hemodlingar av philodendronDet verkar som om vetenskapen i det 21: a århundradet bör vara medveten om växtvärlden. Men många arter av philodendrons fortsätter fortfarande att överraska forskare, för att orsaka deras tvister och till och med revidera den accepterade klassificeringen av växter.

Anledningen ligger i den sällsynta mångfalden och variationen hos de inhemska invånarna i den tropiska zonen i Sydamerika, Oceanien och Sydostasien. Idag numrerar botaniker nästan tusen sorter av philodendroner. De skiljer sig från varandra i storleken och formen på bladen, livsform, färg och andra egenskaper. Inte överraskande, älskare av hushållsplantor är glada att “tämja” invånarna i de fuktiga troperna. Beskrivningar och bilder av de vanligaste typerna av Philodendron hemma, kommer att hjälpa till att navigera lättare deras motley rike.

Philodendron är gyllene-svart, eller Philodendron Andre (P. melanochrysum)

Philodendron svart och gylleneVid foten av Colombianska Andes, i naturen, visas filodendronen gyllene-svart med stora avlånga sladdblad och kraftfulla men bräckliga stammar, tätt sträckta av luftrötter. Denna typ av philodendron är en typisk liana, under den öppna himlen som klättrar regnskogens övre nivåer. Kulturen lockade älskare av exotiska växter genom lövets storlek och ursprungliga färgning. Bladplattan har en genomsnittlig längd på 60 cm. De vuxna bladen är mörkgröna, med flätigt utflöde och en märkbar, nästan vit strejk. Ungt lövverk har en brunaktig koppar nyans och petioles av samma färg.

Philodendron svart och guld svart guldÄven i århundradet innan sist fick botaniker en slags filodendron av gyllene svarta guld med nästan svarta vuxna löv som behöll en brons eller guldkant.

Philodendron Giant (P. giganteum)

Philodendron the GiantDen största representanten för filodendrons släkt är den jättefilodendron, ursprungligen från öarna i Karibiska havet och flera regioner i Sydamerika. Rika under taket i den tropiska skogen, når dessa plantor en höjd på 4-5 meter, och deras rundhjärtformade löv i längder kan växa till 90 cm.

Det är inte konstigt att en sådan anmärkningsvärd typ av filodendron upptäcktes i mitten av XIX-talet, och idag pryder det världens bästa botaniska trädgårdar och växthus.

Philodendron warty (P. verrucosum)

Philodendron vassigBland sina motparter är den vävda filodendronen känd genom sin mångsidighet och unika utseende av bladen. Om andra typer av philodendrons sällan ändrar sina vanor och är antingen epifytter eller markväxter, anpassar sig denna anläggning lätt till alla förhållanden. Det finns under träden och på dem. Klättringskläddarna rotar lätt i marken och hittar mat på grenarna.

Related  Fördelar och skador från att äta pumpa frön

Baksidan av filodendronbladet vassigtUtsmyckning av en växt är dess mönstrade löv av en hjärtformad form. Och den lila eller bruna prydnaden som bildas av gröna vener är inte på framsidan, men på baksidan. Ett något återvasket blad av 15-20 cm långt hålls på en lång petiole täckt med grön stapel.

Philodendron gitarovidny (P. panduriforme)

philodendron gitarovidnyNär du växer upp med löv av många arter av philodendron, sker en fantastisk metamorfos. Från lansen eller cordate blir de pinnate, palpate eller lobate. Inget undantag – filodendron gitarovidny.

Denna liana, som i naturen växer till 4 – 6 meter, i potkultur nästan hälften. Men det förlorar inte förmågan att förändras. Och vuxna växter drabbas av bisarra tre-lobed löv, som påminde botaniker av utseendet på det antika grekiska musikinstrument, för att hedra den här typen av filodendron namngavs.Philodendron bipennifolium

Ibland förväxlas unga växter av Philodendron gitarovidnogo med filodendronom binär, men när dessa stora rumsarter blir mogna blir skillnaden mellan dem uppenbar även till en specialist.

Philodendron binär eller Sello (P. bipinnatifidum)

Philodendron CelloDenna sort har många namn, och det kan fungera som en utmärkt illustration av historien om årtionden förvirring i klassificeringen av filodendroner. Ofta känner blommodlarna växten under namnen på Philodendron två gånger peristonadon, cello eller bipartit.

Om namnet på philodendron Sello ges för att hedra den berömda explorer och natura flora, andra namn – en hyllning till den ovanliga formen av intrikat dissekerade multiblade lämnar når en längd av 40-70 cm.

Cellulosa ung planta av philodendroncelloDet är intressant att i mycket unga philodendroner av Cello, som i andra arter, har bladen en helt spetsig sladdform. Dessutom är filodendron binär en sällsynt art som länge används på gården.

