Växande jordärtskockaHög, synlig från fjärran planta av jordärtskocka är svår att inte märka i förortsområdet. Inte bara att knölarna i denna kultur inte är sämre än potatis genom deras näringsegenskaper, har användningen av jordärtskocka och skada från obehagligt användande av produkten länge varit väl studerade.

Den inhemska amerikanska arten odlades för några tusen år sedan av stammar av lokalbefolkningen. Jerusalem kronärtskocka gav den nödvändiga maten, en stark fiber för mattor och kläder. Idag bevaras växtens värde. Juicy, sötnos, stärkelseformiga knölar som väger från 20 till 100 gram lagras perfekt och kan fungera som en fullvärdig livsmedelsprodukt från hösten och fram till nästa skörd.

De användbara egenskaperna hos jordärtskocka är inte begränsade till möjligheten att laga utsökta kulinariska specialiteter. En av de främsta fördelarna med kulturen är den otroliga helande kraften hos knölar.

Sammansättning och användbara egenskaper av jordärtskocka

Färska knölar - en källa till askorbinsyra, vitaminer B1, B2, B6, A och PPOm det i århundraden var möjligt att bara tala om den medicinska effekten endast på grundval av observationer och inspiration, så har forskare idag stigit till sidan av läkare. Den utförda biokemiska analysen av jordärtskocka visade att de blygsamma knöllika knölarna, som smakar som kål, innehåller ett rekordantal aktiva substanser och föreningar.

Vad är användbart för Jerusalem kronärtskocka? Vilka ämnen ägnar folk och officiell medicin mest uppmärksamhet åt?

Färska knölar – en källa till askorbinsyra, vitaminer B1, B2, B6, A och PP. Topinambur anses med rätta vara ledare bland rotgrödor och knölar i innehållet i ett element som är extremt viktigt för manjärn. Regelbunden användning av knölar hjälper till att fylla behoven av kalium och kalcium, fosfor och natrium, magnesium och kisel. Alla dessa mikro- och makroelement finns i tillräckligt stora mängder, vilket bestämmer produktens aktiva effekt på personens välbefinnande.

Därför är användbara egenskaper hos Jerusalem kronärtskocka eller jordpäron, som växten ofta kallas en sommarboende och anhängare av en hälsosam livsstil, efterfrågan på underskottet av vissa delar i kroppen:

 1. En systematisk brist på kalium kan till exempel leda till utveckling av neuralgi.
 2. Förlora kalcium, börja bryta ner tänder och ben.
 3. Magnesium är oumbärligt för arbetet och utvecklingen av hjärtmuskeln, upprätthåller aktiv nervös aktivitet.
 4. Natrium är ansvarig för metaboliska processer, och dess brist leder till kränkningar av matsmältnings- och genitourinära funktioner, konvulsioner och andra negativa konsekvenser.
 5. Mangan, som påverkar tillväxten, funktionen av blodbildning, gonadernas aktivitet.
 6. Bristen på järn leder till förändringar i blodets kvalitet och till försämring av syreförsörjningen.
 7. Intaget av kisel förhindrar utvecklingen av ateroskleros och andra sjukdomar i samband med metaboliska processer.

Related  Amazing aphelandra kräver särskild vård

Dessutom, med knölarna och rätter från dem, får kroppen fiber, har antioxidantegenskaper hos pektiner, proteiner, organiska syror, sockerarter och värdefulla aminosyror.

Passerar genom matsmältnings banor, fibrer, såsom en borste rengör tarmväggen som tar med dem inte bara slaggen utan också överdriven, skadliga för kroppens kolesterol. Som ett resultat av regelbunden användning av knölar reduceras risken för att utveckla ateroskleros och avföringsprocessen etableras.

På grund av förmågan hos kronärtskocka har en gynnsam effekt på tarmfloran kan tala om effektiviteten av de terapeutiska egenskaper kronärtskocka under dysbacteriosis, dyspepsi och andra matsmältningsproblem.

Rätter från knölar kan inkluderas i kosten för att förhindra förvärringar av gastrit och pankreatit. Jordärtskocka är inte bara bidrar till att skadliga ämnen i tid för att lämna kroppen, det hämmar förmågan att leva sådana typer av mikroflora som stafylokocker, enterokocker och Salmonella.I frukterna av t opnambur finns en vegetabilisk substans inulin

En egen “stjärna” i kompositionen av jordärtskocka är inulin, en vegetabilisk substans, som ligger mycket nära insulin i egenskaper. Närvaron av en förening, vars innehåll i torrsubstans når 20%, bestämmer den aktiva användningen av jordärtskocka i diabetes mellitus, men intresset av läkare är inte begränsat till inulin ensam.

