blommande fjärilPiratkopiering är en insektivorös flerårig växt som tillhör familjen Bladderworm (Lentibulariaceae). Trots att det är en rovdjur, odlas den ofta i rumsförhållanden. Det är dock svårt att kalla en kvinna en dekorativ kultur. Användningen i inredningen är ganska exotisk. I folket kallas denna ovanliga inomhusblomma ofta fet gräs.

Pisan: foto och allmän beskrivning

vanlig träskDen naturliga miljön betjänas huvudsakligen av de extra tropiska områdena på norra halvklotet. Ett annat hemland av växten är Sydamerika. I den europeiska delen finns det inte mindre än tolv arter. I Ryssland representeras detta släkt med endast 6-7 arter. Vanligtvis finns det en vanlig kycklingkvinna. Dess löv är nästan “sitta”, har en långsträckt elliptisk form. De smala till basen och nå en längd av högst 4 cm. Denna art växer främst på torvmossar, mossor, ängar, nära stränderna.

Hur matar man en växt?

Pinguicula insektsätandeEn höna är en insektätande växt, så utfodringen ska vara lämplig. Det bör utfodras uteslutande av insekter. För att göra detta är det tillräckligt att sätta en liten bit söt frukt intill blomman (du kan få meloner). På kort tid kommer små Drosophila att flyga till den. Men många experter uppmanar inte att mata växten specifikt. Under lämpliga förhållanden kommer blomman att hitta sin egen “försörjning” genom att få en mage.

Hur fångar insekter?

fjäderfä i naturenKvinnan har känsliga blommor som liknar violer av violer. Lämnar en ljusgrön skugga, bildas i den sammanlagda basala rosetten. Detta är den enda växten i sitt slag som har verkliga rötter. Namnet kommer från ordet “pinguis”, vilket betyder “fet”. Detta namn förklaras av närvaron av köttiga, saftiga löv, som har en blank yta. På den finns en uppsättning av de minsta körtlarna som allokerar en hemlighet i form av slime.

Related  Tunna vård och reproduktion av den magnifika orkidé Wanda

För det första bildar bladen socker för att locka till insekter och därefter matsmältningsenzymer för deras matsmältning. Om “offeret” är tillräckligt litet, är växten begränsad till klibbande effekten. Om produktionen blir större kan växten klippa sitt blad, men inte lika allvarligt som i soluppgången.

Bevattningsprocess och fuktighet

fjärilen absorberar en insektSom alla insektsväxter måste vattkopporna vattnas med destillerat vatten från en pall. Till skillnad från andra arter är det ganska opretentiöst och kan förena även med regnvatten. I extrema fall och kranvatten. Men om du vill att växten ska utvecklas framgångsrikt är det bättre att undvika vatten med en sådan komposition. Vattning måste nödvändigtvis vara botten, från brickan, annars kan blomman dö. På sommaren är vattfrekvensen varannan dag. På vintern kan vattnet minskas till en gång i veckan.

Luftfuktigheten i rummet bör variera mellan 40-75%.

Mycket låga fuktighetsnivåer kan vara dödliga. I allmänhet känns växten också bra i terrariet, eftersom det föredrar en fuktig atmosfär. Det enda som bör strikt undvikas är sprutningen av växten, eftersom bladen på det hela tiden producerar slem, vilket är nödvändigt för matprocessen.

Det är strängt förbjudet att tvätta blomman under duschen eller att utföra något annat förfarande, i vilket vatten kommer till bladen.

Plats och belysning

belysning för fjäderfäFiskarna kan växa normalt även med dåligt naturligt ljus. För att blomman ska utvecklas ordentligt kommer det bara att vara 3 timmar om dagen för att lämna den under intensiv solljus. Det är tillrådligt att göra detta på kvällen eller på morgonen. Dagstiden ultraviolett kommer att ha en negativ inverkan. Den mest optimala miljön för odling är fönsterbrädorna i västra eller östra delen av huset. Värst av allt tolererar växten värmen på sommaren, så denna kultur odlas ofta i florarium, där belysningsanordningar installeras. En djup skugga är inte heller det bästa skicket för en pox, men i penumbra kommer det att känna sig bekvämt.

Related  Känna till cosmeus på foton och beskrivningar

Transplantation och substrat

bekväma förhållanden för fjäderfäDe mest framgångsrika substraten är sura, med en klassisk komposition. Man bör komma ihåg att jorden måste vara obligatorisk för rovdjur. Det kan vara en blandning av torv och perlit. Istället för perlit är stor sand eller andra ytterligare komponenter för substratet lämpliga. Transplantationsprocessen är väldigt enkel. För att göra detta räcker det att ta bort blomman från jorden tillsammans med en klump och ta bort substratet från rotsystemet. Därefter görs en liten depression i en kruka helt fylld med en ny jordblandning. Denna rovblomma är installerad i den. Slutstrecket är vattningen av ett lämpligt vatten för komposition.

Video om maryen