cedaroljaDe mest kraftfulla naturliga antiseptika har alltid varit estrar härrörande från tallar. Den ledande ställningen bland dem är emellertid cedertolja, egenskaperna och användningen av dessa har varit kända sedan antiken. Från denna majestätiska jättes trä gjorde våra förfäder möbler och rätter. I sådana behållare lagras maten ovanligt länge, med mjölken sällan surt. Cedar skåp har varit och förblir mycket värdefull för många, för att de inte startar en mal. De eterångor som denna växt utstrålar som eld är rädda för olika insekter, särskilt myggor, flugor och kvalster. Det är anmärkningsvärt, men för att desinficera luften i en storstad kommer bara en liten lund av dessa träd att räcka. koner av cederträTack vare dess antiseptiska egenskaper är essentiell olja av cedrar värd att appliceras i både kosmetologi och farmakologi.

En mycket fet olja erhålls från pinjenötter. Ett träd kan ge upp till 50 kg frukt. I en sådan vegetabilisk olja innehåller flera gånger mer E-vitamin än i olivolja.

Zhivitsa är en personlig terapeut

ceder oljehartsFör behandling av många sjukdomar används gummi, det vill säga pitchwood. Självklart kan du själv förbereda det. Det är dock värt att överväga att den livgivande “juiceen” omedelbart torkar upp och hårdnar. Därför rekommenderar många att de löses i solros eller olivolja. För att göra detta värm upp till 50 ° C fettblandning med en bit gyllene harts. Det är intressant, men med sådan värmebehandling kvarstår alla användbara ämnen i hartset. Den resulterande lösningen är klar för användning.

Gyllenbär av cederträ i cedarolja har en verklig terapeutisk effekt på kroppen. Att vara i en sådan miljö aktiverar hartsartade föreningar all sin potential. Således kan en unik “duett” av värdefulla ämnen användas när:

 • åderbråck
 • artrit;
 • svampsjukdomar av naglar och hud;
 • hemorrojder;
 • prostatit;
 • trofasår av hud;
 • herpes;
 • inflammation i slemhinnan (mun, ögon, nasofarynx och könsorgan);
 • eksem.

användbara egenskaper av cedertoljaI det här fallet är det viktigaste att planera behandlingstiden korrekt. Bland annat kan dessa droger avlägsna giftiga ämnen, kolesterol och olika slagg. cederträgrönaSamtidigt används sådana lösningar (5%) vid behandling av akuta respiratoriska virusinfektioner, angina, faryngit, adenit och tonsillit.

Vissa experter säger att cedareter lätt absorberas av kroppen. Men du måste vara försiktig, eftersom dess komponenter kan orsaka allergier. Därför inhalationer, bad, kompresser, massage – det mest optimala alternativet för dem som har en känslig kropp.

Konkurrens själv Rapunzel

vackert hår RapunzelSkönhetskronan är ung, och äldre, kvinnor betjänas av sina magnifika lockar. Tyvärr har fruktansvärda ekologier, utmattande sjukdomar och påfrestningar en negativ inverkan på kroppens vackra damer. Att trots allt detta se bra ut, använder de flesta tjejer essentiell olja av ceder för hår. Med sin hjälp överträffade många olika sjukdomar i hårbotten, inklusive seborré och mjäll. frodigt hårDu kan bara få det önskade resultatet om du korrekt förbereder receptet och regelbundet utför de nödvändiga procedurerna. Dessutom är det nödvändigt att välja ett framgångsrikt komplex av växtdelar, vilket är lämpligt för olika typer av hår.

I grund och botten producerar kosmetiska företag estrar genom att bearbeta fibrer av trä, bark, såväl som obearbetade skott av cederträd.

Ned med mjäll

cedertolja mot mjällEnligt en studie observeras sådana problem hos ungdomar under 25 år. Denna kategori inkluderar även de som lider av sjukdomar i mage och tarmar. Men även i det XIX århundradet, en fransk forskare, undersöker mjäll under ett mikroskop, som finns i hennes svampsporer. De är den främsta orsaken till sjukdomsprogressionen. Avvisa inte den hormonella balansen hos en person, såväl som hans genetiska bakgrund och tillståndet hos talgkörtlarna. Trots det kommer cedertoljens helande egenskaper och dess användning under lång tid att glömma “snödrocket” på huvudet. Här är ett av de effektiva recepten:

 • häll en tesked av cedareter;esserolja av cederträ
 • Basen bör göras av en stark alkoholhaltig dryck (konjak eller vodka) och starkt te, häll varje komponent i 1 msk. l.glasögon med konjak
 • droppa tre droppar eterisk olja (slagen laurel).smör bei

Related  Noggrann vård för azalea hemma

Traditionellt måste en kvinna noggrant gnugga en något uppvärmd oljig vätska i rötterna. Då slingrar hon huvudet med polyeten och en frottéhandduk. Efter en och en halv timme tvättas masken av under duschen. Förfarandet upprepas var 5-7 dagar. Som ett resultat kommer två månader inte att passera, eftersom resultatet blir uppenbart.

