Olika typer av dracene hemmaDracaena växer hemma till 15 år. I detta fall växer den vintergröna växten uppåt, och den nedre delen av stammen är bar. Broschyrer, efter att ha uppfyllt puttiden lite mer än ett år, torkas gradvis ut och lämnar en karm på stammen. Hur man trimmer en dracaena för att få sidoskott? Växten gör att du kan skapa nya former genom att förkorta skotten.

Principer för bildandet av dracaena busken

Bildandet av kronan av dracaenaI blomstermarknaden säljer de vanligtvis dracaena med färdiga förgreningar. I början, när man odlar en ung växt, bildas en buske av den i växthusförhållandena. Den kan bestå av två eller tre grenar. Är det möjligt att trimma dracaena i framtiden? För att bilda separat kan varje gren vara självständigt och ta emot ett pittoresk palmer. Alla operationer utförs endast på en hälsosam växt.

Klipptid

Dracaena-stammen är en struktur där sovande knoppar längs hela längden är anordnade i en spiral. Det här gör det möjligt att få groddar, rudiment av nya grenar, att fås på en snitt som är gjord i någon del av bagaget.

Utseendet av nya grenarPlanned trimming pratseny gör i den aktiva perioden av tillväxt, när det bästa sapflödet. Det finns fall där det krävs brådskande bildning av en buske. Till exempel var en del av stammen avbruten. Sedan bör förkortningen utföras enligt reglerna, nedanför skrotningsplatsen. Varje beskärning kan endast vara effektiv på en hälsosam växt.

Hur man sänker dracaena ordentligt i hemmet

Trimmar toppen av dracaenaFörkorta centralstammen, du måste överväga flera punkter:

  • toppen med gröna löv bör ligga i en zon med bekväm belysning, därför beräknas höjden på en bagage på framtida tillväxt av grenar och löv.
  • för utseendet av nya skott kommer det att vara nödvändigt att ge de nödvändiga förutsättningarna för spiring av nya skott från sovande knoppar;
  • Alla operationer för formulering av rätt snitt, dess tätning utförs under sterila betingelser.

Du kan använda för att klippa en växt som har 30 cm från marken till den plats där de övre löven är fastsatta.

Skär någon del av den lummiga eller nakna stammen. Den avlägsna webbplatsen kan vara rotad, efter att ha fått en ytterligare kopia av dracaena. Skärande dracaena för förgrening som en operation utförs med en skarp kniv utan att klämma vävnaderna.

Related  Fördelen och skadan av svart rädisa

Den drakade delen av dracaena används för växtförökningEfter att den övre delen av växten har blivit avskuren kan den användas för att rotera toppen, eller skär i 7-10 cm chibouks, som var och en kan ge en ny växt. Kravet på att skära bara med en skarp kniv och smidiga skär är ett måste.

Om stammen i det snittiga läget är lövigt, måste bladet avlägsnas med 10-15 cm, genom att lyfta bagaget. Skärplatsen är stängd med en trädgård eller smält paraffin, så att det inre skiktet inte avdunstar fukten, torkar inte ut. På skäret måste vara början på nya grenar. De kan vara från två till fem. Men inte alla rudiments kommer att växa. Antalet nya formationer beror på de förhållanden där spiring äger rum.

Samtidig utveckling av alla nya skott på grund av enhetlig belysning uppnås. Dracaena måste vändas vid spiring och efterföljande vård.

Villkor för spiring:

  • stjälkbehandling med vatten med tillsats av en tillväxtpromotor, t ex Epin;
  • skapa en fuktig moskudde runt kambiumets öppna skära, paraffindelen måste vara öppen;
  • en polyetenpåse är tätt fastsatt på toppen, vilket ger en konstant fuktighet på 75% inuti;
  • i ljuset vid en temperatur av 22-25 grader växer växten i en månad.

Röda dracaena i sphagnummosDet är viktigt vid denna tidpunkt att inte öppna skärplatsen, ta inte bort förpackningen, ändra inte spridningsförhållandena. Samtidigt kräver resten av bladen vattning, bör stammen också fuktas. Vattning görs endast på botten upp, dränering av resterna av vatten, som inte absorberas i jordens kull. Det är viktigt att spiring utförs i ljuset.

Så snart växten ger rudiment på klippplatsen är den redo att fortsätta utveckla utan ytterligare skydd.

Related  Fördelar och skador från användningen av gröna bönor

Njurknoppar vaknar efter beskärningEventuellt av alla njurar som utvecklas kommer nya kvistar att utvecklas. Vissa har inte tillräckligt med mat, och de kommer att torka upp. Men skörda växten så kan du upprepade gånger uppdatera den och ge den en ny form.

Om växten har en naken stam, är den helt placerad i påsen efter riklig vattning. Paketet tar inte bort före spridningen, för att inte störa mikroklimatet. Växten hälls genom en pall.

När du bildar dracaena kan fransade plantor gå över stammen någonstans. Då kommer palmen att bli flera nivåer.

Är prancin beskärning utsatt hemma

Vackert formad DrakeVäxten ser välskötta om den regelbundet skärs och formas. Därför är beskärning en av de obligatoriska dracenomsorgen. Det händer, växten producerar deformerade skott, de borde tas bort. Sedan, istället för dem, kommer växten att släppa nya skott, mer löv erhålls, växten förvärvar nya former.

Eventuella platser med skadedjur och sjukdomar ska omedelbart rengöras för att förhindra infektion av hela växten. Denna operation kallas sanitetsbeskärning.

Video om resultatet av att skära dracaena