tulpaner av olika sorterTulpaner har länge varit föremål för beundran i öst, som slår i Europa, de orsakade en verklig passion av passion, att bli en av de mest älskade och vanliga trädplanterna. Idag finns floristerna av olika tulpaner tillgängliga, bilderna och namnen på dessa kommer nödvändigtvis att ge önskan att dekorera din trädgård med dessa blommor.

Ett stort antal vilda och odlade sorter tvingade botaniker och finsmakare av tulpaner att skapa och ständigt förbättra en särskild klassificering, som omfattar flera klasser och grupper.

Historiskt sett är Nederländerna världens centrum för tulpanuppfödning. Efter att ha kommit hit för många århundraden sedan blev bulbkulturen kärlek och gärning av hela dynastiernas liv. Därför är både beprövade gamla och otroligt spektakulära nya holländska tulpaner fortfarande grunden för varje samling.

Vid tiden för blommande växter delas in i början, mitten och sen. Enligt form av blomman och ursprunget är tulpaner uppdelade i femton klasser, varav de flesta ges till hybrider av tulpaner Gesner och Foster.

Bieberstein tulpanEftersom även vilda arter är dekorativa, såsom Bieberstein tulpan, är en särskild klass också tillägnad dem. Dess sektioner finns också i artväxter, där uppfödare arbetar aktivt. Dessa är tulpanarna Kaufman, Foster och Greig.

Grupp av tidiga blommande tulpaner

Bilder av tulpaner och namnen på sorter av tidig blomning är alltid av stort intresse för blommodlare. Detta är inte förvånande, för i de första varma dagarna så vill jag ha ljusa färger. Bland vårlökarna har tulpanerna de största blommorna. De tidiga sorterna av enkla och terry tulpaner i höjd och variation är dock sämre än deras senare motsvarigheter.

Rosa tulpan julpärlaEnkla, tidiga tulpaner eller Tulipa enkelt tidigt förenas i klass 1. Växter upp till 40 cm höga med relativt små corollas hänvisar till tulpanerna Gesner och Schrenk. Beroende på sorten når storleken på en blomma som liknar ett glas 5-7 cm. Röda och gula toner övervägande i färgningen av blommor. Även om det finns fler ursprungliga färger, till exempel, avbildas på bilden en mild lila tulpan av lila prinsen.

Tulpan tidig blommande lila prinsenNyligen växer populariteten hos tidiga tulpaner sedan mitten av april, vilket underlättas av möjligheten att destillera blommor, men starka, men korta peduner är inte alltid lämpliga för skärning.

Tidig Terry Tulip Peach BlossomForming Class 2 Tulipa Double Tidiga tidiga terry-tulpaner uppnåddes först strax efter uppväxten av kultur i Gamla världen. Det engelska namnet på gruppen översättas bokstavligen som “dubbel”, vilket exakt beskriver strukturen hos blomman, som om den består av två inbostade ömsesidigt anordnade hörn.

Idag erbjuder uppfödare otroligt frodiga blommor med extra kronblad. Växter av denna typ är korta, starka, blommar i upp till två veckor och är utmärkta för odling i krukor, liksom för vårens tvingande.

Varianter, foto och namn av tulpaner medellång blomningstid

Den andra gruppen av växter förenar de mest populära och populära tulpanerna i Darwin och Triumph.

Related  Stora typer av alocacia

Tulpan Triumph Indisk SommarIngående i klass 3 Triumph tulpaner -. Detta team grupp av växter med enkla stora blommor, kröner blomstjälkarna upp till 70 cm sorter, som leder sin historia sedan början av förra seklet, och nya sorter är utmärkta för massodling. Florist locka starka blomstjälkarna tulpaner och perfekt bevara formen av en blomma, formad som eleganta vinglas. Blommande börjar i de sista tio dagarna i april och varar 7-12 dagar.

