En av de typer av alocasia hemmaSläktet Alocasia kombinerar och små växter, en höjd av högst 15 cm och jättar under tre meter i höjd. I detta fall är arten av alocacia med lövverk, som liknar afrikanska masker eller spjutspetsar, i de flesta små växter som kan dekorera hemmamölsättningen hos en amatörblomsterhandlare. Men de sorter som har fått smeknamnet “elefant öron” kommer inte alltid att kunna passa in i en stadslägenhet.

I rymliga rum på landet hus, stugor älskare av alokationer kan placera både stora och små exemplar.

Alocasia odora

Alocasia odoraEn av de mest populära och intressanta arterna är skildringen av luktens alocaci avbildad i bilden. Växterna har hjärtformade, läderiga blad och tjocka stammar. Plattor med en meterlängd hålls på saftiga upprättstående petioler. Liksom andra arter föredrar växter att bosätta sig i fuktiga subtropics och tropiker.

En riktigt stor, som på bilden, Alokaziya doftande kan hittas i regnskogarna i östra och sydöstra Asien, till exempel i tropiska områden i Japan och Kina, i delstaten Assam, Bangladesh och Borneo.

Stor alocasia doftandeAlocasia odora är känd som “nattlilja”. Detta smeknamn på plantan och dess officiella namn framkom tack vare de framväxande doftande, krämiga blomställningarna. Öra av denna art Alokaziya ljusrosa eller gulaktigt-kräm och hylle 20 centimeter längd på en silver eller blåaktig-grön nyans.

Cob av alocacia doftandeHöjden av vuxenalocacia kan nå 3,65 meter, och de lyxiga bladen av lokalbefolkningen används som fläkt eller paraplyer under regnsäsongens säsong. I norra Vietnam går luktens blötdjur av läckage till beredningen av folkmedicinska läkemedel mot hosta, feber och allvarliga smärtor.

Växten är oätlig på grund av det höga innehållet i grönarna och den underjordiska delen av kalciumoxalat. Och i Japan utfärdat det lokala hälsovårdsministeriet ett dekret som förbjuder konsumtionen av alocaci i mat. Detta beror på likheten hos arten odora med ätbara växter Colocasia Gigantea och Colocasia esculenta.

Alocasia gageana

Alocasia gageanaDe arter av alocasia som presenteras i bilden liknar den redan beskrivna växten, men den är mycket lägre än de doftande växternas alocasia. De arter som har fallit in i Amerika och andra länder från Malaysia, växer bara upp till 1,5 meter. Bladen av denna art är ljusgröna, med vågiga kanter och spetsiga spetsar. På bladbladet av 50 cm långa är deprimerade streck väl utmärkta. Växten är termofil och kräver jordens sammansättning och fuktens överflöd.

Related  Är det sant att akonit Dzhungar botar cancer?

Alocasia Calidora

Alocasia CalidoraPå grund av den urvalsarbete Leary Ann Gardner odlare fick hybrid Alokaziya Calidora, tryckt av korsa Alokaziya doftande och Alokaziya gageana.

Denna växt producerar stora vertikalt arrangerade löv på de stabila bladen, som kan växa upp till en meter längd. Calydorens alocasiaplattor, som i bilden, är tjocka nog, med en rundad övre kant och en elegant skarp spets. I ett varmt tropiskt klimat når växterna 160-220 cm i höjd.

Hybrid Alocasia odora och Alocasia reginula

Hybrid Alocasia odora och Alocasia reginulaDen blommiga eller bruna baksidan av bladplattan har också en interspecifik hybrid erhållen från korsningen av alocasia odora och alocasia reginula. Anläggningen i utseende verkade vara närmare alocacia doftande, men mycket mindre i storlek. På den mer täta än i lukten är bladen av denna art av alocasia tydligt synliga i karaktäristiken för Regilin-textur och strängarna som lämnar ljusåren.

Alocasia wentii

Alocasia wentiiAvbildad på bilden, kan alocasia-ventilen, men liknar de beskrivna arterna, inte jämföras med dem varken i höjd eller i bladens storlek. Denna fleråriga växt överstiger sällan 120 centimeter. Den har stora hjärtformade, avlånga blad av grått grön nyans med en märkbar silverreflektion och en lila baksida.

Alocasia brancifolia

Alocasia brancifoliaEn silverskugga av löv är inneboende i många typer av alocaci. Inte ett undantag och växten som presenteras på bilden. Dessutom når den alocasia branhifolia, som når en meterhöjd, varierade, grönaktiga eller bruna stammar och ovanliga för representanter för alocacia-arterna lobade löv. Bladplattor är djupt indragna, spetsiga, släta. växter blommar, som bildar vita-rosa blomställningar dolda av större gröna slöjor.

