En vacker inredning av anthuriums kommer att bli om de blommarI Sydamerika skämt, säger de, lägger man ett anturium på marken, och då är växten själv, om nödvändigt, begravd i marken, klättrar upp ett träd och blommar. I subtroperna och troperna, där allting är nödvändigt för tillväxt, och klimatet bara gynnar, är det inte svårt att få ljusa blomställningar.

Men vad händer om blommans bostadsort är en fönsterbrädan i en stadslägenhet, och ett rum anthurium vill inte blomma på något sätt?

Under skuggan av de tropiska skogarna i Colombia och Ecuador kommer anthurier att blomma under hela året utan ansträngning. Därför måste blomsterhandlaren, som bestämde sig hemma för att få samma spektakulära och långa blomning, försöka skapa ett husdjur som liknar en dimmig högbergskog.

Varför blommar inte anthurium?

Om du bryter mot reglerna för att lämna anthuriumknopparna, kan du inte väntaFörst och främst är det nödvändigt att utvärdera villkoren för anläggningen. Ibland blommar en anthurium inte på grund av övervakning eller misstag som blomisten gör. Och medan de inte kan lösas, är det inte värt att vänta på utseende av anthuriumknopparna.

Obehag, som kan påverka kulturen så att den vägrar blomning, är förknippad med olika aspekter av innehållet. Dessa är:

  • otillräcklig eller överdriven ljus, brinnande anläggningsbelysning;
  • låg lufttemperatur vid tidpunkten för anthuriumknopparnas utseende;
  • långvarig vattentäppning av marken;
  • otillräcklig vattning, vilket leder till rodtorkning, viskning av den gröna delen och näringsbristerna;
  • överdriven torrhet i luften
  • överskott eller brist på näringsämnen i substratet.

Glöm inte att inomhusanturiumet sällan bildar blomställningar, om han felaktigt valt för stor kruka.

Trots allt, medan rotsystemet inte fullt ut upptar hela substratvolymen på grund av växten, är utvecklingen av ovanstående del upphängd.

InredningInte det bästa sättet på blomningens gång påverkar uppehållet på buskens bush med redan blekande blomställningar. Sådana cobs tar bort från växten de krafter som är nödvändiga för tillväxt och öppnande av nya knoppar i anturium.

Hur man gör anthuriumblomningen?

För riklig blomning behöver du bra belysningAtt fråga frågan om att anthuriet inte har peduner, måste floriculturalisten först uppmärksamma belysningsnivån på platsen där potten står. Ljusets dag och dess intensitet har ett avgörande inflytande på blomningen.

Eftersom bildandet och utplaceringen av knoppar i anthurium inträffar på våren, när ljusdagen bara börjar förlänga, saknar anläggningen ibland ljus. Detta uttrycks i sträckningen av bladenes sticklingar och en blekare färg än vanligt. I så fall kan potten överföras till en lättare tröskel eller använda speciella lampor för belysning.

För inomhusanturium är det extremt viktigt att planteras i lämplig mark. Planterna lider ofta av ett alltför tätt substrat, vilket inte tillåter luft och fukt att tränga jämnt till rötterna, ackumulera fukt och orsaka multiplikation av alla slags patogena mikroorganismer.

En bra jordblandning - en av garantierna för blommande anthuriumSom ett resultat av analfabet urval av jordblandningen torkar växten antingen sig eller är regelbundet vattenloggad. Under förhållandena i en dimmig regnskog, så namngiven på grund av de frekventa regnen som skapar i luften en disliknande dis, är anthurierna i fuktig luft och jord. Men på grund av substratets höga porositet lider plantans rotsystem inte, och omvänt utvecklas aktivt. Anthurium, utan upphörande, blommar. En liknande blandning kan göras hemma, blandning:

  • 2 delar humus;
  • 2 delar torv;
  • 1 del perlit
  • 4 delar av den färdiga jorden för en orkidé.

Om det inte finns något substrat för orkidéer till hands, kan det ersättas i samma volym med ett hackat träkol ångat med skivad bark av barrträd och små grus. En sådan jordblandning bör ha en surhetsnivå på 6,5 till 7,0 enheter.

Anthurium behöver ofta vattnas utan stillastående vatten i pottenAtt plantera ett inomhus anturium i ett sådant substrat kommer att ge plantan den nödvändiga näringen och tillåter inte rötterna att uppleva ett underskott av luft och fukt. De kommer inte att pressas och lätt lindas runt hela jorden i potten.

Anthurium behöver ofta bevattning, där dess rötter skulle absorbera hela volymen av fukt som har gått in i potten.