Ljusbränning anses vara normalt med denna terapi. Men allvarlig klåda, rodnad och förlust av hela strängar är de främsta tecknen på allergi.

Aktiv tillväxt

snabb hårväxtNär en kvinna bestämmer problem med mjäll måste hon stabilisera hårfolliklarna. Naturligtvis är det viktigt att förstå att håret har flera stadier av livet. Dessutom, varje dag förlorar en person hundra av hans hår. Att curls växa snabbare, du kan göra en mask:

 • i en matsked kefir (yoghurt) lösa upp samma mängd havsalt;blanda kefir med havsalt
 • att ta med 2 tsk. honung;naturlig honung
 • tillsätt cederträ och druvolja (bäst erhållen från stenen) till 30 ml vardera;cederträ och druvfröolja
 • Introducera droppar lavendel eter (2-3 droppar).lavendelolja

Massera rörelser applicera den resulterande vätskan mot huvudet. Vik det med ett tätt material och lämna i detta tillstånd i 60 minuter. För att tvätta av denna mask är det önskvärt en större eller stor mängd eller mängd schampo med efterföljande användning av balsam. Användningen av cedarolja främjar sålunda intensiv tillväxt av krullar.

Hemliga recept från Humpbacked Horse

mjölkföryngringI århundraden har människor strävat efter skönhet och ungdom. Många visare berättade för sina idéer genom barns sagor. Kokar naturligtvis i kokande vatten, och sedan doppas flera gånger i det isiga vattnet – nu farligt. Idag är det lätt att göra en lämplig ansiktsmask med cedertolja, och många problem löses om några månader. Några av dessa blandningar kan fuktas och andra – för att avlägsna fett. Men två av dem kommer att vara av intresse för varje kvinna.

Related  Hemligheter hemma för ett rum gerbera

Evig ungdom

anti-rynkbehandlingRynkor nära läpparna och ögonen försvåras omärkligt efter endast 30 dagar med intensiv användning av en sådan masochka. Intervallet mellan procedurerna ska vara från 3 till 5 dagar. Behandlingstiden bör dock fortsätta under följande månad. Huden blir flätig och slät om du blandar följande ingredienser:

 • en tesked bikakor;
 • tio droppar av huvudetern;
 • rå havregryn – 15 g.

havreflakorDå ska kvinnan jämnt fördela blandningen över ansiktet. Lägg försiktigt vätskan nära ögonen. Det är önskvärt för någon annan att göra detta, till exempel en vän eller dotter. I slutet av 20 minuter. Masken tvättas av med sommarvatten.

Efter sådana procedurer kan huden bli röd, men det är inte läskigt. Irritation avlägsnas med tonisk eller fet grädde.

Ungdom utan akne

akne kontrollPå grund av dessa fruktansvärda formationer på en tonårs känsliga hud finns det så många problem. Kanske är komplex och själv-tvivel bara hälften av dem. Men de hudsjukdomar som de orsakar kan förstöra barnets liv. Därför är det bättre att hantera dem i förväg med en mask med:

 • avkok av kamille (1,5 msk.);kamillebuljong
 • cederträ (10 kap.) och mandel (5 kap.) olja;
 • eterklyftor, liksom druvor (ben) på 2-3 droppar av vardera.

problem hudSmörja med en sådan helande elixir följs av hela ansiktet. Håll masken inte längre än en halvtimme. Upprepa proceduren är viktig var tredje dag. Vid sköljning rekommenderas att använda vattenmättad med citron / limejuice. En månad av sådan behandling hjälper en tonåring att se imponerande och njuta av sin ungdom.

Torka ansiktet efter att du har spolat masken inte nödvändigt. Om så önskas kan den blötläggas med en pappershandduk.

För att uppnå en sådan fantastisk metamorfos är det bara möjligt tack vare kompetent tillämpning och unika egenskaper hos cedarolja. Fortfarande är för mycket för att engagera sig i dessa förfaranden inte värt det. En paus mellan behandlingen ska vara minst tre månader.

Related  Användbara egenskaper och kontraindikationer för bärbar användning

Cedar Oil Cooking – video