Alocasia portei

Alocasia porteiÄnnu mer intressant lövverk från en av de största representanterna för arten – alocacia Potrei. En kraftfull växt, med en höjd av 2 till 6 meter, är nästan lignified i underdelen, och dess robusta stam kan vara upp till 40 cm i diameter.

Related  Kalanchoe blommar – den bästa dekorationen av en fönsterbrädan

Alocasia Sheet PotreiLängden av kraftig mörkgrön med strejk av petioles är en och en halv meter. Plåtar kan också växa upp till en meter och en halv lång, och de är pinnate, djupt skärmade och lämna ett intryck av leathery. Bladets kanter är vågiga, vilket bara ökar dekorativiteten till denna ovanliga typ av alocasia.

På vuxna exemplar, upp till 6-8 stora, upp till 30 cm långa, kan blomställningar räknas. Denna typ av alocasia, som i bilden, tycker om att bosätta sig i täta tjocktar, där den omgivande vegetationen ger den en skugga och hjälper till att upprätthålla markfuktigheten.

Alocasia Portodora

Alocasia PortodoraErhållen i mitten av studien av aroid hybrid alocasia odora och alocasia portei kallades alocasia portodora. Kraftfulla växter av de uppfödda arterna av många älskare av alokationer erkänns som mer intressanta än den berömda alocasia macrorrhizos eller grov rot.

Gigantiska löv hålls på vertikala bruna eller lila snurre petioler. Formen på bladplattan ligger nära lövverket av luktens alocaci, men från ponthea har den vackra vågiga kantade kanter.

Växter har en god tillväxt. Redan under det första året, om förhållandena tillåter växer den till 1,5 meter. Och då kan det enkelt passera baren 2,5 meter. För att göra detta kräver denna typ av alocasia hög luftfuktighet i luften och jorden, riklig mat och värme.

Alocasia macrorrhiza

Alocasia macrorrhizaDenna typ Alokaziya, som tillhör familjen Araceae, naturligtvis, var en av de första upptäckt och beskrivs av forskare. Att leva i djungeln i Indien och andra sydasiatiska länder är stora, upp till 5 meter i höjd, växterna i olika regioner kallas Alokaziya indiska, som på bilden, berg, krupnokornevischnoy eller terapeutisk. Det officiellt erkända namnet på arten är alocasia macrorrhiza.

Dess tjocka, saftiga skott växer till en längd av 120 cm, löv av alocacia grovrot oval-fusiform, tät. Längdplattans längd är 50-80 cm, ytan är jämn, jämnt grön.

Related  Foto av den terapeutiska Kalanchoe och rekommendationer för dess användning

Alocasia indiskaNär Alokaziya indiska, som på bilden, kommer att blomma ut ur barmen verkar stark, upprätt stjälkar, ca 30 cm långa. Längden på gulgröna perianth når 18-25 cm, ljus grädde blom lite kortare slöja. Ripening bär är större än andra typer av alocacia. En separat scarlet frukt som innehåller ljust bruna frön, i diameter når 10 mm.

Tubers alocasia curativeI lokala populationer ätas rhizomer, knölar och underdelar av alocacia montana. För detta slipas den rensade massan och stekas för att neutralisera den skarpa smaken som förmedlas av kalciumoxalat. I den gröna formen av gröna äter husdjur och apor, vilket var orsaken till utseendet av ett annat namn på växten – ett apa träd.

Alocasia-medicinska knölar, på bilden, anses vara ett botemedel mot många sjukdomar och används i kinesisk, indisk och vietnamesisk folkmedicin.

Förutom växter med jämnt grönt lövverk, kan man idag se bilder av alokationer med ovanliga blommiga blad, där gröna områden växlar med vitt eller gult. Algeriet av storrot Variegata är mest uppskattat och har, som i bilden, spektakulärt lövverk och relativt små storlekar.

Aloccasia storrot VariegataPå bilden Alokaziya macrorrhiza kvalitet svart stam utvinns ur ett antal relaterade växter mörkt lila eller bruna stammar och bladskaft av bladen, och det var anledningen till namnet på sorten.

Alocasia makrorrhiza sorter av svart stamDen maximala storleken på den grova grova alocacien av denna sort är 2,5 meter, vilket gör det möjligt att odla kulturen i stora behållare. Växtens löv är gröna, stora och når en längd av 90 cm.

Alocasia är en storrot av plumbea eller metallicaAlocasia är en grovkornig sort av plumbea, eller metallica, som infekterar täta blad med ett tydligt metallutflöde. En silverskugga finns också på baksidan av bladplattorna. Körsbären är brun eller lila i denna sort. Höjden på en vuxenväxt överstiger inte 2 meter, och vilda exemplar har haft tur att se forskare i den tropiska jungeln på ön Java.

Alocasia från familjen aroids – video