En lång lista av aminosyror som finns i knölarna förtjänar noggrann uppmärksamhet. Bland dem påverkar mer än ett dussin bioaktiva föreningar:

 • på processerna för åldrande och metabolism
 • i det nervösa mentala tillståndet;
 • på muskelton;
 • på tillståndet av immunitet
 • på frekvensen av vävnadsregenerering.

Stärka immuniteten under säsongen av förkylning kommer att hjälpa kronärtskockorIntressant, föreningen i knölar utgör naturliga kombinationer utnyttja kronärtskocka terapeutiska egenskaper under en mängd olika sjukdomar och sjukdomstillstånd, t ex för att förhindra sådana hotande sjukdomar som hjärtmuskel stroke, gikt och försvagade naturliga skydd av kroppen.

Kurser och mediciner från Jerusalem kronärtskocka: matlagning recept, fördelar och skador

Du kan laga många olika rätter från Jerusalem kronärtskockaJerusalem kronärtskocka äts rå, kokt, stekt och bakad. Baserat på knölarna är beredda:

 • dietsoppa-puree;
 • Original garnerar till läckra rätter från fjäderfä och grönsaker;
 • fyllning för pajer
 • marker.

Related  Konsumtion av melon i typ 2 diabetes mellitus

Jordärtskocka mjöl, liknande potatisstärkelse tillsätts bageriprodukter och för diabetiker recept från kronärtskocka – en riktig gudagåva, vilket gör att en avsevärd mängd redan innan menyn tillgänglig och därmed säker konfektyr.

Med den enorma användningen av jordärtskocka i Jerusalem finns det praktiskt taget ingen skada från att den ingår i kosten. Om knölarna har genomgått värmebehandling, särskilt bakning och kokning, i måttliga mängder kommer de att vara extremt användbara. Topinambour rekommenderas att inkludera i dietmenyn:

 • med gikt
 • med anemi
 • med gastrit med hög surhet
 • med pankreatit
 • ateroskleros;
 • med hypertoni
 • med bildandet av stenar i njurarna och urinblåsan;
 • med övervikt och fetma.

Med huden kommer problemen också att klara av jordärtskockaEn användbar produkt kommer inte vara överflödig om en person arbetar i farliga industrier eller bor i en region med en ogynnsam ekologisk situation. Att studera recepten för beredningen av jordärtskocka, fördelen och skadorna från den okontrollerade användningen av knölar, måste dock komma ihåg att i färska växtråvaror av aktiva ämnen är mycket mer. Men också försiktighet när man tar i detta fall borde vara mer. Det är säkrare att lägga skivor av obehandlade jordärtskockor i salater och grönsaker. Om det görs regelbundet minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, tromboflebit, ateroskleros och hypertension dramatiskt.

För behandling av ovanstående sjukdomar rekommenderas det att avkoka från rotgrönsakerna, vilket också är effektivt mot urolithiasis och halsbränna.

Det finns recept för beredningen av jordärtskocka, med fördel och utan skada som hjälper till att hantera yttre hudproblem. Masker och lotioner baserade på strimlad knölar lindrar irritation, lugnar huden efter brännskador, en lång vistelse i solen eller en eksemsjukdom.

Naturliga organiska syror i kombination med mineralsalter och stärkelse hjälper till att hantera akneans manifestationer, öka hudtonen, bleka och torka. Badkar med buljong från jordärtskockblad gör det lättare med gikt, artrit och osteokondros.

Related  Unika härdande egenskaper av pilbark och kontraindikationer till dess tillämpning

Kontraindikationer för användningen av jordärtskocka

Jerusalem kronärtskocka pasta soppaDe terapeutiska egenskaperna hos Jerusalem kronärtskocka och kontraindikationer, som kan höras från läkare, har en natur. Detta är en hög biokemisk aktivitet av växtmaterial.

För att oavsiktligt inte göra mycket skada på hälsan, för att fatta beslut om användning av Jerusalem kronärtskocka för behandling av någon sjukdom är det nödvändigt endast efter samråd med läkaren. Medicin kan noggrant utvärdera riskerna på grundval av diagnostiserade akuta och kroniska sjukdomar och lämpligheten av sådan behandling.

Specialister på hälsosam näring och gastroenterologer råder inte att missbruka råknölar. Det är särskilt viktigt att komma ihåg detta när gastrit med låg surhet och långsam matsmältning. Kokt, bakat eller tillsatt till soppan eller ragouten av knölarna kommer helt och hållet att tillfredsställa hunger och på ett säkert sätt fylla på kroppen med allt som är rikt på en fantastisk Jerusalem kronärtskocka.

Video om de unika egenskaperna hos jordärtskockan