Tulpan Mistress MysticPå grund av storleken, stabila blommar och närvaron av inte bara röd, men också gult, rosa tulpan, växter med vitt, mörklila och även bi-färgad corolla, är medel tidiga sorter redovisas bland landskapsarkitekter och vanliga trädgårdsmästare och de som tar hand om tulpaner i buketter. Intresset för sommarboende i gruppen förstärks:

  • anspråkslöshet av sorter
  • universalitet av syfte
  • ett överflöd av färger;
  • stora blommor, långa vaktande form och friskhet;
  • mild vegetativ reproduktion;
  • möjlighet att använda för destillation i medel och sena termer.

Tall resistenta mot virussjukdomar och mycket flyktigt grund av mutationer lutnings darwinistiska hybrider konkurrerar lika med tulpaner Triumph och bilda en klass 4, samma breda som det föregående.

Apeldoorn tulpan's EliteDeras popularitet beror på bilden på bilden en typ av tulpan med namnet Apeldoorn, där möjligheten att vegetativt sprida sig för att ge avkomma, till skillnad från förälderplantorna, var fullt manifesterad.

TulpanparadisEn annan sort, allmänt känd inom det tidigare Sovjetunionens territorium, är Parade-tulpan, som erhölls på 50-talet och fortfarande pryder gatorna i ryska städer och blomsterbäddar i sommarboende.

Medium-Middle Tulip of Golden ParadeDen gula tulpan som representeras på bilden är nära relaterad till tidigare kultär och kallas Golden Parade och anses med rätta vara en av de största i familjen av tidiga sorter.

För alla Darwin-hybrider är den röda eller tvåfärgade färgen på stora, ca 10 cm långa korolla vanligare. Blommor i soligt väder kan öppnas helt, vilket accelererar deras höst.

Sena färger av tulpaner: pionliknande, enkla och andra klasser

Denna grupp är den mest omfattande och varierade, både i färg och i form av corollas, förenade i färger. Tulpaner utgör sju oberoende klasser, av vilka vissa utvecklas aktivt, och några kommer snart att bli historia.

sena enkla tulpanerKlass 5 innehåller sorter av sena enkla tulpaner eller Tulipa Single Late med blomstarstänger upp till 75 cm höga och äggliknande hörn. Blommorna av dessa tulpaner är avrundade, och botten av blomman bildar en nästan vanlig kvadrat. Den här klassen är oerhört varierande. Här är eventuell färg och kombinationer därav möjliga.

Related  Använd i landskapsdesign av sibirisk iris

Mycket imponerande titta bredvid de vita och svarta tulpanerna, som på bilden representeras av Drottning av Natt. Blomningen i mitten av maj är sorterna vackra i blomsterbädden och i skuren, men de passar inte för destillation eftersom de är för långa i viloläge.

De ovanligt eleganta liljekolparna Tulipa Lilyflowering bildade klass 6.

Foto av tulpan MarilynDessa växter härrör från Turkiet på grund av den låga uthålligheten i Europa relativt nyligen. Huvuddragen hos representanterna för de klassspetsiga kronbladen, som bildar en raffinerad, liljliknande korolla. Peduncles höjd är 50 – 60 cm.

White Tulip White TriumphatorI paletten av liljekleuriga tulpaner, vit, som i bilden, rosa, lila, gul och röd toner, liksom deras många kombinationer.

I klass 7 kan du se blommor av alla former från enkel till liljekleurig eller terry.

Tulpan av Huis Ten BoschMen alla sorter kommer att ha en gemensam funktion – närvaron av nålfrans vid kanterna av kronbladet. De första blommorna av denna sort sågs under första hälften av förra seklet, och sedan dess har ovanliga sorter för skärning och landskapsarkitektur dykt upp oftare.

Fringed tulpan BrestEn av de nyaste delarna av trädgårdsklassificering – Klass 8 bildas av gröna Tulipa Viridiflora tulpaner, erhållna från en fast mutation av enkla växter.

Grönfärgad tulpan med motley lövverk ChinatownDu kan skilja dem från dina bröder med en bred grön remsa som passerar längs den centrala liljan av varje kronblad. På grund av det ser tulpanerna grönt ut länge, och deras sanna färg förekommer endast i upplösningsstadiet. Den mest populära i klassen är den vita tulpan av Spring Green som presenteras på bilden.

