sammansättning av husblommorBlommor för utformning av buketter med namn och foton kommer att bidra till att förbättra vilken plats som helst. En vacker, mild sammansättning kommer att vara en prydnad i något hus. I trädgården kan du växa blommor själv och sedan göra buketter ut ur dem och ge dem till familj eller vänner. Florist färdigheter krävs inte, det är tillräckligt att veta flera regler för att göra en bukett, och vilka blommor kan kombineras med varandra.

Regler för skapande av buketter

en stor bukett för årsdagenDet finns flera principer som hjälper till att skapa en vacker bukett:

 1. Använd inte många sorter av färger, högst 3-4, annars kommer kompositionen att se lite löjligt ut.
 2. Det är inte nödvändigt att bara göra en bukett från obrutna blommor. Så buketten blir väldigt tung.
 3. Börja med små buketter och enkla lösningar.
 4. Gör allt systematiskt, försiktigt, inte påskynda processen. Resultatet beror direkt på exekveringen av exekveringen.
 5. Tänk på varje bukett, samla blommor och tänk på hur slutresultatet kommer att se ut.
 6. Närma sig kreativitet, visa fantasi.
 7. Klipp blommor för buketten i en vinkel.
 8. Om blommorna till buketten inte skärs samtidigt och inte sätts i vatten, är det bättre att upprepa skärningen genom att tvätta stammarna under vattenströmmen. Och det är bättre att göra det på morgonen.
 9. För att hålla buketten lång, lägg den inte under direkt påverkan av solljus och utkast. Vattnet ska rengöras, i butiker kan du köpa ett botemedel för att göra buketten bättre.
 10. En bukett består inte av ett jämnt antal färger. Sådana kompositioner är lämpliga endast för sorg.
 11. Antalet färger ska väljas vid tillfället, oavsett om du ger det till en födelsedag eller som en liten komplimang.
 12. På årsdagen är det bättre att göra en stor bukett, för bröllopsevenemang kommer en liten att göra.liten bukett för bröllopet
 13. Undvik tydlig symmetri, buketten ser ut som tråkig.
 14. Standard bukett, som lämpar sig för alla tillfällen, upprättas så att omkrets var omkring 23-25 ​​cm. Om du tvivlar färgschema och inom färgerna, desto bättre för att göra en bukett i mjuka toner, med betoning på vitt eller ljusrosa, och för att kunna välja rosor eller pioner.
 15. För att imponera, måste du tänka på bukettens färgschema. Var inte rädd för att inkludera i bukettgröna skott eller ovanliga kvistar, det ser alltid bra ut.vi väljer färgfältet korrekt
 16. På storleken på blommorna ska gå från botten upp, det vill säga på grund av ljusa, spektakulära blommor, och på toppen är små i pastellfärger.
 17. Ordna inte blommor så att de pressas mot varandra, så buketten kommer snabbt att förlora sin friskhet.
 18. I form väljer du en cirkel eller ensidig form. I rundformen är blommorna ordnade jämnt över buketten och ser i olika riktningar, vilket skapar balans form. I en ensidig form ska blommor skickas längs en rad.ensidig bukett med rosor
 19. För att buketten ska vara längre, är det bättre att använda en sekatör istället för ett sax.
 20. När man komponerar en bukett är det viktigt att överväga färgkombinationer. Många blommor kombinerar inte bara med varandra, men de kan inte existera sida vid sida.rätt kombination av färger
 21. Det är bättre att vara försiktig med nyanser, som kalla och varma färger kombineras alltid vid bör först försöka göra en bukett i en färg, och sedan att prova nya kombinationer.

Related  Hur man odlar hemma bonsai sakura

Blommor för att komponera kompositioner

Populära blommor för buketter kan odlas på din webbplats, här är några av blommorna för buketter med bilder.

ro

anbud rosor för en bukettKanske den mest populära blomman. Särskilt populär för bröllopet. Faktum är att rosor passar nästan vilken bukett som helst och kommer alltid att se bra ut. Rosor för plantering kan väljas av alla slag: från stora tehybrider till små buskar. Det är bäst att plantera rosor i september. Om du planterar från senare, då innan de första förkylningarna börjar, kommer de inte att få tid att bli starkare, så kommer den tidiga planteringen att sluta med njurarnas död. Vid våren kommer rosor planterade i september att börja blomstra intensivt.

