Blossoms Kalanchoe på fönsterbrädanDen saftiga växten, som är infödd på ön Madagaskar, landade i Ryssland med en köpman. Calanha i översättning betyder hälsa. Bladen från den här främmande växten räddade sjömannen från den tropiska febern och han tog dem på vägen. Vård kalanchoe hemma är inte särskilt komplicerat. Han blev bosatt i ryska fönsterluckor för dekorativitet. Växten avser en familj av bönder, är en släkting till radiolokalisering och rening.

Reproduktion och vård av en växt

Reproduktion av KalanchoeFör att odla en Kalanchoe är det nödvändigt att lagra jorden som passar dessa infödda vattenfria områden. Jorden bör ha en svagt sur reaktion och vara lätt. Den idealiska kompositionen för Kalanchoe kommer att vara en sammansättning av lika delar av bladmark, torv, tegelkrummor, sand och bitar av björkol och stenar. På botten av disken läggs ett dräneringslager, och en liten kopp fylls med den beredda blandningen. Lämplig inköpt jord för geranium. Samma sammansättning kommer att krävas för en Kalanchoe-transplantation efter inköp.

Plåtförökning genom sticklingarFör reproduktion används sticklingar och färdiga miniplantor separeras från bladbladet.

  1. Sätt barnet på ytan av det beredda substratet och strö jorden med jord.
  2. Till vatten dagligen på en droppe konstant mjukt vatten i två veckor.
  3. Notera tillväxten av växten som dagligen vattnas för att sluta och göra det en gång i veckan lite efter en liten stund.

Odla unga växterSticklingar skärs genom att välja apikala segment. Samtidigt växer stekarna för att rota i vattnet sämre än i våt sand. För att rota en ung med mikroklimat skapas, medan sanden är fuktad. Efter rötternas utseende planteras växten i en behållare. Potten för plantering väljs med hänsyn till det faktum att varje år blir det nödvändigt att transplantera växten i en stor behållare för 1-2 cm. På en vecka kommer det redan att märkas att växten har gått i tillväxt.

Related  Vill du veta var ananas växer under naturliga förhållanden?

Du kan plantera unga växter i krukorNär du transplanterar måste du väldigt noggrant dra ut blomman ur behållaren – eftersom den har mycket bräckliga löv och stjälkar. Är det nödvändigt, och hur man transplanterar Kalanchoe hemma? Med förberedelse före försäljning stimuleras växten för blomning, jorden är utarmad och transplantation är nödvändig. För att transplantera Kalanchoe är det nödvändigt i en kruka större än den tidigare med 2-3 cm i diameter.Kalanchoe baby med ryggrad

Flower Kalanchoe hur man bryr sig och som gillar

Kalanchoe älskar ljusetBra belysning utan direkt solljus på sommaren ger plantan god fotosyntes av klorofyll. Sommarsons direkt solljus är destruktivt för honom. Vintersolen brinner inte så mycket, och på vintern kan plantorna stå på södra fönstret. Det rekommenderas inte att lämna Kalanchoe i skuggan med dålig belysning, detta fördröjer växten. Blommande kan inte vänta.

För riklig blomning från augusti till december är det nödvändigt att förkorta ljusets dag till 10 timmar i starkt ljus, det vill säga att skapa en Madagaskar-sommar. Från 8 till 18 timmar är anläggningen i starkt ljus, resten av tiden ligger under huven eller i garderoben. Sådana förhållanden under viloperioden hjälper till att uppnå en lång blomning. Det finns andra sätt att ta hand om Kalanchoe hemma för att uppnå blomning.

  1. Vattna en gång i månaden med gödselmedel för blommande växter och kaktusar I augusti öka andelen fosfor i gödningsmedelblandningarna.
  2. Temperaturregimen är inom 18 grader under viloperioden.
  3. Beskära växter i början av vilotiden, i augusti.
  4. Överensstämmelse med cyklerna för vård av växten: vårtransplantation och gödning, sommaraktivering av tillväxt, höstperiod för vila och trimning.

Korrekt vård stimulerar blomningenDen friska luften på balkongen är att luftningen av lägenheten är behaglig för blomman. Därför pryder hela sommaren Kalanchoe med sina gröna balkonger. Det blommar på vintern. Vattnet blomman regelbundet, men inte rikligt. Han tolererar torka bättre än vattenloggning. På vintern utförs vattnet mindre än två gånger. Damm från bladen tas bort under duschen en gång i månaden eller med en fuktig trasa. Spraying den här blomman gillar inte, och bladen med pubescence tolererar inte alls fukt. Vatten är bara vanligt att vara mjukt.

Kalanchoe stammar och blad täcker den vattentäta filmen. Därför används naturligtvis dessa växter som en källa till fukt i öknen. Växtens saft med trevlig surhet släcker törst väl. Mashedblad av Kalanchoe gnuggar huden från uttorkning i värmen. Temperaturområdet för växten är från 15 till 25 grader.

Beskärningen som nämns i åtgärderna för växtvård är mycket viktigt för dekorativitet. Hur man trimma en Kalanchoe hemma med omsorg, kan du förstå, känna till betydelsen av operationen.

  1. Först efter blomningen stannar, bildas den vackra kronan, avlägsnar de gamla blomma stjälkarna och länkarna av torkade skott med en akut desinficerad rakhyvel.
  2. Beskärning utförs i augusti, med början av en viloperiod.
  3. Minska ljusdag, minska temperaturen och vattna fram till december eller framväxten av knoppar.

Related  Franska rosor i vertikal trädgårdsarbete: calisthegy

För att bilda en vacker krona är Kalanchoe klipptI detta fall kan de erhållna petiolerna användas för rodning.

Vem och vad som stör växternas hälsa

Alla problem kan delas in i fysiologiska, mottagna med felaktig vård och sjukdomar och skadedjur från utsidan. Samtidigt försvagad av otillräcklig vård hemma är Kalanchoe sårbar.

Den huvudsakliga skadedjur av Kalanchoe - scabNågra anledningar till växtförsvagningen är tydligt definierade. Så om bladen blir blek, tunna och långsträckta, så har blomman inte tillräckligt med ljus. Om växten är frusen efter blomning, utvecklas inte, är deprimerad, den behöver omlastning till en stor behållare och gödselmedel. I värmen löper bladen bort, de börjar bli gula. Om blommans utseende talar om välstånd, men det finns ingen färg, är detta övermatat.

Skadedjur, irriterande Kalanchoe, är scutes, spindelmider och maskar. I det här fallet kan sådana skadedjur helt förstöra växten. Med hjälp av en speciell troll för husdjur “Doctor Verm”, som fastnar i marken, kommer det att bidra till att skydda blomman från skadedjuret. Men appliceringen av rengöring med tandborste och efterföljande användning av Aktar, Aktelik, Sparkle och liknande insekticider kommer också att hjälpa till.

Från sjukdomar kan mögel uppträda på varm, fuktig jord, i kallt – pulveriserad mögel, rot av rötter. I detta fall är det nödvändigt att använda fungicidala läkemedel.

Hur bryr du dig om Kalanchoe – video