Grape EddikaHistorien om upptäckten av vinäger tar oss till människans förbibliska förflutna. Som en antiseptisk och släckare av törst var han känd för mer än 7000 år sedan. Under antiken uppmärksammades det sura druvvinet i korchagen med en märklig lukt. Tillämpningen av druvvinäger hittades experimentellt. Det var baserat på den praktiska användningen av vätska som ett tillskott till vatten några droppar surt vin för rengöring och behaglig smak. Senare granskade läkarna de medicinska egenskaperna hos den nyligen erhållna produkten.

Typer av vinegars och metoder för att erhålla dem

Vinodling av olika slagNaturlig druvätäger erhålls vid fermentering av torra druvviner. Som ett resultat är den allmänna kategorin druvvinegars uppdelad i:

 • vitt vinäger;
 • röd vinäger:
 • balsamvinäger;
 • aromatisk vinäger från vit vinäger.

Beroende på producentländer har dessa produkter sitt eget nationella sätt att erhålla sina egna viner, vilket innebär olika smaker och smaker. Vitvinäger är den mildaste av dessa kategorier. Fermentering äger rum i en metallisk rostfri behållare under lång tid. Vinäger behåller den delikata aromen av vin och är avsedd för dressing av sallader eller för ytterligare smakämnen.

Vita vinägerDu kan få vinvita vinäger hemma från druvor odlade på en sommarboende. Processen utförs när vinet värms utan kokning. När hälften av kapaciteten lämnas i behållaren blir detta husvinäger. Förbered ättika från druvmassan. I detta fall tar processen 90 dagar.

Röd druvvinägerAromatisering sker genom uppvärmning av vinvita vinäger till 40 grader och läggning i kärlets aromatiska kryddor. Äldst upp till sex månader tar kompositionen inte bara aromen, men är mättad med användbara delar av örten. Här är fantasin hos författarna av produkten begränsad av dess förkärlek för denna eller den här smaken.

Related  Eventuella svårigheter att vårda alocasi hemma

Rödvinäger erhålls från Cabernet-typviner, åldrade i en ekfat. Naturligtvis är de druvvinegars som erhållits på detta sätt dyra produkter, de används droppvis, samlas upp. Men en speciell plats är upptagen av balsamvinäger. Metoden för att erhålla den innefattar fermentering i ett fat upp till 12 år.

Balsamindryck VinägerSom ett resultat av 100 liter vin erhålls 15 liter av en mörk färgprodukt och en mycket tjock konsistens. Smaken av produkten är söt och sur. Lägg det till färdigt kött, fiskrätter, säsongssallader. Balsamik, vinäger heter, eftersom den ursprungligen användes för behandling av sår och deras tidiga helande.

Vinäger anses vara naturligt om etiketten inte innehåller färgämnen, socker och konserveringsmedel. I botten av glasflaskan bör det vara en liten fällning. Syrahalten ligger inom 5-9%. Kostnaden för produkten är hög.

 Fördelar och skador av druvätäger

Grape vinäger har antibakteriella egenskaperDen resulterande vinägen karakteriseras inte bara av dess antibakteriella egenskaper och förmågan att läka sår. Det koncentrerade innehållet av användbara ingredienser, samlade från druvor, gör ättikläkning. I det finns det:

 • polyfenoler;
 • organiska syror;
 • spårämnen;
 • vitaminer.

Samlas in i en läkande produkt, dessa ämnen påverkar människokroppen. Så får fytoalexinsubstansen i vägen för utveckling av tumörer, hjärtsjukdomar och blodsjukdomar. Flavonoider hjälper kroppen att klara av sjukdomar genom att stärka immuniteten. Balsamvinäger kommer att lindra giktattacker och pressar åldrandet av kroppen.

Många användbara ämnen i balsamvinäger är instabila för värmebehandling. Därför används ättika i kalla rätter och införs före servering.

Balsamvinäger används i matlagningTraditionellt används i Medelhavsländerna druvätika för att plocka shish kebab, laga kött och fiskrätter. Små kalorier tankning förresten för dem som ser deras vikt. Förutom matlagning används druvättäger:

 • för medicinska ändamål
 • i kosmetologi.

Related  Video och beskrivning av processen att transplantera zamiokulkasa hemma

De antibakteriella egenskaperna hos produkten sprids inte bara till desinfektion av huden och desinfektion av vatten. Med inre förgiftningar eller bakterioser i kroppen, undertrycker vatten med ättika patogener inuti kroppen. Lotion med användande av vinäger avlägsnar varicose reticulums på benen. Det används som en fettbrännare medan du minskar vikt.

Grape vinäger används både i matlagning och medicinEn av indikatorerna på en brist i kaliumkroppen är grovbildning i huden, speciellt på fötterna, som uppträder korn och sprickor. Exakt kommer ett högt kaliuminnehåll att hjälpa till att klara problemet om kompressor med druvätäger appliceras på de drabbade områdena.

Inte bara fördelarna och skadan från druvätäger kan erhållas om det appliceras utan hänsyn till organismens egenskaper. Kontraindikationer för användningen av produkten inkluderar:

 • allergi från barndom till röda druvsorter;
 • sjukdomar i matsmältningssystemet i det akuta skedet;
 • inflammatoriska processer i genitourinary systemet.

Grapevinäger kombineras inte med surmjölkprodukter, vegetabiliska proteiner och potatis.

Recept för att laga vinäger från druvor – video