Rosorna kräver mycket omsorg, de är mycket känsliga och kräver uppmärksamhet. Nödvändig toppdressing, med de första knopparna är det bättre att använda saltpeter. 2-3 gånger om månaden för att mata växten till full blomning. Ge rätt temperatur, från överhettning kommer rosor att dö. Ständigt vattning, plockning skott för att skapa rätt form. För att bilda en busk, skära av överflödiga skott.

Med vilken kombination av rosor?

Med rosor är liljor och alstroemerier perfekt kombinerade. Med vita rosor är violetter mycket harmoniska. röda rosor med lavendelDet är också värt att försöka kombinera rosor med örter, till exempel med lavendel. Vissa tror att rosor är oberoende blommor, vilket bör ges precis så. De lockar mycket uppmärksamhet, så andra blommor i buketten ska vara mer försiktiga och raffinerade.kombination av en vitrosa i en bukett

pioner

trädgårdspenoner för buketterPeonies är en av de vackraste och känsliga blommorna. Dessutom är de nu mycket populära. Få en bukett av pioner kommer att vara trevligt för varje kvinna. Dessa blommor används ofta för att göra bröllopbuketter. Det är dock värt att vara försiktig och lägga till andra blommor till buketten med pioner, eftersom de är mycket snabbt avslöjda. Det är bättre att välja blommor som håller formen väl, eller bara några kvistar. Blomningen av peonies är lång, ungefär en månad.

rosa peoniesDe bör inte planteras i våtmark, de tolererar inte det. Peonies tolererar inte en skugga, så det är bättre att plantera dem på solsidan. Det bör ske från augusti till september, det är möjligt på våren, men då kommer peonierna att blomma lite senare, och det blir svårare att ta hand om dem. Under det första året behövs ytterligare gödning, det är nödvändigt att odla dem i grävda gropar.

Related  Användbara egenskaper hos aspidistra rummet

Med vad man ska kombinera pioner?

peonies och hortensior i en bukettFör pioner perfekt tusenskönor, hortensior eller glömma mig. Du kan också göra en bukett med pärlor av olika nyanser, utan att använda andra blommor. Det kan vara vita pioner tillsammans med försiktigt rosa och ljusrosa. En sådan bukett kommer inte lämna någon likgiltig.en liten vårbukett

solrosor

solrosblommorSolros är en ljus solblomma som enkelt kan lyfta ditt humör med ditt utseende. Ofta växer människor dekorativa solrosor i sin trädgård. På plats ser han alltid väldigt imponerande ut och skapar ett sådant “staket” av sina blommor.

komposition i korgenSolros är opretentiös, tolererar lätt både torka och frysning. Växten är bättre att växa i bördig jord, inte att plantera bredvid baljväxter eller tomater. Det är bättre att plantera på den plats där grödorna växte. För solros ganska lätt att ta hand om, ganska regelbundet vattnas och ibland matas som solros tar en hel del näringsämnen.

Med vad man ska kombinera solrosor?

solrosor och gerbera i bukettSolros – En självförsörjande blomma, med hjälp kan du göra vackra buketter. Du kan kombinera den med gerbera, krysantemum, lägga till buketten av iris. Och det är ännu bättre att späda en bukett med kvistar, örter eller gröna. En sådan bukett är bra för en födelsedag, för att skapa ett bra humör för den person du ger den till.solros, ros och gräs

krysantemum

charmiga krysantemum för buketterChrysanthemum används ständigt i kompositioner. Ofta har krysantemum en gul färg, men det finns andra. Vackra bukettblommor, sen blomning, så du kan samla på hösten.

I trädgården kan du skapa en vacker komposition av dessa blommor, krysantemum krysantemum ser väldigt vackert ut, särskilt i stort antal långt ifrån. Krysantemum är resistenta mot kyla, blommar länge – från slutet av juli till vintern. Men krysantemum kräver vård. Så snart som det finns ett litet plus – blommor sprout. För krysantemum är det nödvändigt att ge skydd och i slutet av våren att ta bort, eftersom de börjar växa starkt i höjd.