Urbefolkningen använder luftrötter för att göra hemlagade rep. Blad och petioles ger läkning, som invånarna anser, juice.

Blomning av Philodendron Double-PiperidatedBotanikerna som studerade philodendroncellan märkte att under blomningen ökar temperaturen kring anthersna oförklarligt med nästan 13 ° C. Som ett resultat av detta fenomen ökar den söta honungs aromen kraftigt, vilket bokstavligen lockar insektsbestämare till växten. De saftiga bären av Philodendron-bipedalmognad på platsen för de bleknade skorporna är ätbara.

Related  Vad kan hända om du äter mycket vattenmelon?

Philodendron rödaktig eller rodnad (P. erubescens)

Philodendron BlushingEn annan klättrare i konstellationen typer av philodendron för hemmaodling – rodna philodendron, som gav en hel del sorter av blomsterodlare från originalet, inklusive en hjärtformad brokiga eller spetsiga ovala blad.

Philodendron Blushing Imperial RedNamnet gav växten rödaktiga petioler, internoder och i vissa fall bladplattor av denna klättring, nästan icke grenande vin.

Philodendron Blushing Pink PrincessNotera det ovanliga för andra Philodendrons skugga, uppfödare för tillfället fått många intressanta sorter med rosa, bildgröna, tätt purpurfärgade och marmorerade blad.

Philodendron reddening olika röda KongoFörutom ökad dekorativitet har de odlade sorterna av philodendron-rodnad mer kompakta dimensioner och bättre anpassningsförmåga till rumsbetingelser.

Philodendron arrowhead (P. sagittifolium)

Philodendron pilhuvudDenna typ av philodendron först kom till uppmärksamheten av forskare 1849, och sedan dess har tack vare den långsträckta ark och krävande född i många delar av Centralamerika blivit en välkommen gäst växthus och botaniska trädgårdar.

För hushållsbruk är filodendronpiloten för stor, eftersom löven kan nå en längd av 70 cm och petioles – 1 meter.

Philodendron Pseudoatum (P. squamiferum)

Philodendron i TjeckoslovakienEgenheten hos den här stora creeper med fantasifulla dissekerade 5-lobade löv är långa petioler täckta med rödaktig stapel. Självklart, tack vare denna philodendron, heter celiacen.

Broschyrer av Philodendron LeafLämnar som alla philodendron, först i ett stycke, tre, och sedan fem lober i längd kan bli upp till 30 cm. Aerial rötter hjälper anläggningen att klättra upp branta ytor och hålla fast vid något lämpligt stöd.

Philodendron castus (P. guttiferum)

Filodendron CapilliformDenna sydamerikanska typ av filodendron beskrivs och studerades under första hälften av seklet innan sist. Liksom många av det, kan Philodendron Kaplenosny bosätta sig både på marken och på grenarna, och i landet är denna liana nästan dubbelt så liten och blygsam som den liknande epifyten.

Related  Särskilda egenskaper vid odling av clematis i Sibirien: plantering och vård, fotosorter

De långsträckta, spetsiga bladen på marken överstiger inte en längd av 15 cm, men växer vertikalt till 20-30 cm i längd.

Philodendron elegant (P. elegans)

Philodendron den graciösaNär man tittar på philodendronen kan en elegant oerfaren blomsterhandlare förvirra växten med ett monster eller Philodendron Cello. Men med en allmän likhet har dessa kulturer många skillnader. 40-70 centimetriska blad av Philodendron-delikat är skickligt fördelade längs varje ven i smala, linjära lobar.

Philodendron-ivy (P. hederaceum)

Philodendron ivy eller klättringEn av de mest småbladiga, miniatyr och populära i blomstrande arter av philodendron kan anses vara den mest polysemantiska. Philodendron murgröna vid olika tider, och ibland kallas i dag philodendronklättring, philodendron glänsande, klamrande eller spetsig. Ett så stort antal namn kan inte “skryta” av någon annan art. Men växten håller inte mänsklig kärlek!

Philodendron klättring sorter BrasilienLiana med bredformade spetsiga löv, sittande på långa flexibla petioles – en favorit rumskultur. Enligt populariteten argumenterar växten med en liknande scindapsus.

Philodendron briljant citronkalkI naturen finns det exemplar med slätt mörkt grönt lövverk, som helt står emot djup skugga. I dag finns det för sorter av inomhusblomsterodling sorters sorter inte bara med citron och vita fläckar i marmorfärg. En mängd filodendron som lyser med helt gula löv visas.

Philodendron lobular (P. laciniatum)

filodendron lobedBland växterna med pinnatblad löser philodendronen, som växer som en ampelisk art eller en klättringsliana, alltid med ökad uppmärksamhet. Ljus ornamentation av växten – skuren i ojämna delar av pittoreska löv upp till 40 cm långa.

Philodendron inom inomhusblomsterbruk – video