lisiceKada dođe zima i ima puno snijega, elegantne dame i gospodo nose sjajne stvari od lisica. Za mnoge, ostaje tajnovitost kako se odijevati lisice u kući kako bi učinile takve sitne stvari. Neki lovci također postavljaju slična pitanja, jer lisica često postaje trofej nakon izlaska u šumu.

lov lovacaZanimljivo je da se u Knjizi knjiga kaže da je Stvoritelj Svemira bio prvi koji je koristio kožu životinja za odjeću. Kad su prvi ljudi sagriješili, pokazao im je najveću milost i davao “dugu kožnu odjeću”. Iz toga slijedi da se najkvalitetnija odjeća može dobiti samo od kože ili krzna životinja.

kaput s lisicamaU našem vremenu sasvim je moguće stvoriti remek djela vlastitim rukama, ako znate pravilno izraditi lisice kože kod kuće. Nije ni čudo što kažu da je znanje velika sila. Uostalom, od krzna lisica može napraviti luksuzni kaput, ovratnik, šešir ili šal. A ako je kuća pohlepan lovac, praktički besplatno možete dobiti takve stvari. Glavna stvar je biti spremna raditi malo.

Priprema kože za postupak odijevanja

priprema kože za odijevanjeDa bi krzneni proizvod izgledao šik, važno je da je koža svježe pripremljena. Stoga, za profesionalnog lovca to nije problem. Kada je zvijer već uhvaćena i uklonjena koža, mora se temeljito očistiti od prljavštine. Vrlo često, ući u zamku ili pobjeći od lovaca, lisica može biti jako prljava. Pored krvnih mrlja na krznu, puno trnja od čičaka i prljavštine se pažljivo uklanja iz kožea.

Stručnjaci ne preporučuju čišćenje krzna iz kovčega metalnim četkom. Nije poželjno i izrezati oštećena područja. Krzno se mora očuvati u svom prirodnom obliku, bez ikakve štete.

Prije no što se kod kuće počnete odijevati lisice, mora se oprati. U tu svrhu se uzima toplom vodom, doda se deterdžentni prašak ili tekući deterdžent. Zatim pažljivo upijte kožu u otopinu i lagano ga isperite. Neki inovatori koriste perilicu za čišćenje lisica. No, u ovom slučaju poželjno je postaviti nježan način rada.

Related  Što trebate znati o košuljicama za tkanje iz vrba: materijala, tehnologije, procesa proizvodnje

Osnovne operacije za proizvodnju kože lica

lisica kožeNakon što je krzno uklonjena krv, trnje i prljavština, počinju proizvoditi lisne kože kod kuće. Da biste to učinili, izvršite sljedeće radnje:

 • pažljivo namakanje;
 • fleshing;
 • pikilevanie;
 • sunčanja.

Svaka od tih operacija treba biti strogo provedena prema pravilima. Kao rezultat toga, odijevanje za lisicu će biti uspješno i luksuzne odjeće za krzno će se pojaviti u kući.

Pažljivo namakanje

natapanje lisica kožePostupak potapanja kože provodi se kako bi se postigla potpuna odmašćivanje. Za to je potrebno uzeti sljedeće komponente:

 • čista voda;
 • ocat, poželjno 90%;
 • obična kuhinjska sol;
 • furatsilin;
 • deterdžent za pranje posuđa;
 • prikladan kapacitet.

Da bi se domaći kosti postali kvalitativno, namakanje bi trebalo biti učinjeno u velikom spremniku. Može biti volumetrijski bazen, stara posuda ili spremnik. U njemu pripremite poseban rješenje. Po 1 litre vode zahtijeva:

 • 1 žlica soli;
 • 1 čajna žličica deterdženta;
 • 0,5 žlica octa;
 • 2 tablete furacilina.