Chrysanthemum älskar fukt, de kräver konstant vattning. Efter vattning är det nödvändigt att befrukta, se till att jorden är våt och spröd. Ge dem regelbundet mat – mineraler och organiska.

Var noga med att beskära blommorna, efter beskärning av roten för att täcka med löv eller skyddande film.

Med vad man ska kombinera krysantemum?

vitgul bukettEn bukett krysantemum är lämplig för alla tillfällen. De bästa kombinationerna är rosor, alstroemerias, gerberas och dahlias. En sådan höstbukett är perfekt för en födelsedag eller det kommer helt enkelt att dekorera fönsterbrädan med sin skönhet på dacha.

lilja

trädgårdsliljorEn av de mest populära blommorna för en bukett som används i blomsterverksamhet. Sedan antikens keltiska är namnet på denna blomma översatt som vit. Lily – En mycket elegant, elegant blomma med en fantastisk lukt. Liljor är ganska lätta att växa.

Related  Växande ingefära hemma

anbud bukett för bruden

De växer som regel från lökar. Växter på hösten kontrollerar glödlamporna om de är tillräckligt hälsosamma. Det rekommenderas att plantera liljor av olika sorter nära och lämna i flera år att växa. Växten älskar solens strålar och regelbunden vattning.

Med vad man ska kombinera liljor?

bukett liljor och rosorLily är också en självförsörjande blomma. En vacker bukett liljor kommer att glädja någon tjej, dessa blommor är mycket eleganta. Men sådana blommor i buketten ser också bra ut, för kompositionen kan passa perfekt som pioner och kamomill och phlox. Akta dig för kombinationer med vallmofrön, så vallmor kommer att dö mycket snabbt. Det kommer att vara bra att lägga till liljorna dekorativa grenar eller “julgranar”.vita liljor och röda rosor

Bukett med händerna, speciellt från trädgårdsbblommor – är en underbar gåva. Var inte rädd för att experimentera och försöka. Naturligtvis är blomsterverksamhet en hel vetenskap, som praktiserades i antiken, men att veta regler och hemligheter att göra buketter, kan skapa en mycket vacker komposition. Dessutom kommer buketten från egna händer att hjälpa till att spara mycket pengar för gåvor till vänner eller släktingar. oberoende buketterInget behov av att gå till blomstaffärer eller speciellt anställa en blomsterhandlare för att komponera en bukett. Blommor i en bukett kan vara helt annorlunda: det kan vara inte bara rosor, pioner och orkidéer, men också tulpaner, nejlikor, irisar, liljor och prästkragar. bukett vildblommarDet är värt att komma ihåg bara huvudreglerna:

 1. Överbelasta inte buketten. 2-3 huvudblommor, en liten mängd grönska eller grenar, och buketten är klar. Annars blir det en överbelastad smaklös komposition.komposition för bruden
 2. Skapandet av en bukett bör sönderdelas enligt punkterna: först bestämma vilken komposition och form som ska vara; Välj sedan ett färgschema, som blir en bukett, öm eller ljus; Klipp blommor på hörnet i trädgården för att göra en komposition; lägg dem i vattnet, och efter att du har förberett allt för buketten – att sminka.noggrant genomtänkt komposition
 3. Kom ihåg inkompatibiliteten hos färger, som ovan, till exempel liljor med vallmor eller rosor med nejlikor. Vissa blommor ger i vattnet ämnen, på grund av vilka andra växter dör.
 4. Kom ihåg storleken på buketten, att allt ges i tillfälle. Vid bröllopet är det inte längre relevant att ge stora buketter, brudar föredrar raffinerade, små buketter, ofta från vilda blommor.
 5. När buketten är klar kan du binda den med ett satinband eller en sträng. Och fäst en liten lakonisk hälsning till bandningen. Det rekommenderas också att ge blommor utan folie eller annan förpackning så att de ser färskt och naturligt ut.

intressanta idéer om buketterFörsök och experimentera, och dina blommor i buketter kommer att dekorera alla hus.

Bukett för en ung tjej – video