transplantationer innan blomman tar det centrala steget i kompositionen. I golvkrukan lockar ett vintergröna träd med mörka avskårna löv gästernas beundrande blick. Med god omsorg lever hibiskusblomman länge. Han behöver lite uppmärksamhet och bryr sig:

  • en viss sammansättning av jorden och en pot för tillväxt;
  • väl upplyst plats utan direkta solstrålar;
  • vattning och matning;
  • formning av busken;
  • skydd mot sjukdomar och skadedjur.

Related  Plantering av zinniafrön och vård av plantor i öppen mark

Hibiscus behöver hjälpDessutom måste växten följa sommar- och vinterförhållandena för frihetsberövande och mycket gillar inte utkast. Signalen som växten lider kommer att vara gulning av bladen, droppen av bladen och oöppnade knoppar.

Hur man bryr sig om hibiskus i hemmet, vi kommer att analysera i steg från inköpsdatumet.

Liksom många inomhusväxter behöver hibiskus inte en kruka “att växa”. När du tar upp disken för att plantera växten, måste du se till att det finns dräneringshål och skapa ett bra dräneringslager med antingen traditionella material eller ett speciellt – Seramis granulat. Användningen av en speciell komposition kommer att mätta jorden med nödvändiga mikrobefruktningsmedel för rummets hibiskusblomma. Sammansättningen av marken för plantering är enkel:

  • clayey turf – 2 delar;
  • blad och humus – 1 stycke;
  • sand, kol, vermikulit – som tillsatser små för små.

Blomstransplantation i en rymlig krukaAtt transplantera eller transplantera en växt i ung ålder behövs årligen i en större kruka, men bara på våren. En mer mogen buske transplanteras oftare, då förändras jordens övre lager. Vid transplantation kan de gamla rötterna i en mörk färg trimmas med ett rent verktyg. Lätta unga rötter används för att mata växten.

Belysning spelar en viktig roll i buskens prydnad. I skuggan blommar hibiskus inte, på sommaren och vintern ska den stå i ljuset. Om solen är brännande måste hibiscusrummet vara skuggat. På sommaren är temperaturen 18-25 grader för blomman bekväm. Men de varmare, ju oftare vattnar och sprutar blomman. På vintern, håller i svåra förhållanden, men inte lägre än 12 grader, kommer att provocera en sommarupplopp av blommor.

Vattna växten med mjukt stående vatten utan spår av klor. Det är fel irrigation är ofta en provoker av sjukdomar. Därför kan växten inte torkas – det kommer att kasta bort löv och blommor.lövverk av hibiskus faller av Från överflödet rot rotar med följder följder. Från hårda, kalla och rostiga vatten blir bladen gula, vilket visar bilder, hibiskus hemma med felaktig vård.

Related  Vår och höst planterar iris i det öppna marken

För god utveckling kräver växten ofta befruktning under blomningen. På våren, för utvecklingen av grön massa, behöver växten kväve, men inte mycket. För hård blomning behövs hibiskus i fosfor. Och för bra utveckling av busken krävs kalium. Det är bättre att köpa en färdigberedning av lösliga gödselmedel för blommande växter.

Föryngring av den gamla buskenFör ett bra blommande hibiskusrum med omsorg hemma kräver beskärning av skott. Blommor bildas endast på unga grenar. Efter beskärningen ger grenen nya skott, på vilka blommorna bildas.

Sätt att reproducera den kinesiska rosen

utbredning av hibiskus av sticklingarFörökning av blomman kan vara frön, steklingar. Det enklaste sättet att få en snitt. När växter beskärs används apex för reproduktion. Spirrande sticklingar i vatten eller fuktig sand i värmen. unga hibiscus från sticklingarTydliga rötter är lite odlade och rotade på en permanent plats, i ett glas, upp till 10 cm i diameter. Med omsorg kommer den nya växten att blomma i samma år.den första blomman av hibiskus

Fröplantor rekommenderas för att växa på våren. Sprängning utförs med en lägre uppvärmning till 25-27 grader. Dyk plantorna efter utseendet av två riktiga löv. Blommande unga växter kommer att inträffa under det tredje året eller senare.

Ta hand om en sjuk planta

hibiskus behöver hjälpHur bryr man sig om hibiskus om han är sjuk? Det är nödvändigt att analysera varför en blomma droppar löv eller blommor. Det första du behöver göra är att skapa de rätta villkoren för frihetsberövande. Om sjukdomen inte lyckas gå in i kronisk form, kommer resultaten efter två veckor att märkas.

hibiskus är sjukSom förebyggande mot bosättning av insekter kan du använda en dusch för löv, Vatten kommer att tvätta bort damm, bladlöss, inte tillåta kolonin att organisera en spindelmyt. Kemiska skyddsmedel används efter traditionella rengöringsmetoder.

Related  Vilka är de terapeutiska egenskaperna hos röda viburnum?

Låt oss analysera huvudorsakerna och sätten att eliminera dem:

problem anledning Sätt att lösning
Skadedjur attackerade Försvagad växt. Använd skyddsutrustning, transplantera till en ny mark.
Bakteriella svampsjukdomar Det är kallt, fuktigt, mörkt. Förbättra villkoren för kvarhållande, genomföra en revidering av rötterna med en transplantation och behandla dem med fungicider.
Bladen blir gula, vener gröna Vattning med kallt, hårt, klorerat vatten, kallt och fuktigt. Ändra villkoren för kvarhållande, byt mark, tillsätt järnvitriol till bevattningsvattnet. Sätt hibiskusen i värmen. Skydda från utkast.
Inga blommor och knoppar Mycket kväve, på vintern vilade växten inte i svalka. Förbättra belysning, skapa förutsättningar för bildandet av njurar, minska kväveandelen i gödselmedel.
Knoppar och knoppar faller av Skiftande förändrade temperaturregimen och kvarhållningsvillkoren. Sätt i värme, mata fosfor, kontrollera närvaron av insekter skadedjur. Vänd krukan och byt plats under blommande kan inte.

Sådana är de enkla orsakerna till matsmältningsbesvär hos hibiskusrummet.

Video om att bry sig om rumshibiskus