U gotovoj otopini, kože se stave prije punog uranjanja. Tijekom prva dva sata moraju se okretati štapom s tupim krajem. Postupak se ponavlja svakih četvrt sata. Nakon toga, interval miješanja kože raste do 1 puta u 3 sata. Proces namakanja traje oko 12 sati.

Kada se sol doda u tekućinu, potrebno je čekati da se potpuno otapa. U ovom slučaju, voda ne bi smjela biti iznad 25 stupnjeva.

visokokvalitetne lisiceDa biste odredili razinu raspoloživosti materijala, obratite pozornost na glavu i šape na koži. Oni bi trebali biti mekani na dodir, kao da su živi ili su samo odvedeni iz životinje. Inače se otopina isušuje, priprema se svježa i operacija se ponovi. Kada se postigne cilj, koža se mora ponovno oprati da bi se očistila od mrtvih parazita i pripremila za sljedeću fazu.

Related  Tehnologija i pravila za preradu kože i krznenih krzna

Mezdrenie – važan proces pročišćavanja

postupak uklanjanjaNakon temeljitog čišćenja na koži ostaje potkožno masno tkivo i meso. To također uključuje proces skinning.

Budući da svaka životinja ima svoju debljinu kože, poželjno je provesti proces spajanja s nejasnim pokretima. Bolje je upotrijebiti tupo nož da ne probije kožu.

radni profesionalciKod kuće, koža se izvodi na zaobljenoj ploči, istezujući kožu na njemu. Ako nema prikladne ploče, možete izvesti postupak stavljanjem kože na koljena.

Proces fleshinga počinje uklanjanjem filma, masti i mesa sa stražnje strane kože. Bolje je to učiniti tupim nožem s nagibom od 45 stupnjeva u smjeru od repa do glave. Dakle, postoji više šanse da ne oštetimo dragocjenu krznu.

Pikilevanie

rješenje za branjeNijedna odijevanja za lisicu ne može biti bez pijucica. Uostalom, nakon ove operacije, koža postaje fleksibilna i mekana, što znači da je prilično savitljiva za krznene proizvode.

Da biste obavili ronjenje kod kuće, pripremite rješenje:

 • 2 litre vode na sobnoj temperaturi;
 • 100 grama octa;
 • 2 žlice sol kamena.

Svi sastojci su pomiješani i tamo stavili kože. Drže ih u njemu oko jednog dana, nakon čega provjeravaju stupanj spremnosti. Ako se lako izvadite nekoliko dlaka s donjeg trbuha, onda je koža spremna. Drugi način za provjeru – ako se pri sklapanju kože u nekoliko slojeva pojavljuje utisak – materijal je spreman.

štavljenje

štavljenjePrije operacije, priprema se otopina tanina. Da bi se to učinilo, kore vrbe stavlja se u ogromnu posudu i napuni vodom. Smjesa se kuha 40 minuta, nakon čega se tekućina isušuje. Dodana joj je sol – 1 žlica za stol za 1 litru izlučivanja. Kada se otopina ohladi, kože se spuste 24 sata. Na kraju procesa, krzno treba biti sušeno.

Posljednja faza je kvalitativno sušenje

sušenja kožeKako bi lijepe krzno napravili od kože, važno je dobro sušiti. Kod kuće to nije tako lako, ali to je vrijedno. Da biste to učinili, preuzmite poseban uređaj koji se proteže od sirovine. Povremeno se mora ukloniti i ispružiti u drugom smjeru. Kada se koža posvijetli i postaje gotovo bijela, ostaje suha. Nakon toga, materijal se brusi s brusnim papirom i temeljito oživljava.

Related  Kako naučiti kako spaliti drvo

pokrivač kožacaPokazano na video kostima lisica kože kod kuće, pomoći će napraviti proces pravo. Kao rezultat, dobit ćete izvrsno prazno za šarm zimsku haljinu. I prekrasna crvena lisica će zagrijati svoje obožavatelje u hladnoj sezoni.