äppelcidervinäger för hårvårdVinäger från äpplen bevarar alla användbara ämnen och egenskaper hos färska, mogna frukter. Inte överraskande är äppelcidervinäger för hår ett tidstestat botemedel för att bli av med mjäll, överdriven fett och smitta av strängar.

Mättad med organiska syror, mineralföreningar och vitaminer vätska:

 • delar aktivt sitt hår med dessa rikedomar;
 • normaliserar lipidbalansen;
 • perfekt mjuknar, mjukar och uppdaterar håret.

En hög koncentration av aktiva komponenter kan vara farligt. Den hänsynslösa användningen av ättika hotar brännskador, torrhet och sprött hår, ännu mer irritation av hårets hårbotten.

När effektiviteten av äppelcidervinäger för hår kommer att vara maximal? Hur man använder folkmedicin med fördel och utan att håret och känslig hud skadas under det?

Fördelar med äppelcidervinäger för mjäll

äppeläger mot mjällUtseendet på mjäll i hårbotten förstör inte utseendet, det gör det osjämt, inte välskämt, men också åtföljt av klåda och kamning blir orsaken:

 • utveckling av sekundära infektioner
 • utseende av en tät skorpa på huden;
 • försvagning och jämn håravfall.

Därför är det så viktigt att klara av mjäll i början. Detta kommer att hjälpa det naturliga äppelbetet, som har en aktiv torkning, desinfektionseffekt.

Resultat av applicering av äppelcidervinägerFör behandling av mjäll äpple bita kan använda flera sätt, till exempel, sköljning med mjukt vatten och surgöres med tillägg av inhemska mask näringsämnen som behövs av huden och lockar vitaminer och lugnande ingredienser klåda.

Eftersom vård krävs redan irriterad eller till och med skadad hud, bör ättika med tecken på seborré aldrig appliceras utspädd!

Skölj håret med äppelcidervinäger

sköljmedelAtt skölja håret med äppelcidervinäger, det är halvt utspätt med rent vatten, bekvämt för temperaturens hud. För att mildra håret, lindra känslan av förstyvad hud, kliar, torrhet, hemreparat lägger till oljan av lavendel, mynta eller apelsin. Bara några droppar per glas räcker för att få strängarna inte bara att få det nödvändiga stödet utan också att skina.

Related  Terapeutiska egenskaper och principer för applicering av vodka-tinktur på valnöt septum

En behagligt varm komposition appliceras på vått hår efter att ha torkat huvudet och behöver inte spolas:

 1. Istället för vatten som grund för sköljning kan du ta en ny avkok av kamomill eller ringblomma. Detta kommer att förbättra den antiinflammatoriska effekten.
 2. Inkluderingen av en avkok av humlekottar kommer att ge en gulfärgad nyans till håret och göra de svagaste strängarna lysa ljust i solen.
 3. För att ta hand om torrt hår blandas ett äpplebit i en mängd 2-3 skedar med ett glas njurbuljong, rik på vitaminer och bidrar till att fuktar hårbotten.

Om strängarna är torra, är det användbart att minska koncentrationen av lösningen, öka vatteninnehållet, grönsaksinfusioner och buljonger.

före och efter applicering av äppelcidervinägerSköljning med äppelcidervinäger för hår som är utsatt för snabb förlust av volymen och mycket fetthalt kommer att hjälpa till:

 • behåll krökets färskhet längre;
 • att stödja deras attraktivitet
 • förenkla installationen.

Naughty, skadad av färgning eller varm styling krullor med hjälp av äppelcidervinäger och sköljning hår på grundval kan återigen göras mjuk, elastisk och glänsande. Utjämning av den bioaktiva kompositionen i hårskiktet hjälper lång tid att bibehålla färgens ljusstyrka och skyddar mot brittleness.

Masker för hår med äppelcidervinäger

äppelcidervinäger i hårmaskenHem hår masker är populära på grund av tillgänglighet och effektivitet. För att behålla hårets skönhet och hälsa kan du använda vegetabiliska och eteriska oljor, mejeriprodukter och honung, frukter, grönsaker, örter och kryddor. Äppelhåriga äppeläger och masker är baserade på stor nytta.

Denna naturprodukt kombineras perfekt med en mängd olika komponenter, som väljs ut beroende på hårtyperna och problemet löses. För torr, benägen att brittleness och tangling, håret i masken, förutom ett par skedar vinäger, kan du inkludera:

 • rå äggula
 • lite gräddfil eller yoghurt;
 • olivolja eller solrosolja;
 • bihoney.

Related  Vi använder för oss själva de medicinska egenskaperna hos hästkastan

Oljigt hår behöver en annan uppsättning som hjälper till att normalisera utsöndringen av huden, gör håret mer frodig och fräsch. I detta fall tar 2 skedar äppelcidervinäger för hår:

 • skalade och mashed till en äpplepuré;
 • mjölkvassle eller lågfettig kefir;
 • buljongbuljong, ekbark eller hundrosa;
 • vispad äggvita.

Komponenter kan valfritt varieras genom att införa nya produkter eller genom att ändra proportionerna. På hår hålls sådana terapeutiska masker i 20-40 minuter och tvättas sedan av med varmt rinnande vatten.

Video om sköljning med äppelcidervinäger