Hemma har växter nästan konstant nederbörd i 6-9 månader, så den torkade blomman kommer aldrig att blomma. För anthuriumens komfort hålls jorden fuktig men inte fuktig. Och behovet av att vattna signalerar substratets torkningsskikt.

Regelbundna införande av gödningsmedel hjälper till att stödja blomningen av anthuriums hemmaOm jorden för inomhus anthurium behövs måttligt fuktig, är den bästa fuktigheten nära 100%. Tyvärr är det osannolikt att det skapas ett dimmigt rum anthurium under villkoren för en lägenhet, men det är ytterst viktigt att använda alla tillgängliga metoder för att bekämpa överdriven torrhet i luften.

Därför bevattnar växterna från en förstoftare, hushållsfuktare och andra improviserade medel används. Effektiv är en vanlig pall, fylld med grus för dränering och översvämmade med vatten. Fyll en grundpanna med grov grus. Om du lägger en kruka med ett rumsanturium på grusskiktets yta, ska det inte komma i kontakt med fukt, men för växten blir existensen bekvämare.

Ibland glömmer älskare av inomhusväxter, som flitigt tänder och transplanterar sina husdjur, helt och hållet en sådan nödvändig åtgärd som befruktningen av husplantningar.

När den inre anthuriet inte blommar, är en av anledningarna till detta en brist på näringsämnen. En lös, som består av ganska stora fragment av mark för anthurium, kan inte alltid ge alla de element som är viktiga för växtens tillväxt, utveckling och blomning. Därför, under den aktiva växtperioden, från vår till höst, måste anläggningen matas.

Anthurium glädjer en vårdande trädgårdsmästare med sitt utseende och blommandeFör detta är komplexa kompositioner för blommande växter lätt att använda, men man måste komma ihåg att ett överskott av kväve kan orsaka ökad tillväxt av lövverk. Men överfödda anthurium kommer sluta att blomma. Och ibland får ett överskott av gödningsmedel substratet att bli surt och utvecklas på unga rotrötter.

Det bästa sättet att stimulera utseende av knoppar i anthurium är att mata den med en komposition med högt innehåll av fosfor, ett element av det viktigaste vid blomningstrinnet och bildandet av äggstockar. Idag brukar blommodlare i allt högre grad använda granulerade gödselmedel under en lång period av aktivitet. Sådana medel kan göras var tredje månad och etiketten ska indikera att gödningen är avsedd för blommande grödor.

Köpt Anthurium upphörde att blomstra

Den drabbade växten kan läktas och återigen blomstraNybörjare av tropiska växter konfronteras ofta med det faktum att anthuriet, som nyligen köptes och förvånad av det stora antalet blomstar, har upphört att blomma. Samtidigt finns det inget nytt löv på den gröna eleven. Hur man hjälper växten, förbättrar och gör anthuriumblomningen igen?

Först och främst är det nödvändigt att transplantera detta prov och få styrka. Från industrianläggningar till räknare kommer de flesta krukväxter i transportkrukor och en liten mängd torvjord, rikligt smakad med gödselmedel och kemikalier. Dessa medel, vars lager är utformad för ett par månader, gör den inomhus anthuriumblomningen. Men varken rötterna eller den ovanliggande delen, som också levererar mat, utvecklas. Om du inte vidtar brådskande åtgärder är växten utarmad och dör ofta.

Efter en transplantation behöver husdjur flera månader för att stärka och bygga upp rotmassan. Om du upprätthåller ordentliga förhållanden, så kommer det att vara efterlängtade peduncles på våren i anthurium.

Ibland kan blommodlarna inte vänta på blommande unga växter, tidigare inte nöjda ägare med ljusa blomställningar. Att provocera ett sådant rum anthurium för att bilda knoppar, kan du använda metoderna som används i växthus.

Efter vintern vilar blomman igen mycket blommestammarI slutet av hösten eller på vintern är anthurium placerat i ett rum med en temperatur på 16-20 ° C. I ett sådant rum bör det vara lätt, och om nödvändigt kan du inte ge upp konstgjord belysning. Vattnet växten behöver regelbundet, men inte lika rikligt som under sommarmånaderna, då luften är märkbart varmare. Primeren ska vara våt, men i inget fall våt.

Efter 1,5-2 månader, när kronan fylls på med nya skott, överförs anthuriet till värme och vattningen ökar. Den optimala temperaturen för denna period är 22-24 ° C. Anthurium, som inte blommar förut, kommer nödvändigtvis att släppa den första blommans spik. Och efterföljande blomning, om du inte glömmer om ordentlig vård och komfort för anthurium, kommer att ta cirka sex eller åtta veckor.

Hur man vatten anthurium – video