Tulpan Spring GreenDen genomsnittliga och stora höjden av peduncles gjorde tulpaner av denna klass tillgänglig både för dekoration av platsen och för skärning.

Om den åttonde klassen är ny, så har klassen 9, avsedd för de tjusade tulpanerna Rembrandt, inga utsikter till utveckling. Denna gemensamhet av sorter, kända från målningar av holländska och flamländska målare från 17 och 18 århundraden, har nu praktiskt taget avskaffats, och klassens kvarvarande sorter har överförts till andra grupper.

Tulpan med fast bägareAnledningen till detta är fixeringen i växten av ett farligt virus av variegation, vilket orsakar på kronbladet utseenden av band och slag av kontrasterande nyanser.

Tulip Rococo, en av de första och mest populära papegoja sorternaPapegoja tulpaner med fantasin kronblad som liknar fjädrar av exotiska fåglar bilda klass 10. Växter av denna sort präglas inte bara av den bizarre formen av corollas, men också av deras storlekar.

Otroligt spektakulär tulpan Green WaveDiametern av blomman kan vara upp till 20 cm, vilket ställer sina egna krav på styrkan av stjälkarna. Härrör från papegoja tulpaner riktigt stark, men inte för högt, växer upp till 40-60 cm. För att förhindra förlust av färg på grund av vind eller regn, växterna ger tillförlitligt skydd och ibland stödja.

Related  Vad vet vi om fördelar och faror med squash?

Vit tulpan med Super ParrotTerry sena tulpaner som bildar klass 11, analogt med de tidiga, kallas Tulipa Double Late. Denna grupp har dock ett annat namn, orsakad av den vackra formen av en stor blomma – tulpaner pionformad.

Tulip Double Beauty Of ApeldoornJämfört med dubbla blommor, pull-down under de sista dagarna i april, i slutet av sorter visparna mycket tyngre och tjockare, såsom en ättling Tulip Apeldoorn, frotté sorter Double Beauty Of Apeldoorn.

Black Tulip Black HeroPå samma sätt som papegoja tulipor behöver sena terryvarianter med tunga huvuden stöd och plantering på en plats skyddad från vinden. Med regelbundna omsorg och omsorg kommer dessa växter med stammar upp till 60 cm att skapa en matta på sängen med otrolig skönhet och ljusstyrka.

Terry Tulip Ice CreamSärskild uppmärksamhet odlare nyligen blir glass tulpan kronblad med ytan saftiga bär nyanser och snövit kärna, som liknar ett horn med en favorit sommar behandla. Även betyget är relativt ny, fototulpan Ice pryda inte bara katalogerna tillverkare av glödlampor, men även områden med ryska åkarna.

Art tulipaner: den fjärde gruppen i trädgårds klassificeringen

Den fjärde gruppen är artens tulpaner som används vid val av sorter och odlas som fristående prydnadsväxter.

Tulip Kaufmana JeantineKlass 12 gjutna Kaufman tulpaner som blommar i mars kan nå en höjd på 30 cm, och dess blommor med spetsiga kronblad i olika färger är alltid organiskt på låga trottoarkanter och steniga kullar.

Tulpaner Foster högsta växtarter som sticker ut inte bara det, utan också stora blommor, som gjorde det möjligt att använda anläggningar för produktion av många moderna sorter som ingår i andra grupper och klasser. Foster knoppar av tulpaner anges i april och omedelbart väcka uppmärksamhet med ovanlig böjd i den övre delen av kronbladen.

Botanisk tulpan av GreigSpecifika Greig tulpaner och hybrider som bildar klass 14, lätt särskiljas genom den mönstrade ark belagt med färgade ränder och stroke. Även om plantor av denna art inte kännetecknas av hög tillväxt, tack vare en hög dekorativt och lång blomning, de är alltid välkomna på platsen.

I klass 15 samlas vilda växter av tulpaner. Jämfört med sin trädgård ättlingar och släktingar av dessa arter, som ofta kallas botaniska, mer förkrympta, bättre anpassad till de tuffa förhållanden. Dessutom är fulla av charm, små blommor mindre drabbade av sjukdom eller helt resistenta mot dem.

Video om grader av tulpaner